MobiiliBlogin videolla: Lumia 920:n kuvanvakain

Samalla kun yksityiskohtaisempi arvostelumme Lumia 920:sta valmistuu julkaisemme pieniä osia siitä ensinälkään. Muutama päivä sitten julkaistu videomme antaa jo varsin kattavan kuvan Nokian uudesta lippulaivasta ja nyt nähtävä lyhyt pätkä demonstroi kameran optista kuvanvakainta.

Kuvasimme syyskelillä käsivaralla videon sekä iPhone 5:llä että Lumia 920:lla nähdäksemme kuinka hyvin Nokian lupaama kuvanvakain toimii. Videon perusteella Lumia 920 poistaa kohtalaisen hyvin pienimmät tärinät, jonka ansiosta kuva on selkeämpää ja helpommin seurattavaa. Itse asiassa iPhone 5:n tulos jäi yllättävänkin heikoksi, vaikka sen videokuvaus on yleensä myös kohtalaisen hyvällä tasolla. Spontaani testimme ilman ylimääräisiä valmisteluita tuo kuitenkin parhaiten esiin kameroiden toiminnan tosielämässä.

8 kommenttia

 1. Siis Lumia oli parempi. Miksi iPhonen tulosta täytyy niin usein selitellä jos se ei voita?

  1. Siksi, koska tekstissäkin luki, että iPhone pärjäsi yllättävän huonosti. Lue tekstit loppuun ja mietippä myös vähän sisältöä.

 2. Tuo Lumian kuva näyttää jotenkin aaltoilevan.
  Samoin oli eräässä toisessa testissä…
  Ei välttämättä aivan paras ominaisuus, mutta ehkä siihen tottuu…

 3. Lumian värit toistuu paremmin. IP on jotenkin kalpea?

  1. Näyttäisi siltä, että Lumia toistaa värejä paremmin, mutta saattaa johtua siitä, että Lumialla näyttää olevan kontrasti korkeammalla ja kirkkaus pienemmällä. Itse asiassa Lumian kuva on oudonkin tumma. Sekä kärsii värivääristymistä ja yleisestä kuvan ”kylmyydestä”.

   Kuvavakain näyttää toimiman ihan ok (kun odotuksena vaan ei ole mitään järkkäri-vakaimen tasoa), mutta kuvan laatu väreineen ja valkotasapainoineen jättää hieman toivomisen varaa. Omasta mielestäni iPhonen kuva on tuossa piirun verran kivempaa katseltavaa, ei tosin paljoa. Olisi mukava ollut nähdä vielä samanlainen jollakin Samsungin kameralla, esim Note tai GS3.

   1. Eihän Iphonella ole mitään jakoa tuossa 920:sta vastaan. Suosittelen myös kaivelemaan vaikka youtubesta Lumialla kuvattuja konsertteja. Todella hyvä äänentallennus, ei puuroudu edes black metal konsertissa.

    Tässä on ensimmäinen kamera jota oikeasti voi käyttää kännykässä. Yleensä kuitenkin tulee kuvattua sisällä.

    1. Suosittelen katsomaan ko. videon uudelleen FanBoi-lasit tällä kertaa pois päästä. Kuvanvakain näyttää toimivan ok, kuten sanoin, mutta ei tuo yleinen kuvanlaatu ole kuin ”huijausta” (lainausmerkeissä, koska se toimii ja monet muutkin käyttävät sitä.) Lumian videolla on selkeästi kontrastia enemmän ja kirkkautta vähemmän, siksi värit näyttävät paremmilta. Katso vaikka photoshopissa kuvakaappauksesta, niin värit ovat todellisuudessa todella lähellä toisiaan. Ja toisin kuin iPhonen kuvassa, Lumia ”tukkii” (eli tummat värit menevät kokonaan mustiksi) aika paljon, joka todistaa sitä että kuva on ”liian tummalla”.

     Äänestä olen kyllä samaa mieltä (katsoin tuon toisen videon), todella, todella hyvänlaatuisen kuuloinen kännykkäkameraksi. Tähän ei todellakaan ole millään minun käyttämilläni laitteilla mitään sanottavaa. Harmi vaan tuo mono, olisi varmaan stereona vielä parempi.

 4. Tässä ja monessa muussa testissä kuvanvakain ei ole näyttänyt läheskään niin hienolta kuin se todellisuudessa on.

  Itse pääsin testaamaan sitä ja jälkeenpäin katsottuani videon suuremmalta näytöltä kuin itse kännykästä, huomasin siinä todella valtavan eron.

  Eli tämä kuvanvakain on – etenkin kuvia ottaessa – ja myös videossa mahtava ominaisuus. Itse testasin kuvata auton kyydistä josta ero muihin puhelimiin on helpoin huomata. Tavallisesti kävellen kuvatessa ero ei ole niinkään suuri, vaikkakin kuitenkin muita puhelimia parempi. Hämäräkuvauksessa lumia 920:n kamera on sekä videoissa että kuvissa aivan lyömätön.

  Tämä kamera voittaa ehdottomasti kaikki muut kännykät, ja kaiken lisäksi tarjoaa vielä paljon erilaisia toimintoja joita muissa puhelimien kameroissa ei edes ole,

Kommentointi on suljettu!