Samsungilta puhelin taipuvalla näytöllä ensi vuonna?

Taivuteltavien näyttöjen odotetaan lyövän itsensä läpi tulevaisuuden älypuhelimissa. Konsepteja on esitelty jo useilla messuilla muun muassa Samsungin toimesta, mutta kuluttajatuotteisiin taivuteltavat näytöt eivät ole vielä päätyneet. Kehitys käy kuitenkin kuumana ja alustavien tietojen mukaan Samsung käynnistää taivuteltavien näyttöjen massatuotannon vuoden 2013 alkupuoliskolla. Samaa suunnittelee myös kotimainen TactoTek, joka kehittelee muovailtavia paneeleja muun muassa matkapuhelinvalmistajien käyttöön.

Tuoreimpien huhujen mukaan Samsung olisi valmis esittelemään ensimmäisen uudella näyttötekniikalla varustetun puhelimensa ensi vuoden aikana. Huhusta kertoo BBC. Arvioiden mukaan Samsungin tuotantokapasiteetti on pian tarpeeksi vahva, jonka ansiosta ensimmäisen tuotteen julkaisu olisi mahdollista.

Tarkempia tietoja puhelimesta ei ole. On hyvin mielenkiintoista nähdä, kuinka Samsung ja muut valmistajat näytön taivuteltavuutta päätyvät hyödyntämään. Ensimmäiset ratkaisut tulevat varmastikin olemaan maltillisia, mutta tekniikan kehittyessä tulemme toivottavasti näkemään luovempia innovaatioita.

Lähde: BGR

9 kommenttia

  1. Mitä hyötyä tuosta on jos kaikki muutkin komponentit, akusta lähtien, eivät taivu? Silloin jää kaksi vaihtoehtoa: puhelimen alaosassa on taipumaton alue, jossa ovat akku ja muut ei-taivuteltavat osat tai puhelimen näyttö on taipuisana läppänä akkuosan päällä.
    Kumpikaan vaihtoehto ei juuri houkuttele allekirjoittanutta, tosin ensimmäinen on parempi, jos akkuosa saadaan kutistettua mahdollisimman pieneksi.
    Taipuisia akkuja on olemassa, mutta niiden kapasiteetti on olematon tällä hetkellä. Ja kuten todettua, muidenkin osien pitäisi taipua.

  2. Onhan siitä hyötyä paljonkin!.Näyttöä ei ainakaan helposti hajoa,jos puhelin toppuu esim.asfaltille. 😉

    1. Eihän se näyttö nytkään hajoa, vaan se lasi siinä särkyy.

  3. Tätähän on alkuun järkevintä hyödyntää, siten, että tekee samankaltaisia muureja, kuin nytkin, mutta tekee näytöstä kaarevan.

  4. Pieniä kirjoitusvirheitä tuli kirjoitukseeni…mutta tarkoitin,että puhelimen putoamisen kannalta asfaltille ei käy ainakaan niin kuin SGS3 näytölle (krats,entinen näyttö ja siinä meni iskunkestävyys!!) ja varmaan itse näyttöpaneelikin kestää taipuvan näytön (toivon ainakin niin)!.

Kommentointi on suljettu!