Samsung ja Apple hallitsevat Yhdysvaltojen matkapuhelinmarkkinoita

Tutkimusyhtiö comScoren tuoreet luvut paljastavat, että Samsung ja Apple hallitsevat merkittävää osaa Yhdysvaltojen matkapuhelinmarkkinoista. Valmistajien yhteenlaskettu markkinaosuus oli lokakuuhun päättyvällä kolmen kuukauden mittausjaksolla 44,1 prosenttia. Samsungin osuus siivusta on 26,3 ja Applen 17,8 prosenttia. Molemmat kasvattivat osuuttaan edelliseen kolmen kuukauden jaksoon nähden hienoisesti.

Kolmanneksi suurin matkapuhelinvalmistaja rapakon takana on LG, jonka osuus tippui vajaan prosentin. Samalla yhtiö menetti kakkospaikkansa Applelle. Neljättä tilaa pitää hallinnassaan Motorola ja viidenneltä sijalta löytyy HTC.

Huomioitavaa on, että tilasto mittaa todellakin koko Yhdysvaltojen matkapuhelinmarkkinoita, ei vain älypuhelimia. On varsin huikeaa, että Apple on kyennyt nousemaan niinkin vahvaan asemaan rapakon takana muutaman puhelimen kattavalla mallistollaan. Muutokset markkinaosuuksissa vaikuttavat olevan tällä hetkellä hyvin pieniä, joka tekee esimerkiksi Nokian noususta erittäin haasteellista.

Lähde: TechnoBuffalo

4 kommenttia

  1. En näe henkilökohtaisesti mahdollisuutta suureenkaan muutokseen USA:n markkinoilla tällä hetkellä. Nokian osuudesta on vähän liiankin paljon spekulaatiota nykyään. Nokian älypuhelinmyynti on tippunut Windows Phone strategin myötä marginaaliin. Yhtä hyvin voitaisiin puhua Sharpin tai Panasonicin älypuhelin myynnistä kuin Nokian, saman luokan tekijöitä. Tietysti Nokia meitä suomalaisia kiinnostaa, mutta monikohan vielä (virheellisesti) luulee Nokian olevan joku iso tekijä älypuhelimissa? Feature phonet menee vielä onneksi kohtuullisen hyvin. Tosin pelottaa niidenkin jatko Nokian nykyjohdon olessa puikoissa…

    1. Siinä komppaan, ettei mitään dramaattista tule ainakaan nopeasti tapahtumaan. Mutta, että Sharp tai Panasonic? Puhutaan pikkusen eri magnitudista.. 😀 Mutta ymmärrän pessimistisi.

  2. Ei puhuta. Nokia tippuu tämän neljänneksen aikana TOP-10 valmistajien joukosta älypuhelimissa. NEC, Panasonic, Sharp… Nokia menee samaan kokoluokkaan älypuhelinvalmistajana kun viimeinen Symbian tippuu pois. Marginaalia älypuhelimissa.

    1. Kyllähän se on totta, että Nokialla on mennyt huonosti, mutta näillä näkymin ei kuitenkaan vielä Sharp, NEC tai Panasonic pääse Nokian tuloksiin ja tässä on kyse simppelistä operaattori diileistä. Näillä sopimuksilla Nokia porskuttaa vielä pitkään eteenpäin ja toivottavasti saa homman käännettyä nousuun.

Kommentointi on suljettu!