Vihdoin vahvistus: Windows Phone 7.8 saapuu vuoden 2013 alussa

Microsoft on vihdoin ottanut kantaa kesällä kertomansa Windows Phone 7.8 -päivityksen saatavuudesta. Yhtiön virallisessa blogissa kerrotaan, että tavoitteena on saada päivitys ulos mahdollisimman moniin laitteisiin vuoden 2013 alussa. Microsoft työskentelee parhaillaan laitevalmistajien ja operaattoreiden kanssa varmistaakseen päivityksen parhaan mahdollisen toimivuuden käyttäjien puhelimissa.

Kesäkuussa ensiesitelty Windows Phone 7.8 tuo keskeisimpänä ja näkyvimpänä uudistuksena Windows Phone 8:sta tutun monipuolisemman työpöydän. Käyttäjä saa mahdollisuuden muokata kotinäkymäänsä uusilla väreillä ja pienellä tiilikoolla, jonka ansiosta ruudulle saa mahtumaan enemmän tavaraa.

Lähde: Microsoft

18 kommenttia

 1. siinä vaiheessa mulla on jo kädessä toinen puhelin, ku joudun odottelemaan taas

  1. On ne ainakin minullekin tiiliä, vrt. englanniksi sana tile.

   Anyway. Mukava saada nyt vihdoin varmistus siitä milloin päivitys tulee. Hiukan pettynyt olen kuinka myöhään saapuu, mutta parempi myöhään kun ei milloinkaan.

   1. Tile on suomeksi laatta, vaikka se niin paljon suomen kielen tiili-sanaa muistuttaaki. Tiili on englanniksi brick.
    Ruuduiksi ja tapahtumaruuduiksi niitä virallisesti on kutsuttu

 2. Itse vaihdoin juuri Lumia 920:aan jonka aloitusnäyttö on huomattava parannus windows phone 7.5 aloitusnäyttöön.

 3. Jaahas…iPhone alkoi kiinnostamaan entistä enemmän…

  1. Ai jonku päivityksen ”myöhästymisen” takia?

   1. Sen ja myös senkin takia että iPhone päivittää vanhojakin luureja hyvin, windowsiin ei tunnu saavan ensimmäistäkään päivitystä ja sitten kun saa niin se on vaan pikku muutos.

 4. Joo aika onneton päivitys.. Onneksi hankkiuduin omasta winkustani eroon. Tylsä luuri, näyttää joltain lasten pelisydeemiltä aloitusnäyttökin 😐 Bluetooth toimii myös hienosti :}

 5. Täällähän on ”käytän kyllä lumiaa” trolleja.

 6. Kun viikko sitten sain Nokian Lumia 920:n – jota sitten verrattiin kaverin Samsung Galaxy S3:een, niin olimme molemmat sitä mieltä, että vertailussa selvästikin parempi oli Lumia 920, lukuunottamatta edes puhelimen uniikkia langatonta latausta, eli vertasimme vain itse puhelimia, emme niiden lisälaitteita.

  Iphone 5- mallin sijaan pääsimme vertaamaan Lumia 920:aa Iphone 4:ään – ja tässä vertailussa Iphone jäi odotetusti pahasti jälkeen Lumiasta lähes kaikissa ominaisuuksissa, jälleen siis piittaamatta lisälaitteista. Tulos oli tietysti ennustettavissa, koska Iphone 4 ei ole enää se uusin ja kilpailukykyisin malli, mutta tulipahan kuitenkin verrattua.

  Lopputuloksena kuitenkin molempiin testeihin voimme sanoa, että varmasti monien yllätykseksi (jopa itseni) Lumia 920:n parhaisiin puoliin kuuluu ehdottomasti laitteen käyttöjärjestelmä Windows Phone 8 – joka ei mielestämme ole millään lailla puuttelliinen verrattuna Samsungin Androidiin tai Applen Ios:ään. Paljon olen kuullut yhtä sun toista Windows Phone 8:n heikkouksista mutta suurin osa niistä ei pidä paikkaansa, eikä ohjelmistossa ole minun kohdallani ollut mitään netissä valitettuja sellaisia ongelmia, kuten jumiutumista tai uudelleenkäynnistymisiä.

