Steve Ballmer: Windows Phonen myynti nelinkertaistunut

Microsoftin toimitusjohtaja Steve Ballmer kehuu Windows Phone -pohjaisten puhelimien myyvän tällä hetkellä selvästi vuodentakaista paremmin. Ballmerin lausunnon mukaan myynti on tällä hetkellä jopa nelinkertaista viime vuoden vastaavaan ajankohtaan nähden. Tämä lupaa varsin hyvää muun muassa Nokialle, joka nousi kuluvan vuoden aikana suurimmaksi Windows Phone -valmistajaksi.

Windows Phone 8 on ollut myynnissä muutaman viikon ja sen alku on lupaava”, kommentoi Ballmer. ”HTC:n ja Nokian puhelimet ovat saaneet loistavia arvosteluita ja ne on myyty useissa maissa loppuun.

Mitä Ballmerin lausunto voisi käytännössä tarkoittaa? Parhaimmillaan todennäköisesti sitä, että Windows Phone -puhelinten menekki olisi loka-joulukuun osalta nelinkertaistumassa vuodentakaiseen nähden. Tällöin puhuttaisiin reilun kymmenen miljoonan laitteen myynnistä, jos vertailuna käytetään tutkimusyhtiö Gartnerin lukuja vuoden 2011 viimeisen neljänneksen osalta. Gartner laski Microsoftin alustaan pohjautuvia puhelimia myydyn vuoden 2011 loka-joulukuussa vajaat 2,8 miljoonaa kappaletta.

Realistisesti ajateltuna Ballmer viitannee lausunnollaan Windows Phone 8:n luomaan alkuinnostukseen. Jos se pysyy yllä myös joulukuussa, on realistista ajatella Windows Phone -puhelinten myynnin kohoavan 6-8 miljoonaan vuoden viimeisellä neljänneksellä. On nimittäin syytä olettaa, että lokakuussa Windows Phoneen pohjautuvien puhelinten myynti on ollut erittäin heikkoa. Se tulee painamaan koko kvartaalin myyntiä, vaikka loppuviikot kuluisivatkin loisteliaasti.

Lähteet: Bloomberg & WMPoweruser

3 kommenttia

  1. Hienoa jos näin on. Tässä on vaan kaksi ongelmaa. Vuoden takaisia ja nimenomaan täsmälleen vuoden takaisia lukuja ei koskaan julkaistu(hypetettiin vaan että Lumia 800 myyty loppuun siellä, myyty loppuun täällä). Toiseksi Ballmer ei kertonut nykyisiäkään myyntilukuja. Aika vaikea ulkopuolisen tällä datalla vahvistaa tai kumota tuo väite.

  2. Tämä on hyvää Nokian kannalta, jos Nokia säilyy suurimpana WP-valmistajana.
    Muussa tapauksessa voidaan unohtaa haaveet noususta.

    Androidissakin yksi iso, joka korjaa lähes koko potin ja muut jäävät marginaaliin.

    Nyt toivotaan parasta.

    1. Onko esim. Sony marginaalia Androidissa? Kuitenkin suurempi älypuhelintoimittajana kuin Nokia ja tekee voittoa puhelimillaan.

Kommentointi on suljettu!