Jolla ei lupaa virallista Sailfish-käännöstä Nokia N9:lle

MeeGoa perintönään käyttävä Sailfish-käyttöjärjestelmä näki hiljattain päivänvalonsa, kun sitä kehittävä suomalainen Jolla esitteli alustaa ensimmäistä kertaa julkisesti Slush 2012 -messuilla. Yhtiö demosi alustaansa Nokia N950 -kehittäjäpuhelimella, joka sai monet toivomaan Sailfishin virallista saapumista Nokia N9:lle. Näin ei tule kuitenkaan käymään, mutta ilman Sailfishiä N9:n tuskin jää.

Jolla kertoo Twitterissä, ettei yhtiö voi virallisesti tukea Nokian tuotteita. Yhtiö painottaa kuitenkin, että mitään varsinaisia esteitä käännökselle ei esimerkiksi raudan osalta ole. Toisin sanoen Sailfish tullaan ennemmin tai myöhemmin näkemään N9:llä yhteisön toimesta. On kuitenkin mahdollista, että käännös jää raakileeksi, eikä kykene tarjoamaan vaihtoehtoa MeeGolle. Aika näyttää miten paljon yhteisö jaksaa nähdä vaivaa N9:n Sailfish-version eteen.

 

Lähde: Engadget

7 kommenttia

 1. En usko, että raakileeksi jää yhteisöjen toimesta, sillä Sailfishissähän on suora tuki androidille. Nitdroid on nähnyt kovasti vaivaa androidin kääntämisestä N9:lle, mutta vielä #alpha 5:kaan ei toimi puhelut (androidin appsit saa käyttöön, mutta luuri ei muuten ole sillä hetkellä operaattoriin kytkettynä…)

 2. Varmasti Nysi saa toimivan SF-porttauksen ennen pitkää. Nythän siinä toimii jo androidkin.

 3. koskakohan tämä nokian Uusi Käyttöjärjestelmä tulee sitten näihin Lumia 920-puhelimiin? t. lumia 920 nokia-puhelimen ostaja

  1. Mikä ”Nokian uusi käyttöjärjestelmä”?

   Nokian käyttää Windows Phonea joka on Lumioissa

  2. Tämähän nyt ei ole virallisesti nokian uusi käyttöjärjestelmä.

  3. Nyt on rami9:llä tuoretta tietoa hallussa tai sitten ”they see me trollin’…”

   jolla != nokia
   windows phone != sailfish(meego)

   nokian high-end tuotteiden käyttöjärjestelmä on tulevaisuudessakin windows phone ja jos jostain syystä niihin tuleekin meego, vanhojen wp mallien rauta ei välttämättä tue meegoa tai jollan tuottamia käyttöjärjestelmiä.

 4. Mihin voin jättää rahaa sille, joka ”kääntää” sailfish os N9lle? Itse olen vahvasti yhteisön takana ja toivon, että se käännetään.

Kommentointi on suljettu!