Kiinalainen Oppo helpottaa itsensä kuvaamista: uutuuspuhelimessa 5 MP:n etukamera

Kiinalainen Oppo on tullut MobiiliBlogin vakiolukijoille tutuksi valmistajaksi, vaikka yhtiön tuotteita ei Suomessa myydäkään. Tämä on yksinomaan loistavien tuotejulkistuksien ansiota, joiden ominaisuudet lyövät laudalta markkinoiden johtavat valmistajat. Tähän kategoriaan kuuluu myös uusi Oppo Ulike 2, joka on suunnattu naiskäyttäjille.

Kiinalaisvalmistajan tapa houkutella naiskuluttajat uutuuspuhelimen ympärille on mielenkiintoinen. Naisellisten muotojen ja kirkkaiden värien sijaan Oppo pyrkii luomaan kiinnostusta puhelimeen viiden megapikselin etukameralla. Ajatuksena on, että naiset voivat ottaa puhelimella helposti hyviä kuvia itsestään ja lisätä niitä esimerkiksi sosiaalisiin palveluihin. Ohjelmistoa on puolestaan viritelty kuvanmuokkausominaisuuksilla, joilla onnistuu muun muassa kasvojen hoikentaminen ja pehmentäminen.

Oppo Ulike 2 tarjoaa 4,5 tuuman kosketusnäytön, joka on tarkkuudeltaan 960 x 540 pikseliä. Näyttöä ympäröi sivuilla vain 2,2 millimetriä paksu reuna. Puhelin perustuu Android 4.0 -alustaan ja sen muita ominaisuuksia ovat muun muassa gigatavu RAM-käyttömuistia, 16 gigatavua sisäistä tallennustilaa ja kahdeksan megapikselin takakamera.

Puhelin saapuu Kiinassa myyntiin 19. joulukuuta.

Lähde: Engadget

9 kommenttia

  1. Hauskaa välillä tämä kohdennus eri kohderyhmille 😀

  2. Kyllä Oppo-tuotteita on ainakin myyty suomessa. Muistelisin että Oppo valmisti alan harrastajien keskuudessa arvostettuja cd- ja dvd-soittimia. Uutta lienee vain puhelimet.

  3. Huonompi juttu vain on se, että useimmat noista omakuvista tulevat valokuvatuiksi 40…60 cm etäisyydeltä, mikä vääristää kasvonpiirteet. Esimerliksi nenä kasvaa suhteettoman suureksi. Videopuheluissa se lienee hyväksyttävissä, mutta ei muotokuvissa.muotokuvissa Känykkäkameroiden optiikan lyhyet polttovälit lisäävät riskiä kuvata henkilöitä liian läheltä. Kunnolliset muotokuvat otetaan yleensä vähintään 1,5 metrin etäisyydeltä, yli 70 mm polttovälin linssillä (jos kennon koko vastaisi kinofilmin kuva-alaa). Kuvankäsittelyohjelmilla tuota vääristymistä voi yrittää korjata, mutta tuskin se kovin automaattisesti onnistuu.

    ”Kasvojen laihduttamisen” yms temppujen sijasta pitäisi optiikan lait pitää mielessä myös eteenpäin kuvaavien kameroiden suunnittelussa. Valitettavasti yjoihin se ei sovi. Onnistuneena poikkeuksena tästä on Nokian 808-mallin kamera, jonka Pureview-tekniikka sallii digitaalisen zuumauksen hyvälaatuisena, vaikka senkin linssi on laajakulmainen.

  4. Kommentistani oli tippunut pois enin osa lauseesta ”Valitettavasti laajakulmaoptiikkaa käytetään tilanteissa joihin se ei sovi”.

  5. Pissaliisat saa taas astetta ”parempia” kuvia instagrammiin 🙂

  6. tosi tyylikkään näköinen känny …vaikka mulla parta puolet naamaa peittääkin… 😉

  7. ”ei yhtään” sony ericsonin kopio??? =D kyllä kinkit osaa kopioimisen korealaisten ohella!

Kommentointi on suljettu!