Arvio: Nokia myy yli kolme miljoonaa Lumia 920:aa loppuvuonna

Marraskuun aikana eri markkina-alueet valloittanut Nokia Lumia 920 on kerännyt verkossa pääsääntöisesti positiivissävytteisiä arvioita, vaikkakin suurehkot mitat ja osaltaan myös Windows Phone -ekosysteemi ovat saaneet osakseen kritiikkiä. Puhelimen virallisia myyntilukuja joudutaan odottamaan ensi vuoden puolelle, joten arvioita menekistä tullaan varmasti vielä kuulemaan useilta eri tahoilta. Omansa on nyt esittänyt brittiläinen investointipankki Liberum Capital, joka arvioi Lumia 920:n myyvän loppuvuoden aikana 3-3,5 miljoonaa kappaletta.

Brittipankin mukaan määrä on selvästi enemmän kuin markkinoiden yleinen odotus. Nokia myi kolmannella neljänneksellä ainoastaan 2,9 miljoonaa Lumiaa ja parhaimmillaankin Windows Phone -puhelimia on käynyt yhden kvartaalin aikana kaupaksi neljä miljoonaa kappaletta. Reilua kolmea miljoonaa voidaan pitää yhden mallin osalta näissä olosuhteissa hyvänä suorituksena. Toki sillä ei vielä hätyytellä Applen ja Samsungin lippulaivojen myyntilukuja, mutta se on suunta parempaan.

Lumia 920:n todellinen suosio mitataan alkuvuonna. Nokian täytyy kyetä tasaisen vahvaan myyntiin myös alkuinnostuksen jälkeen, jos se mielii todella kohentaa asemiaan älypuhelinmarkkinoilla.

Lähde: Taloussanomat

20 kommenttia

 1. Suunta on oikea. Tänään sain omani ja keltainen oli törkeen siisti ja ensikokemukset oli loistavat, joten ei mikään ihme jos tää myy. parannuksia oli paljon 900:kin verrattuna.

 2. Loistavaa!!! Tämä alkaa näyttää tosi positiiviselta Nokian kannalta! 🙂

 3. ”Nokia myi kolmannella neljänneksellä vain kaksi miljoonaa Lumiaa”

  Oikea luku lienee 2,9 miljoonaa. 🙂

 4. Harmi vain, että Nokian markkinaosuus älypuhelimissa tippuu koko ajan. Lumia 920 on kallis yläpään malli, joka ei voi myydä kovin kummoisia määriä. Suunta on täysin väärä. Pitäisi saada markkinaosuus kasvuun ja tappiot katkaistua. Tähän tarvittaisiin laaja mallisto älypuhelimia, jotka myyvät hyvin globaalisti. Ei taida Windowsin avulla onnistua. Koskaan ennen maailman historiassa mikään firma, millään toimialalla, ei ole hukannut globaalin markkinajohtajan asemaa yhtä nopeasti ja totaalisesti kuin Nokia.

  1. Joo, kalliit luurit ei voi myydä. Esim iphone ja sgs3 myynti on ihan karkkikauppaa.
   :S

 5. IPhone myy melko hyvin vaikka on kallis ja on aina ollut.

  Toisaalta Nokialla on muistaakseni 6-7 WP luuria eri hintaluokissa ja lisää tulee koko ajan. Halvimmissa luokissa Nokialla on asha sarja joka menee kaupaksi kuin häkä.

  Ei Nokia markkinajohtajaksi palaa älypuhelinmyyynneillä, mutta suunta näyttää olevan karttapuolelle enemmin ja enemmin.. Nähtäväksi jää..

  1. Tottakai iPhone myy hyvin, jos on tarjolla vain yksi puhelinmalli jossa on iOS ja joka on saavuttanut kulttimaineen niin ei ole muita vaihtoehtoja ja hinta voi olla sitten 200-900€ ja fanboyt ostavat.
   Toisin kuin 920, ei mitään erikoisempaa hypetystä Suomen ulkopuolella ja WP vaihtoehtoja on jo olemassa useampia.
   Mistä olet saanut tietoa että Asha sarja myy kuin häkä, tarkennatko?

 6. Kyllä Nokialla paremmin menee, kuin puolitoista vuotta sitten.

 7. Jotenkin ei vaan jaksa vielä hehkuttaa kolmen miljoonan myyntiä, kun tietää miten paljon tulee takkiin koko ajan. Ja tämä vielä koko ajan kasvavilla markkinoilla. Plus, että Symbian ja Windows Mobile tapettiin Windows Phonen tieltä, mutta ne käyttäjät ei hyväksyneetkään korvaavaa vaihtoehtoa vaan siirtyikin kokonaisuutenaan Nokian kilpailijoiden leiriin. Merkkiuskollisuus taitaa olla pelkkää sanahelinää? Tietysti 3 miljoonaa on enemmän kuin totaalisesti pysähtynyt älypuhelinmyynti viime kvartaalissa, mutta kaukana määristä, joilla oikeasti tapellaan markkinoista. Jos kahden kärki-ekosysteemin yhteenlaskettu markkinaosuus on yli 90% niin ei käytännössä ole olemassa mitään kolmatta ekosysteemiä. Tai ainakaan sillä ei ole mitään väliä. Odotan paljon enemmän Nokialta. Nokian tuotekehitys kyllä hoitaa hommansa jos Nokian pomopuoli ei vaan ehdi toimillaan vesittää kaikkea aina alta…

  1. Miksi Nokia ja MS vihaajien on pakko tulla marisemaan tuota lopun ajan odottelua joka hemmetin artikkeliin. Odotetaan nyt että saadaan edes yksi oikea luku ennenkun masennutaan totaalisesti ja hukutaan omaan pessimismiin.

 8. Kolme milj on kaiketi ennuste, kun tuo myyntiaikakin on vasta meneillään… ja sitäpaitsi siihen lukuun lie laskettu kaikki Lumiat – ne halpis-Lumiatkian…
  Ja kun tuota ennustetta vertaa vaikkas vaan Samsungin kahden kännyn (SGS3 ja Note 2:een, joita ekaa on myyty jo 30 milj ja tokaakin 5 milj, niin lillukanvarsi-tason myyntiä toi Lumia edustaa. No joo SGS3 on ollut pidempään myynnissä, juu.

  1. Luitko edes otsikkoa kunnolla?
   Tuollahan mainitaan, että ”… Lumia 920:n myyvän loppuvuoden aikana 3-3,5 miljoonaa kappaletta.”

   Niin, että kannattaa lukea itse uutinen.

  2. Sitä paitsi. Jos siinä lukee ”arvio”, niin se luultavimmin on ennuste! 😉

 9. Taidan odotella vielä seuraavia wp8 malleja. Kehityskelpoisuus osoittaa myös tietä menestykseen, tai sitten ei.

 10. Yhdellä huippumallilla (Nokia Lumia 920) ja yhdellä käyttöjärjestelmällä (Windows Phone) Nokia ei tule pääsemään samoihin myyntilukuihin,mihin Samsung on päässyt (Samsung Galaxy S2 & S3 + Note ja Note 2).

  1. Miksi pitäisi? Ohan sillä vieläkin 610/710/800 ja 900, sekä 820 ja 920.
   Mutta ei pääse siltikään. Lumia 920 voi myydä kohtuullisesti, mutta muut tuskin. Verizonin Lumia822:n myynti jenkeissäkin on ollut vaisua. USA on iso maa.

 11. hei talousnerot- vai ei 3 milj. oo mitään no – on se 1.8 miljardin liikevaihto ja oheislaitteet lisäks

Kommentointi on suljettu!