Surface Pro -tabletti markkinoille tammikuussa

Microsoftin seuraava taulutietokone saapuu markkinoille tammikuussa, ilmoittaa yhtiö. Kyseessä on Surface-tuoteperheen Pro-malli, joka sisältää Windows RT:n sijaan täysimittaisen Windows 8 Pro -käyttöjärjestelmän ja on näin ollen kykeneväinen ajamaan tavallisia sovelluksia, joita ei ole erikseen räätälöity kosketuskäyttöön suunnatulle Modern UI -ympäristölle.

Surface Pro tulee markkinoille kahtena versiona. Ensimmäinen sisältää 64 gigatavua tallennustilaa ja maksaa 899 dollaria. Paremmin varusteltu versio nostaa hinnan 999 dollariin tuplaamalla sisäisen tallennustilan 128 gigatavuun. Molempien mallien mukana toimitetaan stylus-kynä, mutta näppäimistöllinen Touch Cover -suojus täytyy hankkia erikseen, jos se tabletin kaveriksi haluaa.

Microsoftin uusi tabletti on täysiverinen tietokone. Sen sisällä on nimittäin Inter Core i5 -sarjan suoritin. Kosketusnäyttö on kooltaan 10,6 tuumaa ja tarkkuudeltaan 1920 x 1080 pikseliä. Tarjoaapa laite myös USB 3.0 -portin käyttäjän hyödynnettäväksi.

Suomessa Microsoftin ensimmäistäkin Surface-tablettia, joka pohjautuu Windows RT -alustaan ja ARM-suorittimeen, odotetaan vielä markkinoille. On siis epäselvää päästäänkö Suraface Pron kimppuun Pohjolassa vielä tammikuussa.

Lähde: Microsoft

5 kommenttia

 1. Ristiriitainen vehje. Hinta on kova, mutta speksitkin on ihan hyvät, Core i5 ja FullHD.
  Mutta se on huono läppäriksi ja akkukesto huono tabiksi (neljä tuntia, jos sitäkään..)
  RT ei houkuttele yhtään tabiksi kalliin hinnan ja keskinkertaisien speksien ja olemattoman softatuen takia.

 2. ”Suomessa Microsoftin ensimmäistäkin Surface-tablettia, joka pohjautuu Windows RT -alustaan ja ARM-suorittimeen, odotetaan vielä markkinoille.”

  No kukahan sitä oikein odottaa 😉

 3. Hieman harmittaa, koska Mikkisofta ei vielä ole mielestäni oikeaa tablettia julkaissut…
  Kaikki ”tabletit” ovat kuin kevyitä läppäreitä. Onko tässä laitteessa kameraa?

  1. TheManille: Minä luulen, että ylläolevan kuvan perusteella M$:n tabletin kamera olisi pienessä harmaassa täplässä mustalla yläpalkilla.

Kommentointi on suljettu!