IDC: Samsung Suomen suurin älypuhelinvalmistaja Q3:lla

Nokia menetti älypuhelinherruutensa Suomessa kolmannen vuosineljänneksen aikana, kertoo tutkimusyhtiö IDC. Valmistajan ohi nousi korealainen Samsung, jonka osuus kohosi heinä-syyskuussa selvästi Nokiaa suuremmaksi.

Tutkimusyhtiön mukaan Nokian osuus Suomen älypuhelinmarkkinoista oli kolmannella vuosineljänneksellä 23 prosenttia. Samaan aikaan Samsung onnistui nostamaan markkinaosuutensa 45 prosenttiin, kertoo IDC. Meno markkinoilla on ollut hurjaa, sillä vielä vuoden 2010 alussa Nokia hallitsi kotimaansa älypuhelinmarkkinoita suvereenisti 85 prosentin siivulla.

Kesä ja alkava syksy olivat Nokialle yleisesti vaikeaa aikaa. Yhtiö julkaisi toisen sukupolven Lumiansa jo syyskuun alussa, mutta sai ne kauppoihin vasta marraskuussa. Tämä sai suuren osan kuluttajista panttaamaan ostopäätöstään uusien mallien saapumiseen asti.

Samsungin Suomen markkinajohtajuus on kovalla koetuksella loppuvuoden aikana, sillä alustavien tietojen mukaan Lumia 920:n myynti on käynnistynyt Nokian kotimarkkinoilla erittäin hyvin. Samalla Nokian edellisen sukupolven malleja on myyty Suomessa kovalla alennuksella, joka on saanut niiden menekin kiihtymään. Esimerkiksi Lumia 800 oli myydyin puhelin lokakuussa DNA:lla, Elisalla ja Soneralla. Marraskuu puolestaan sujui Applen ja Nokian hallinnassa operaattoreiden osalta, joten Samsung joutuu tekemään paljon töitä, jos mielii pitää ykköspaikkansa Suomessa jatkossakin.

Lähde: It-viikko

7 kommenttia

  1. ”Samsung Suomen suurin älypuhelinvalmistaja Q3:lla”

    Miksi sanoa asia näin oudosti (Samsung ei valmista älypuhelimia Suomessa). Sanotaan asiat mieluummin niin kuin ne ovat:
    ”Samsung Suomen myydyin älypuhelinmerkki Q3:lla”
    Tuo ”Q3”:kin on tosin vähän höpsöä suomalaisessa uutistekstissä. Menettelee ehkä talousslangissa.

    1. Eivätköhän kaikki kuitenkin ymmärrä otsikon, nykyisessäkin muodossaan, kuten se on tarkoitettu.

      1. Jos ainoa kriteeri tasokkaalle kirjoittamiselle on se, että kaikki vielä osaavat päätellä mitä on tarkoitettu, niin alamäkeä mennään. Usein ei ymmärretä, että keskinäisen viestintämme taso voi muuttua pikku hiljaa huonoon suuntaan paljonkin niin, että muutokseen ei sen suhteellisen hitauden vuoksi osata kiinnittää huomiota. Tämän jutun otsikon kaltaiset, pieneltä tuntuvat yksittäistapaukset ovat usein oire suuremmasta, pidemmän aikavälin muutoksesta.

        Tämän jutun tapauksessa yksi kummallisuus on se, että toimittajan tekstissä olevan aivan selvän ja turhan virheen esilletuomisen jälkeen eräät lukijat rientävät puolustamaan toimittajaa hänen ”ahdingossaan”.

        Suomessa on hieno perinne sanoa asiat niin kuin ne ovat. Älkäämme hävittäkö tätä perinnettä.

        1. Minusta tuntuu, että olet ainoa, ketä tämä häiritsee.

        2. @ Eemeli:

          ”Minusta tuntuu, että olet ainoa, ketä tämä häiritsee.”

          No juurihan sanoin kommentissani, että muutokseen ei sen hitauden vuoksi usein osata kiinnittää huomiota. Sinä siis vain vahvistat väitettäni 😉 No, vakavasti puhuen, tiedän kyllä että tämä kehitys huolestuttaa monia – onneksi. Jos oma lukeminen koostuu vain seiskoista, iltapäivälehdistä, sekalaisista foorumeista yms. julkaisuista, ei ole ihme, jos käsitys ilmaisun ja viestinnän sisällön laadun merkityksestä hämärtyy.

  2. ”Samsung Suomen myydyin älypuhelinmerkki kolmannella vuosineljännellä”… Nuo talousuutiset ovat täynnä hankalia ja harhaanjohtavia jorinoita tavallisille kuluttajille.

Kommentointi on suljettu!