Videolla: Marko Ahtisaari kertoo Lumia 920:n muotoilusta

Nokian muotoilutiimi on onnistunut kehittämään älypuhelimiinsa tunnistettavan ja kehutun muotokielen. Kaikki sai alkunsa Nokia N9:stä, jonka oppeja on sittemmin jalostettu eteenpäin yhtiön uudessa lippulaivassa, Lumia 920:ssa. Nokia on julkaissut lyhyen videon, jossa Marko Ahtisaari (Head of Nokia Design) kertoo hieman tarkemmin uuden lippulaivan rakenteesta ja muodoista.

Ahtisaari painottaa Nokian keskittyneen Lumia 920:ssa vain oleelliseen. Kaikki ylimääräinen on pyritty poistamaan ja jokainen yksityiskohta hiomaan viimeisen päälle. Tärkeää on myös, että laite on kestävä ja tuntuu ihmisläheiseltä. Ahtisaaren mielestä Nokia on onnistunut luomaan erinomaisen balanssin tekniikan ja muotoilun välillä.

Oletko hankkinnut itsellesi Lumia 920:n? Lukaise kymmenen vinkkiämme puhelimen käyttöön ja käy antamassa ensikommenttisi uutuudesta tänne.

9 kommenttia

 1. Mitä Mr.Ahtisaari oikein haluaa todistaa tällä?.Ettei kaikki halua Windows-älyluuria. Totta,näin on!. 😉

 2. Mitä kertomista siinä on? Muotoiluhan on lähes samaa kuin N9-mallissa.

  1. Paitsi että huonompaan suuntaan on menty, koska WP:tä ohjataan painikkeilla. N9 käytti intuitiivista swipeä ja sen käytön oppi nopeasti.

 3. Marko Marko, whatsoever,
  tuo sinun 920 muodon ja värien sekä tuntemuksien fiilistely mene liiallisuuksiin. Ne tulevat vasta sitten tärkeiksi kun perinteellinen käytettävyys on kaikinpuolin kunnossa. Ja se EI ole kunnossa 920:ssä: Se on yksinkertaisesti raskas ja se oikeesti tuntuu ja painaa povintaskussa eikä sen kanssa lähde mielellään lenkille. Lisäksi se on liian paksu (jonka johdosta varmaan myös paino selittyy) joten vaikea hallittavissa yhdellä kädellä. Pyöreät sivureunat ja liukas materiali tekevät otteen huteraksi, reunoista pitävät sormet käynnistelevät toimintoja vahingossa koska sormet koskettavat kosketusherkkään lasiin joka on tavallan tyrkyllä, näppäimiäkin painelee vahingossa, ja laitteen terävät reunat alkavat muutaman päivän käytön jälkeen ärsyttämään. Harmittavia yksityiskohtia jotka tulevat esiin tavallisessa käytössä koska muutenhan paketti on todella kunnossa.

  1. Pälä pälä, mene lääkäriin jos toi tuntuu painavalta! Kaikki ei voi olla silloin kunnossa

 4. Oletko Teemu tilannut Nokian kanavan YouTubessa, koska niin saa nämä videot YouTuben etusivulle näkyviin. Tämä video muistaakseni julkaistiin neljä päivää sitten, mutta hyvä että laitoit sen tänne MB:iin, koskaeivät kaikki löydä sitä YouTubesta. Ihan vinkkinä vain 😀

 5. No täytyy myöntää että ihan tyylikäs luuri vaikka en Nokia-miehiä olekkaan ;-D

 6. Tuossa videossa huomaa,että Marko Ahtisaari on rakastunut Nokia Lumia 920 puhelimeen. =) Ei siinä mitään,mutta…

  1. Yep. 😉 Marko.A. on ottanut mallia S.Elopista.

Kommentointi on suljettu!