Konserttitallenteet vastakkain: Nokia 808 PureView ja Nokia Lumia 920

Nokia on todistanut uusilla PureView-puhelimillaan olevansa edelleen markkinoiden kuningas älypuhelinkameroissa. Verkko on pullollaan muun muassa konserttitallenteita sekä Nokia 808 PureView– että Nokia Lumia 920 -puhelimella kuvattuna. Molemmat ovat osoittaneet erinomaisuutensa haastavissa olosuhteissa erityisesti äänenlaadun osalta, joka tuppaa usein puuroutumaan mobiililaitteissa suurissa äänenvoimakkuuksissa.

Kumpi Nokian puhelimista sitten pärjää paremmin äänen- ja kuvanlaadun osalta? Nyt vertailu onnistuu helposti katsomalla jutun lopusta löytyvä video, jossa vertaillaan suomalaisvalmistajan PureView-puhelimia konserttitilanteessa. Molempien laitteiden osalta video on kuvattu noin 15 metrin päästä ja 808 PureView:n kanssa käytössä on ollut kädessä pideltävä teline kompensoimassa Lumia 920:n optisen kuvanvakaimen tuomaa eroa.

Kuvanlaatu on molemmilla puhelimilla hyvällä tasolla ja suurimmat erot löytyvätkin äänestä. Nokia 808 PureView:n tallentama ääni on selkeästi kirkkaampi ja yksityiskohdat ovat paremmin erotettavissa. Eroa selittää muun muassa se, että Lumia 920 tallentaa äänen monona 808 PureView:n taipuessa aitoon stereoon.

Lähde: EasycapExpertti

4 kommenttia

  1. Kyllä 808 PureView tulee olemaan vielä monen vuoden ajan maailman paras kännykkäkamera.

  2. Ainakin näin alkuun kun kuuntelin kännykän kaiuttimella niin kyllähän nuo kuulostivat aika hyvälaatuisille 🙂 Miksi tällaista ei voisi olla jokaisessa kännykässä, koska ei tuo nyt varmaan niin hankala voi olla rakentaa.

  3. voisko toimittaja tarkentaa ja ottaa selvää onko lumia rich recording toiminto?

  4. Kyllä 808:n äänenlaatu oli huomattavasti selkeämpi ja kirkkaampi.

Kommentointi on suljettu!