Nokialta soittoäänityökalu uusille Lumioille (820/920)

Tietyissä asioissa nykyaikaiset älypuhelimet ovat ottaneet takapakkia edeltäjiinsä nähden. Esimerkiksi Windows Phone ei kelpuuta ihan mitä tahansa musiikkitiedostoa soittoääneksi, toisin kuin Nokian Symbian-pohjaiset puhelimet. Windows Phone asettaa soittoäänille tarkat vaatimukset, joten usein käyttäjä joutuu luomaan ne erikseen. Nokia haluaa helpottaa tätä prosessia uudella Ringtone Maker -sovelluksella, joka on ladattavissa ilmaiseksi Windows Phone -kaupasta Lumia 820– ja Lumia 920 -puhelimille.

Näppärä ja simppeli Ringtone Maker mahdollistaa soittoäänien luomisen suoraan puhelimella. Käyttäjä voi valita haluamansa MP3-tiedoston ja ”leikata” siitä sopivan osan soittoääneksi. Käyttäjä pystyy vaikuttamaan aloitus- ja lopetuskohtiin sekä soittoäänen pituuteen

Lataa sovellus puhelimeesi täältä.

25 kommenttia

 1. Windows Phonen mahtavat 39 sekuntia soittoääntä… 😉

  1. Kuinka monta tuntia soittoa haluat sitten kuulla?

 2. Tuo WP:n soittoäänirajoitteisuus voi olla jollekin harmi. Toisaalta käytän Androidissani ihan kännykän omia soittoääniä, koska ne kuuluvat parhaiten. Mutta kyllä nuo Nokian kännykät alkavat olla jo niin täynnä noita hyviä sovelluksia, että luulisi niiden vievän WP-maailmassa ja toivottavasti pian myös kilpailemaan muita vastaan… Tuokin voi olla jo ostoperuste, koska sillä saa monille piilossa olleen jokapäiväisen ominaisuuden käyttöön helposti. Hyvä Nokia, jatka samaan malliin 😀

 3. Tästäkin huomaa miten rajoittunut wp on.. Onneksi omistan androidin!

  1. Siellä kanssa eräskin ylpeä korealaisen omistaja.

   1. Ylpeä tosiaankin, koska moitittavaa ei ole, en silti kiellä etteikö 920 olisi loistopuhelin.

 4. Pystyykös tässä myös itse luomaan laitteen ”värinäkuvion”? Eräällä, maailman suurimman puhelinvalmistajan (joka muuten ohitti äskettäin Nokian myös Suomessa älypuhelinmarkkinoilla) luurilla nimittäin pystyy määrittämään kaikki soittoäänestä värinäkuvioon ihan itse. Vapaus valita! Long live Android.

  1. Jaksatko OIKEASTI määrittää jotain tuollaisia soittoääneen?! Jaksatko nähdä noin paljon vaivaa soittoäänten tekoon?!

   1. Se on hienoa että MS päättää mitä me haluamme ja jaksamme tehdä.
    Entäs tilanne kun kotona musiikkikirjastot on lähiverkossa NAS-levyllä. Miten se soittoääni sieltä sinne Lumiaan pätkähtää? Jaa käynnistämälä tietokoneen ja sillä siirtämällä, jonka jälkeen vähän muokata sitä erillisellä ohjelmalla että se soittoääni edes soi? Melko hiljaa olisin vaivannäöstä.

   2. Jaksatko sinä Eemeli käyttää jotain sovellusta soittoäänen tekemiseen ? Kun voit Androidissa ja monessa muussa ”älypuhelimessa” vaan valita kappaleen soittoääneksi ja voit siinä samalla valita mistä kohtaa soittoääni alkaa ja loppuu…

 5. Tänään sain 920:n vihdoin. Onhan tämä aivan mahtava laite. Ei ole androidia ikävä, pthyi..

 6. Olisivat laittanu rajotuksen samantien pois…

  Noh, hyvähän toi on, mutta olisi sen voinut 610 – 900 laitteillekkin laittaa.

 7. Eikai siitä haittaa ole vaikka WP:ssä olisi ominaisuuksia enemmänkin. Toivotaan että MS tuo uuden (WP 9.0) markkinoille jossa nuokin (puutteet) on korjattu. Razzler tahtoo radion ainakin ;-D

 8. Hetkinen…eikös Androidissa ja iOS:ssä saa mitä tahansa?

 9. Ai jaa kyllä ainakin tähän lumia 920 saa kuinka pitkiä kappaleita tahansa soittoääneksi..
  kunhan muuttaa ne ensin mp3 muotoon. Just tänään latasin mp3tuben avulla monta biisiä. Ja hyvin toimii.
  Lumia 800 ei ainakaan saa kuin just vajaa 30 sekunnin kappaleita…

 10. Itsellä Lumia 920. Ihan tiedoksi, että soittoääneksi käy mikä tahansa tiedostomuoto mitä puhelin pystyy toistamaan ja on kooltaan alle 40 megaa. Luuri kiinni Windows-koneeseen ja resurssienhallinnalla soittoääniksi halutut biisit Ringtones-kansioon. Löytyy tämän jälkeen soittoäänistä. Ohje löytyy Nokian Lumia 920 ohjesivuiltakin.

 11. Tekstiviestin, tai spostin ääniä ei sitten voikaan lisätä itse haluamaansa filettä. Edes appsien avulla? Oikeasti? Wtf?

 12. Niin siis tarkoitin, ettei tämä nimenomainen appsi asennu enää, eikä sitä löydy tuolta sivustolta muuten, kuin tällä sivulla olevalla linkillä. Ja sound appsia ei ole, vain ringtone appseja, jotka on ihan turhia, kun ringtonen voi lisätä kuka vaan ilman appsiakin?!

 13. Hienoa ettei tarvi enää kikkailla läheskään niin paljoa saadakseen haluamansa soittoäänen.

 14. mites nokia oma…
  ”luo soittoääni” sovellus 🙂

 15. En löydä ainakaan lumia 900 minkäänlaista musiikkiohjelmaa jolla luodaan soittari ? Ompas vaikeaa. Todellinen ” Älypuhelin” 😀

Kommentointi on suljettu!