Lisää kuvia Mozillan Firefox OS -käyttöjärjestelmästä

Mozillan Firefox OS kehittyy kovaa vauhtia ja ensimmäisiä siihen pohjautuvia puhelimia odotetaan näillä näkymin markkinoille ensi vuoden alussa. Uusi mobiilialusta tähtää ainakin aluksi edullisiin ja keskihintaisiin puhelimiin, eikä tule näin kilpailemaan markkinoiden lippulaivamallien kanssa. Mozilla julkaisi alustastaan hiljattain virallisen emulaattorin, jolla Firefox OS:ia pääsee koeajamaan omalla tietokoneellaan. Sen myötä uusia kuvakaappauksia on alkanut valua verkkoon.

Firefox OS on verkkotekniikoihin nojaava mobiilialusta, jonka ytimenä toimii Linux-kernel. Ideana on, että käyttöliittymä ja sovellukset luodaan alustalle tuttuja verkkotekniikoita hyödyntäen. Vahvasta verkkoriippuvuudestaan huolimatta Mozilla on luvannut, että keskeiset perussovellukset toimivat myös ilman datayhteyttä.

Verkkojulkaisu Ars Technica on tehnyt kierroksen Firefox OS -alustan maailmaan Mozillan julkaisemalla emulaattorilla. Sivuston kuvasarjassa nähdään paloja muun muassa lukitusruudusta, viesteistä ja Nokian HERE Maps -karttapalvelusta, joka tulee olemaan osa Mozillan alustaa.

Lähde: Ars Technica

4 kommenttia

  1. No jaa… Eipä toi oikein kauneudellaan häikäise…

  2. Kyllä näkee, että on tarkoitettu halvemmille puhelimille.

  3. Ensin toiminnallisuus kuntoon ja sitten karkit päälle.

  4. Mitenhän tätä voi verrata Sailfishiin? Onko Mozillalle löytynyt yhteistyökumppaneita samassa määrin kuin Sailfishille? On mahdollista että Jolla vei Firefoxilta pohjan. Ainakin alustat tulevat olemaan suoraan toistensa kilpailijoita, vaikka avoimen lähdekoodin projekteissa ei tykätä tällaisista vastakkainasetteluista puhua.

Kommentointi on suljettu!