Apple App Store: miljoona hyväksyttyä sovellusta

Applen kesällä 2008 julkaisema ohjelmistokauppa, App Store, on hyppinyt ennätyksestä toiseen. Nyt se on saavuttanut yhden merkittävän virstanpylvään, kun mobiilisovelluksien löytämiseen keskittyneen Appsfiren mukaan kauppaan on hyväksytty jo miljoona sovellusta.

Kaikki kauppaan hyväksytyt sovellukset eivät luonnollisestikaan ole enää elossa, joten App Storen todellinen aktiivisten nimikkeiden määrä asettuu Appsfiren mukaan 736247 sovellukseen. Niistä 45 prosenttia on maksullisia ja 16 prosenttia pelejä.

Applen suureksi valtiksi mobiilimarkkinoilla on kasvanut aktiivinen sovelluskauppa. Erityisesti tableteissa sovellukset ovat nousseet keskeiseen osaan ja Apple on kyennyt houkuttelemaan kehittäjät luomaan tuotteistaan taulutietokoneille suunnattuja versioita. Tämä on yksi merkittävä syy iPadin suureen menestykseen. Lokakuussa Apple ilmoitti, että iPadille on saatavilla yli 275 000 räätälöityä sovellusta.

Lähde: The Next Web

2 kommenttia

  1. Saksalaisen Adevenin tuoreen raportin mukaan liki kahta kolmasosaa Applen iOS App Storen sovellusta ei ole ladattu koskaan, verkkosivusto GigaOm kertoo. Sovellukset ovat top-listojen ulkopuolella ja siten näkymättömiä käyttäjille.

    Adeven julkaisi vastikään Apptrace-työkalun, jolla tehtyjen laskelmien mukaan 650 000 sovelluksesta 400 000 on niin sanottuja eläviä kuolleita.

    Adevenin toimitusjohtaja Christian Henschel sanoi GigaOmille, että vain muutamat tuhannet sovellukset saavat edes jonkin verran latauksia.

    http://www.mikropc.net/kaikki_uutiset/app+storessa+satojatuhansia+kuolleita+sovelluksia/a825813

  2. Kyllä! miljoona ja huomaa, appstore tökkii pahasti niin kuin olisi Nokian N97 käytössä. Muutenkin koko appstore on niin surkea käyttää ettei sieltä enään löydy mitään muuta kuin tarkalla haulla. Ei hyvä.

Kommentointi on suljettu!