Uusi Nokia Lumia 620 tuo Windows Phone 8:n parinsadan euron hintaluokkaan

Nokia laajentaa aggressiivisesti uuden sukupolven Lumia-mallistoaan. Korkeamman hintaluokan Lumia 920 ja Lumia 820 saavat seurakseen edullisemman Lumia 620 -mallin, joka saapuu myyntiin vuoden 2013 tammi-maaliskuun aikana. Puhelimen verottomaksi myyntihinnaksi ilmoitetaan 249 dollaria, eli noin 190 euroa.

Kaarevia ja pyöreitä linjoja noudatteleva Lumia 620 perustuu uuteen Windows Phone 8 -alustaan. Uutuuden polykarbonaattikuoressa hyödynnetään niin sanottua kaksiväri-tekniikkaa, jossa perusvärin päällä on toinen, läpikuultava värikerros. Tekniikka mahdollistaa Nokian mukaan uudenlaiset väriyhdistelmät. Puhelin tulee saataville limenvihreänä, oranssina, valkoisena, syaanina, magentana, keltaisena ja mustana. Uutuudessa on vaihdettavat värikuoret.

Nokia Lumia 620:n etupuolella loistaa 3,8 tuuman TFT-näyttö, joka tukee ClearBlack-tekniikkaa ja on tarkkuudeltaan 800 x 480 pikseliä. Suorituskyvystä huolehtivat gigahertsin Snapdragon S4 -tuplaydinsuoritin ja 512 MB:tä RAM-muistia. Tallennustilaa on kahdeksan gigatavua. Puhelin tukee microSD-muistikortteja aina 64 gigatavuun asti. Takaa löytyy viiden megapikselin kamera LED-salamalla ja edestä VGA-tason kamera.

Uutuuden muita ominaisuuksia ovat HSPA+, NFC, WiFi, Bluetooth 3.0, A-GPS, GLONASS ja 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä. Kokonaisuuteen kuuluvat myös Nokian omat ohjelmistot, kuten sijaintipohjaiset sovellukset eli kartat, navigointi ja julkisen liikenteen tiedot sekä lisätyn todellisuuden sovellukset, jotka helpottavat ympäristön hahmottamista.

Kooltaan Lumia 620 on 115,4 x 61,1 x 11,02 millimetriä ja se painaa 127 grammaa.

17 kommenttia

 1. Ylivoimaisesti hintaluokkanssa paras puhelin. Specsejä, joita ei löydy muilta samanhintsluokan luureilta. 🙂

 2. vihdoinkin löysin tulevan puhelimeni joko lime tai keltainen,hyvä nokia

 3. Yllättävän hyvät speksit ja hyvännäkönenkin. Tulee varmaan myymään hyvin.

  1. Joo, tuo olisi Android-maailmassa jo ihan hyvä puhelin. Itseasiassa WP-maailmasta puuttui tuon hintaluokan laite. Lumia 610 oli huonompi ja 710 ei ollut mielestäni läheskään noin tyylikäs! Tuo myy varmasti hyvin! 😀

 4. muuten ostaisin, mutta pari kuukautta vanha lumia 900 taskussa 🙁 mutta ei siinä mitään olen ihan tyytyväinen puhelimeen 🙂

 5. En valitettavasti keksi mitään miksi tuo möisi maailmalla. Samaan hintaan saa Android-puhelimia, jotka 99% mielestä ovat parempia kuin Windows Phone. Ja rehellisesti sanottuna, onhan softa tarjonta plus muokattavuus Android-puolella eri luokkaa, vaikka kaikki sitä eivät kykene myöntämään. Avoin järjestelmä on aina parempi kuin suljettu. Miksi ostaa huonompi, WP ei tosiaankaan ole myyntivaltti ostajille.

  1. Olen eri mieltä. Avoimiin järjestelmiin tulee paljon aukkoja tietoturvaan. Hintaluokan android puhelimissa on huonosti sisäistä muistia ja käyttöjärjestelmänä android varsinkin 4.0 on liian raskas heikommille prossuille. Tämä noksu hakkaa aikalailla kaikki saman hintaluokan androidit. T: androidiin vittuuntunut.

   1. Android on siis kuin Windowsin käyttö pöytäkoneessa. Paljon aukkoja tietoturvassa ja haittaohjelmia. Siksi Windowsia ei tule käytettyä PC:ssä vaan Linuxia.

  2. Minä taas keksin lukuisia. Alkuun vaikka se että Android maailmassa tuolla rahalla saa pätkivän prutkun, WP maailmassa noilla tehoilla erittäin sulavan käyttökokemuksen.

 6. Mie uskon, että WP tulee olemaan tulevaisuudessa yhä kovempi sana. Eikä sen järjestelmä ole niin ”suljettu”, etteikö softapuolta voisi laajentaa yhtä kattavaksi. Sitäpaitsi on nytkin sujuvampi ja luotettavampi käyttää.

 7. Tätä on odotettu. Eilen ehdin sanoa kaverille, että missä viipyy Lumia 620. Nyt on vain ongelmana, että vanha C6 kestää ja kestää. Kun se loppuu, vaihdan puhelinta.

 8. Tämmöstä vähän edullisempaa mallia olen odotellutkin. Toivottavasti ei hintaan tuu paljoa suomilisää. Veikkaan, että täällä 249€.

Kommentointi on suljettu!