Android 4.1 Jelly Bean tuo Galaxy S II:lle myös uuden TouchWiz Nature -käyttöliittymän

Korealainen Samsung kertoi syyskuun lopussa, että se tulee päivittämään Galaxy S II -puhelimensa Android 4.1 -käyttöjärjestelmään. Monet pelkäsivät Samsungin jättävän puhelimen Jelly Beanin ulkopuolelle, sillä Galaxy S II on jo kokenut yhden merkittävän päivityksen Android 4.0 -alustan muodossa. Puhelinhan saapui alkujaan kauppoihin Android 2.3 -versiolla. Pelko osoittautui kuitenkin turhaksi ja uusi alustaversio on aikanaan tulossa Galaxy S II:lle. Aikataulun osalta yhtiö ei ole vielä paljastanut mitään tarkempaa.

Android 4.1 Jelly Beanin julkaisu Galaxy S II:lle lienee lähenemässä, sillä verkkoon on vuotanut ensimmäinen testiversio tulevasta paketista. Se sisältää Android 4.1.2 -käyttöjärjestelmän sekä uuden TouchWiz Nature -käyttöliittymän, joka esiteltiin Galaxy S III:n yhteydessä. Jos tietotaitoa ja halua löytyy, voi paketin jo asentaa puhelimeensa lähdelinkin takaa löytyvillä ohjeilla.

Tuleva päivitys kuulostaa varsin herkulliselta. On hyvin epätavallista, että Samsung päivittää käyttöjärjestelmän ohella myös käyttöliittymänsä tuoreimpaan versioon. Näin ei toimittu esimerkiksi alkuperäisen Galaxy S:n kanssa, kun se sai alleen Android 2.3:n.

Lähde: SamMobile

20 kommenttia

 1. Tuo rakeinen video on varmaan iPhonella kuvattu 🙂

  1. Varjosta näkyvän sormen asennon perusteella kuvausväline on paljon suurempi mitä iPhone.

 2. Uskomatonta! Ei olisi millään uskonut, että siihen tulee sama käyttöliittymä… Huh huh! Kiitokset ja plussat Samsungille 😀

 3. Tosi hyvä uutinen!!!!!!!!
  Ei ois millään voinu uskoa!

 4. Todellakin,nyt on positiivisesti Samsung yllättänyt!!!. 😉
  10 pistettä ja papukaijan merkki siitä.
  Uusin TouchWiz (4 vai 5 versio?) on vielä sama,mitä Samsung Galaxy S3!.
  Mahtaako kameran ohjelmistoon tulla parannuksia myös?.

  1. Joo, siihen saisi tulla parannuksia, koska se on kyllä tuhottoman hidas…
   Toivottavasti käyttöjärjestelmän kevennys auttaa siihen 🙂

   1. Yep.
    Kohta sekin nähdään. 🙂 Kun kerran Jelly Beanin (4.1) myötä käyttöjärjestelmään tulee lisää sulavuutta (ja käyttöliittymä päivitetään myös),niin luulisi se vaikuttavan myöskin kameran ohjelmistoon.
    Virransäästöön on pakko tulla ainakin parannuksia,vaikka ei tämä (4.0) versiokaan huono ole tässä asiassa!.

 5. Hieno homma! Ei tosin kosketa akuutisti itseä kun taskussa on uusin Note 2.
  Herättää se silti luottamusta kun voi odottaa aikanaan päivityksiä siihenkin.

  Aiempaan HTC Desire Z puhelimen päivitykset loppuivat kuin seinään jo aikoja sitten.
  Ei herätä paljon haluja hankkia enää HTC:n puhelinta.

  1. Joo, hieman säälittävä esimerkiksi tuon Sensationin kohtalo, koska sehän on samassa asemassa kuin SGS2 eikä päivitystä tule…

 6. Samsung haluaa ilmeisesti pitää johtoasemansa, sillä jos vuoden vanhaan puhelimeen ei tule enää päivityksiä, voi olla että seuraavaksi merkki vaihtuu.

  1. Googlen oma, Google Now, pitäisi lähdesivun mukaan tulla.

 7. Hienoa että Samsung ottaa vanhemmat asiakkaansakin huomioon. Samsung Galaxy S II on itsellä toiminut loistavasti, ei mitään valitettavaa, ainostaan hehkutusta. SGS3 tai SGN2 ollut ajatuksissa hankkia, koska sen design ja ominaisuudet ovat vielä parempia, mutta kyllä tätäkin ilolla käyttää. Samppa on alan ehdoton ykkönen.

 8. Luoja muistaa vaan minä en kuinka monen nokian jälkeen lopulta vaidoin tähän Samsung luuriin.

  Katunut en ole ja näyttää tämän uutisen mukaan ettei tarvitse nytkään katumista aloittaa .

 9. Onko se Google Now juttu samanlainen kuin s voice/siri eli voi mm. asettaa herätyksen ja kysyä säätä?

 10. – Direct Call, Smart Stay and Pop-up Play Feature
  Oho. Nämäkin loisto-ominaisuudet vielä vanhaan S2:een!
  Tänään viimeiksi oivalsin tuo Pop-up Playn mahdollisuudet: Hyvin näkyi ja kuului Jollan Sailfish esittelystreami kun samaan aikaa voi tehdä kaikkea muutakin. Eipä tarvi muilla luureilla moista kokea.

 11. Originaali-SGS:ssä pyörii hienosti tällä hetkellä 4.1.2-porttaus ja 4.2 odottaa ihan nurkan takana. Tällä perusteella ei Samppaa voi kovasti imarrella. Väite, että SGS ei ’jaksanut’ ICS:ää, oli silkkaa valhetta. Olisivat vain sanoneet, että kaupallisuus esti laitteen ylläpidon.

  Samppa jää minun osaltani tähän luuriin. Lumia on seuraava puhelimeni.

 12. Tässä itse mietin samaa ”jätkä”. Onkohan se SamMobilen kautta ladattava ohjelmisto hyvä? Jos joku hieman viisampi osaisi neuvoa niin antaa tulla.!!!!!!!!

Kommentointi on suljettu!