  Nyt yli viikon käytön jälkeen voinkin kertoa Lumia 920:n vahvuudet:

  +Ensimmäisenä mieleen tulee kamera, joka on äärimmäisen laadukas ja voitti vertailussamme mennen tullen muut puhelimet.

  +toiseksi kiitosta saa ehdottomasti laitteen ohjelmisto Windows Phone 8 & laitteen suorituskyky kaikessa toiminnassa – ja vielä erityiskiitos internetin nopeudelle ja 4G- yhteydelle, jota ei valitettavasti vertailupuhelimista edes löydy. Vaikka sovelluksia ei löydy yhtä suurta määrää kuin Androidille tai Ios:lle, kaikki tarpeelliset kuitenkin löytyvät, eli laatu korvaa määrän tällä kertaa. Ja löytyyhän sovelluksia WP8:aan jo yli 120 000 kpl.

  +Kiitosta monelta olen kuullut puhelimen muotoilusta ja aiheestakin, sillä uniikki muotoilu kiinnostaa kuluttajia – ja mikä parasta, sama muotoilu jatkuu myös puhelimen lisälaitteissa.

  +lisää uniikkeja ominaisuuksia, eli Nokian ohjelmat, joista varmasti ensimmäisenä tulee mieleen Nokian erittäin laadukas navigointiohjelmisto Nokia Drive ja karttapalvelu Nokia maps.
  Parasta ääniopastetussa Nokia Drivessä on se, että se toimii myös Offline- tilassa, joten ei huolta vaikka liikkuisit alueella jossa ei ole verkkoyhteyttä tai et muuten vain sitä tarvitse, sillä kartat toimivat ja paikkoja voi edelleenkin normaalisti hakea. Seuraavaksi kolmas, ja se kaikkein uudenlaisin ”paikannuspalvelu” Nokia city lens, eli ohjelma jolla voit hakea lähistön palveluita kameran avulla. Tätä ohjelmaa suosittelen kokeilemaan, mielenkiintoinen ja innovatiivinen.
  Myös muut Nokian omat omat ohjelmat, kuten Creative studio- kuvankäsittelyohjelma tai uusi Photobeamer ovat ainakin kokeilemisen ja etenkin käyttämisen arvoisia.

  Lisäksi täytyy vielä sanoa puhelimen ”paksuudesta ja ylipainosta” sen verran, että vertailumne jälkeen totesimme, että Lumia 920 on kilpailijoitaan painavampi ja paksumpi, mutta käsituntumassa vain aavistuksen, eikä sillä todellisuudessa ole käytössä mitään merkitystä.
  Eli puheissa puhelimen ylipainosta ja paksuudesta on perää, mutta ei niistä ole haittaa ollenkaan – paitsi ehkä kriitikoille ja spekseissä se voi näyttää pahalta – mutta ehdottomasti ei käytännössä.

  1. Aika ylimielisesti kommentoit tämän kirjoituksen (odotellaan vielä Samsung ATIV S mallia)!!.

 7. Ja miten tämäkin juttu liittyy 7.8 päivitykseen?? Ja iphone4 ei todellakaan ole enää vertailukelpoinen uusimpiin luureihin, älyhoi 😮 Ip5 on asia erikseen mutta ei tässä mitään puhelinvertailua odotettu tähän ketjuun?

  1. Hyvä! Asiasta ei poiketa! Suomen kieli kunniaan, mutta sanakäytännöt määräytyvät vakiintuneiden kansan suuhun sopivien ilmaisujen mukaan. Siispä ”tiili”! Asiassa!

Kommentointi on suljettu!