Nokian lippulaiva saapumassa Kiinaan: Lumia 920T

Maailman suurimman älypuhelinmarkkinan tittelistä Yhdysvaltojen kanssa kilpaileva Kiina on tärkeä alue jokaiselle globaalille matkapuhelinvalmistajalle. Niinpä myös Nokia haluaa olla mukana tällä pelikentällä uudella lippulaivallaan.

Yhteistyössä China Mobilen kanssa Nokia on esitellyt Kiinaan Lumia 920T -mallin, joka on markkina-alueen ensimmäinen TD-SCDMA-verkkostandardin mukainen Windows Phone -puhelin. Kyseessä on Kiinan suurin teleoperaattori, joka näyttelee tärkeää roolia Lumia-kokemuksen tuomisessa paikallisille kuluttajille. Puhelin tukee China Mobilen nopeaa 3G-verkkoa sekä tarjoaa pääsyn operaattorin omaan ohjelmistokauppaan, joka sisältää kattavan määrän kiinalaisille kuluttajille räätälöityjä sovelluksia.

Ominaisuuksiltaan Lumia 920T vastaa globaaleille markkinoille suunnattua versiota Nokian lippulaivasta. Pakettiin kuuluvat muun muassa 1,5 gigahertsin tuplaydinsuoritin, 4,5 tuuman PureMotion HD+ -kosketusnäyttö, 8,7 megapikselin PureView-kamera ja tuki langattomalle lataukselle. Puhelin perustuu luonnollisesti Windows Phone 8 -alustaversioon.

Air Chinan kanssa Nokia on samalla solminut yhteistyösopimuksen, joka tuo langattoman latauksen mahdollistavat latausalustat Beijingin lentokentän VIP-tiloihin. Lisäksi kiinalainen Jiepang-yhteisöpalvelu lähtee tarjoamaan kuluttajille etuuksia, jotka saa käyttöön valituissa myymälöissä puhelinta NFC-lukijassa vilauttamalla.

Nokia Lumia 920T saapuu Kiinaan loppuvuoden aikana valkoisena, mustana, keltaisena ja punaisena. Sen myyntihinta ilman operaattorisopimusta on 4599 renminbiä.

4 kommenttia

  1. Uutinen muuten huvä, mutta olisi kiva tietää montako euroa on 4599 renminbiä. 🙂

  2. Tuo on aika vaikea markkina-alue. Olikos siellä androidin osuus joku 90%. Lisäksi maa täynnä luurinväkertäjiä jotka pykää samoilla (ok) spekseillä luureja pihalle 200$ hintalapulla.

  3. Kiina on suuri maa ja ko. operaattorilla yli 700 miljoonaa asiakasta. Osa em. asiakkaista on niitä, jotka haluavat jotain muuta, kuin halpisandroideja. Kiinassa on myös hienoa näyttää oma varallisuusstatus ja siihen tarvitaan muita, kuin ”white-box” valmistajia.

Kommentointi on suljettu!