Applen iPhone tyytyväisyyskyselyn kärjessä Suomessa

Kansainvälinen ja riippumaton EPSI Rating on jälleen tutkinut suomalaisten kuluttajien tyytyväisyyttä eri matkapuhelinmerkkeihin. Se osoittaa, että suomalaiset ovat edelleen hyvin tyytyväisiä Nokiaan, vaikka Apple iPhone onkin tyytyväisyystrendissä viime vuoden tavoin Nokian edellä. Tutkimusta varten on haastateltu vuosittain noin 1000 henkilöä.

EPSI Ratingin tutkimuksessa kuluttajat osoittivat suurinta tyytyväisyyttä Applen iPhone-puhelimiin. Hyvänä kakkosena kyselystä selvisi Nokia ja kolmannelle sijalle rynni korealainen Samsung. EPSI Ratingin kertoo Nokian hyvän tuloksen olevan pitkälti peruspuhelinten ansiota, sillä älypuhelimissa yhtiö pärjää edelleen heikommin.

Uudelleenostohalukkuuden osalta kärkeen nousi tämän vuoden kyselyssä Nokia, joka kiilasi iPhonen ohi. EPSI Ratingin arvelee tämän olevan merkki siitä, että osa kuluttajista on kyllästynyt Applen suljettuun ja tiukasti kontrolloituun ekosysteemiin.

Tutkimus toteutettiin Suomessa syys-lokakuun aikana puhelinhaastatteluina. Haastateltavia pyydettiin antamaan arvionsa käyttämästään matkapuhelimesta. Mielipiteitä muista merkeistä kuin itse käyttämästään ei huomioitu.

9 kommenttia

 1. Tutkimus on tehty juuri iPhone 5:n julkistuksen aikana, eikä Lumia 920 ollut vielä markkinoilla. Onko vanhan tutkimuksen tuloksen julkistus siis tarkoituksenhakuista?

  Olisi mielenkiintoista nähdä vastaava kysely nyt kun iPhone 5:n kartta- yms. ongelmat tulivat julki. Kaikkialla mediassa kehutaan uutta Lumiaa ja haukutaan iPhonea.

 2. Gallupithan on aina puolueellisia ja riippuu sen tilaajan intresseistä. Tarkoituksen hakuista tai ei, niin uskon kumminkin tämän gallupin olevan aikahyvin suuntaa antava. Se mihin suuntaan on tulokset sen teko hetkestä muuttuneet jää vain arvailujen varaan. Oiskohan uuden ”puolueettoman” tutkimuksen paikka? 😉

 3. Jos Applelta valitaan kyselyys (jostain syystä) yksi puhelin malli, niin pitäis mielestäni tehdä samoin muillakin valmistajilla.

  1. Ei mikään estä muita valmistajia tuottamaan vain yhden tai pari puhelinta jolloin voidaan panostaa määrän sijaan laatuun. Ei Apple tässä mitään erikoiskohtelua ole saanut.

   1. Kuinkahan monta Nokialaisista vastaajista käytti Lumiaa ja kuinka monta vanhoja Symbian-pohjaisia puhelimia? Veikkaan ettei vastaajista löytynyt juurikaan Lumian käyttäjiä.

    Jos katsoo tuotearvosteluja verkkokaupoissa, esim. Lumia 800 saa 4,5 tähteä 5:stä, iPhone 5 saa vain 3,5 tähteä.

    1. Mikä on pointtisi? Tässähän nimenomaan verrattiin valmistajia, eikä yksittäisiä malleja.

 4. Mielestäni hinta huomioiden Applen tuotteilta voi vaatiakin korkeaa tyytyväisyyttä. Hieman eri asia verrata 800€:n iPhonea ja parin huntin Nokialaista.

 5. Minua ihmetyttää otsikko ”Applen iPhone tyytyväisyyskyselyn kärjessä Suomessa”, kuitenkin tutkimuksessa verrattiin valmistajia.

  Oikeampi otsikko olisi: ”Käyttäjät tyytymättömämpiä Appleen kuin vuosi sitten, valmistajauskollisuus laski Nokiaa alemmaksi”. Nokia on kolmikosta ainoa, jonka tyytyväisyystrendi on kasvava. Veikkaan, että jos tutkimus tehtäisiin nyt kun uudet Lumiat ovat markkinoilla, erot olisivat vielä selvemmät Nokian hyväksi.

  Mielestäni Matti olet väärässä siinä, että kalliimman puhelimen käyttäjiltä voisi vaatia korkeampaa tyytyväisyyttä. Korkemmalle hinnalle pitää olla katetta tai tulee tyytymättömiä käyttäjiä.

  1. Matti varmaan tarkoittikin, että hinta huomioiden Applen tuotteilta voi vaatia korkeaa laatua ja sitä kautta korkeaa tyytyväisyyttä. Ei tietenkään pelkästään hinnan perusteella.

Kommentointi on suljettu!