Nokia Android-huhusta: etsimme Linux-osaajia karttapalveluumme

Matkapuhelinvalmistaja Nokian Linkedln-palveluun jättämä työpaikkailmoitus sai mobiilimaailman huhumyllyn pyörimään. Kyseisessä ilmoituksessa etsittiin ohjelmisto-osaajia erityisesti Linux-kokemuksella. Tästä saatiin liikkeelle voimakas huhu, jonka mukaan Nokia etsisi tiimiinsä Linux-osaajia tulevaa Android-puhelintaan varten. Näin ei kuitenkaan ole.

Nokian mediasuhteista vastaava Doug Dawson kertoo Twitterissä, että kyseinen työpaikkailmoitus liittyy vain ja ainoastaan HERE Maps -karttapalvelun laajenemiseen muille alustoille. Nokia toi hiljattain palvelunsa iOS:lle ja työstää parhaillaan ensi vuoden aikana julkaistavaa työkalua, jolla kehittäjät voivat hyödyntää Nokian karttoja omissa Android-sovelluksissaan.

Android-puhelin Nokialta on monien salainen unelma, mutta sellaisen toteutuminen ei ainakaan lähitulevaisuudessa näytä realistiselta. Yhtiö on sitoutunut Windows Phone -strategiaansa, jonka uusi vaihe käynnistyi juuri Lumia 920– ja Lumia 820 -mallien saavuttua maailmalla myyntiin.

Lähde: Phone Arena

4 kommenttia

 1. Ei Nokialla enää ole kompetenssia, rahaa eikä aikaa siirtyä Android-valmistajaksi.
  Windows Phone taas ei valitettavasti ole koskaan myynyt vaikka jo 10 vuotta sitä on markkinoitu samoilla valteilla. Yhteensopivuudella Microsoftin toimistojärjestelmiin ja pöytäkoneisiin.

  Nokian Q4 älypuhelinmyynti menee 5-7 miljoonan väliin josta 31% on Symbiaa, 25% vanhoja Lumia malleja ja 44% WP8 malleja. Nokian markkinaosuus älypuhelimissa kaikkinensa tippuu n. 3%:iin ja Windows Phone pohjaisten tuotteiden siis n. 2%:iin.
  Aika totaalinen reset ja pohjilta aloittaminen on Nokian kannalta ollut tämä Windows Phoneen siirtyminen (yhdistettynä johdon kommunikointikykyihin).

 2. Samsung (ja moni muu valmistaja…) tarjoaa Android malleja!. 😉

  1. Hyi helvetti! Jos Nokialta tulisi yksikin androidmalli, niin siirtyisin tuota pikaa iPhone käyttäjäksi.

   1. En tiedä miten olen pärjännyt ilman tätä tietoa.

Kommentointi on suljettu!