Videolla: näin Jolla esitteli Sailfishin maailmalle

Tänään oli merkittävä päivä kotimaiselle ohjelmistokehitykselle. Suomalainen Jolla esitteli Slush 2012 -tapahtumassa Sailfish-mobiilialustansa, jolla se yrittää vallata itselleen tilaa älypuhelinmarkkinoilta. Alustan juuret ulottuvat MeeGoon, jonka Nokia hylkäsi siirryttyään Windows Phonen pariin. Niinpä Jollan takaa löytyy tukku entisiä Nokialaisia, jotka uskovat pystyvänsä kehittämään erilaisen ja nykyisiä ratkaisuja paremman mobiilialustan innovatiivisella käyttöliittymällä.

Jollan Slush 2012 -messuilla pitämä esitys on nyt kaikkien katsottavissa YouTubesta ja juttumme lopusta. Siinä yhtiön eri jäsenet kertovat Jollan strategiasta. Loppupuolella keskitytään esittelemään Sailfishin käyttöliittymää, joka kiinnostanee eniten lukijoitamme.

Tänään Jolla paljasti Sailfishin käyttöliittymästä vain murusia. Tärkeimpänä ominaisuutena yhtiö esitteli moniajoa, joka mahdollistaa sovelluksien käyttämisen ilman niiden avaamista. Samalla Jolla demosi Ambience-ominaisuutta, joka saa käyttöliittymän värit mukailemaan käyttäjän valitsemaa valokuvaa.