Konserttivideo paljastaa Lumia 920:n laadukkaan äänitallennuksen

Nokia 808 PureView on tunnettu paitsi huimasta 41 megapikselin kamerastaan niin myös laadukkaasta äänitallennuksestaan. Verkosta löytyy jopa ominaisuudelle omistautunut sivusto, joka kokoaa yhteen 808:lla kuvattuja konserttitallennuksia. Nykyään sivusto kerää listoilleen myös Lumia 920:lla kuvattuja pätkiä, sillä myös se loistaa edukseen hyvillä ääniominaisuuksilla.

Monet ovat varmastikin törmänneet huonoon ja särisevään äänenlaatuun massatapahtumia älypuhelimella kuvatessa. Nokian Lumia 920:lla tämän ei pitäisi olla ongelma, sillä ääni tallentuu puhelimella selkeästi ja hyvin myös konserttiolosuhteissa. Jokainen voi todeta asian katsomalla alla olevan videon, joka on siis kuvattu Lumia 920:lla.

Nokian uusi lippulaiva saapuu vihdoin Suomessa myyntiin kuluvan viikon torstaina, eli 22. marraskuuta. Sen suositushinta 660 euroa.

18 kommenttia

 1. Kyllähän tota kuuntelee paremman puutteessa. Saas nähä millon konsertin pitäjät takavarikoi kaikilta puhelimetkin kun kamerat on ollu jo pitempään bannissa monissa tapahtumissa.

  1. Toivottavasti ei koskaan!

   Itse en ymmärrä näitä kieltoja. Ovat aivan hölmöjä.

 2. Kohtuu hyvää mono-ääntä kyllä, mutta mieluummin kuuntelisi stereona. Jos joku haluaa tehdä bootlegin mono-äänin, niin järjestäjien pitäisi antaa siitä pelkästään aploodit.

  1. Joo, itsekin olen ihmetellyt miksi kännykänkäyttäjille tarjotaan monofoniaa, joka on niin 1950’s. Kännykkään olisi helppo rakentaa toisen kanavan mikrofoni (yläpäähän), ja noihin 2 … 5 litran kaiutin-lisävarusteisiin mahtuisi aivan hyvin molempien kanavien kaiutinelementit, suurimpiin ehkä myös L+R subwoofer-jäljitelmä).

   Eikö kaksikanava-äänitystä voisi hoitaa kuulokkeiden mikrofoneilla. En tarkoita tuulessa heiluviin vaikkukuulokkeisiin lisättyä stereofonista mikrofonia, vaan headsettiin lisättyä stereomikrofonia.

   1. Nokia Lumia 92o-älypuhelimessa on 3kpl HAAC-mikrofoneja eli teoriassa steroäänityksen pitäisi onnistua helposti – Nokia ei ole kertonut, että miksi monoäänitykseen päädyttiin WP8-puhelimessa, vaikka se toimii stereona todella hienosti Nokia 808-puhelimessa. Eri foorumeilla on spekuloitu, että Nokia voi lisätä stereoäänityksen myöhemmin tulevissa ohjelmistopäivityksissä. Joku on arvuutellut, että syynä monoäänityksen valintaan olisi se, että häiriönpoistojärjestelmä on helpompi toteuttaa monona. Syynä voi olla ehkä myös Windows Phone 8-käyttöjärjestelmän asettamat rajoitukset, jolloin stereoäänitystä ei vielä saatu sille tässä ajassa tehtyä.

    Mutta onhan tuo äänen laatu mononakin reilusti parempi mitä nonHAAC-mikrofonilaitteilla kuten iPhone 5, Samsing S3 ja HTC One X äänitettynä.

    1. Väittäsin näin suoraan tuon videon perusteella, sekä monen monituista laitetta käyttäneenä, että tällä hetkellä millään muulla laitteella ei juuri ole mitään sanottavaa tuon Lumian äänenlaadun laatuun, oli sen verran hyvän kuuloista settiä. Jos äänitettä ei ole erikseen editoitu mitenkään, niin ERITTÄIN loistavaa työtä Nokia!

     Oli kyllä positiivisen hyvänkuuloinen tuo.

     Kun nyt Microsoft vain saisi tuon WP8:n myötä edes hieman kilpailijoita kiinni… (ja todella paljon lisää sovelluskehittäjiä! WP7:n marketin valikoima on jotain itkettävää.)

 3. Noin kaukaa kuvattu ja tuommoinen ”humppabändi” soittamassa. Iskekääpä tuohon joku metallibändi ja eturiviin niin kuunnellaan sitä äänenlaatua sitten uudestaan.

 4. Sivun perusteella Nokia 808:aa käyttävien musiikkimaku on katastrofaalinen.

  1. Epäilen, että se on hiukan toissijainen juttu, kun kyse oli nyt äänenlaadusta. Ei musiikkimausta. 😉

 5. Status Quo -äänitteestä voi sanoa sen verran, että puhelin vaikuttaa kestävän äänenpainetta säröytymättä, mikä lienee harvinaista. Salin takaosasta äänitetystä audiosta on vaikea sanoa kovinkaan paljon: bassoa tuntuu löytyvän, diskanttia ei.

 6. mistä lähtien MONO ääni on ollut laadukasta?

  1. Käyppä korvalääkärissä jos kuulet monona!

   1. Korvalääkärikö sen tallenteen muuttaa stereoksi?

  2. Mono- tai stereofonisuudella ei ole koskaan ollut mitään tekemistä äänen laadun kanssa. Huippulaatuista ääntä voi hyvin olla monona. Stereofoninen ääni taas voi olla vaikka kuinka surkeaa.

Kommentointi on suljettu!