Windows Phone 8 taitaa nyt sovelluksien asentamisen muistikortilta

Microsoft on laajentanut Windows Phone 8 -alustan muistikorttitukea mahdollistamalla sovelluksien asentamisen puhelimeen ulkoiselta tallennuskapasiteetilta. Yhtiö kertoi ominaisuudesta jo kesällä, mutta ilmeisesti vasta hiljattain Windows Phonen kauppa on päivitetty tukemaan ominaisuutta.

Ideana ominaisuudessa on, että käyttäjä voi ladata ohjelman tai pelin sisältävän .XAP-tiedoston manuaalisesti muistikortille talteen ja asentaa sen myöhemmin microSD-kortin kautta. Sovellus tulee ensin ladata ohjelmistokaupasta, jonka jälkeen se voidaan viedä muistikortille. Jos muistikortilta löytyy .XAP-tiedostoja, ilmestyy Windows Phone -kauppaan SD card -valinta, joka listaa kortille ladatut sovellukset.

Harmillisesti Microsoftin asettamat rajoitukset rampauttavat muuten hyvän ominaisuuden, joita ilman sitä olisi voinut käyttää esimerkiksi sovelluksien varmuuskopioimiseen. Suurin rajoitus on se, että muistikortilta löytyvä versio sovelluksesta tulee olla sama, joka löytyy ohjelmistokaupasta. Jos microSD:lle ladattu sovellus ei täsmää kaupan version kanssa, ei sitä ole mahdollista asentaa laitteeseen muistikortin kautta.

Tarkat ohjeet ominaisuuden hyödyntämiseen löytyvät täältä.

Lähde: Windows Phone & Neowin

3 kommenttia

  1. Eli rajoitteiden vuoksi täysin turha ominaisuus. 🙁

  2. Onneksi Samsung ATIV S (WP8) mallissa on muistikorttipaikka (joka puuttuu Nokia Lumia 920 mallista!!).

  3. Niin se varmuuskopio voi tietenkin olla myös tietokoneella tai vaikka erillisellä microSD-kortilla (joka ei ole luurissa sisällä). Kuten hyvin muistetaan niin esim. iPhone/IOS ei tue kumpaakaan em. mahdollisuutta!

Kommentointi on suljettu!