ZTE:n tuleva lippulaiva vuodetuissa kuvissa: Nubia Z5

Kiinalaiset matkapuhelinvalmistajat tunnetaan Suomessa lähinnä halvoista Android-puhelimista. Parhaiten kuluttajat muistanevat muutama vuosi takaperin Suomea villinneen ZTE Bladen, joka keikkui muun muassa Elisan myyntilistojen kärjessä useita kuukausia. Sen jälkeen on tapahtunut paljon ja esimerkiksi ZTE on pyrkinyt puskemaan markkinoille jatkuvasti korkeamman laatutason laitteita.

Tuoreimman vuodon perusteella ZTE aikoo jatkossa haastaa nimekkäät valmistajat toden teolla. Verkkoon vuotaneet kuvat ja tiedot kertovat ZTE Nubia Z5 -nimeä kantavasta lippulaivasta, joka kamppailee teknisesti samassa sarjassa muun muassa HTC Butterflyn kanssa. Puhelimessa on nimittäin viiden tuuman kosketusnäyttö, joka yltää 1920 x 1080 pikselin tarkkuuteen. Lisäksi pakettiin kuuluvat 1,5 gigahertsin neliydinsuoritin, kaksi gigatavua RAM-muistia ja 13 megapikselin kamera. Kun tähän vielä lisätään ainoastaan 7,6 millimetriä paksu rakenne, ei ZTE:n huhuttu uutuus kuulosta todellakaan hullummalta.

Ohuuden lisäksi ZTE vaikuttaisi panostaneen muotoilussa selkeään ja yksinkertaiseen ilmeeseen. Valkoisena Nubia Z5 näyttää varsin elegantilta.

Huhut eivät kerro mitään puhelimen ohjelmistosta, mutta hyvin todennäköisesti laite pohjautuu Androidiin. Käyttöliittymään ZTE:llä lienee oma mausteensa lisättävänä, kuten kuvat antavat ymmärtää.

Puhelimen julkistuksen odotetaan tapahtuvan ensi viikolla.

Lähde: Phone Arena

13 kommenttia

 1. Vielä vuosi sitten tässä kännykässä olisi ollut hyvät speksit, mutta nyt tuossa on aivan tavalliset sellaiset Android-maailmassa. Hyvältähän nuo kuulostavat, mutta ei mitään uutta tai innovatiivosta… :/

  1. Vai että vuosi sitten ois 1920×1080 resoluutio ollut hyvä? Eihän niitä vieläkään kenenkään kädessä taida olla? Mutta kohta kun alkaa olemaan, niin pistää taas vähän miettimään miksi siellä yhdessä toisessa ekosysteemissä aina junnataan yhtä askelta myöhässä raudan suhteen. Olettaen että tuossakin on S4 Pro tai vastaava SoC.

   1. En tarkoita, että tuo olisi huono. Tarkoitin, että ei tuossa ole enää juuri mitään ihmeellistä, koska on jo niin monta 5″ FHD-näyttöä… Vuosi sitten ei ollut vielä, joten silloin tämän julkistus olisi ollut suurempi juttu. Ja jos tarkoitat toiseksi viimeisessä laiseessa WP:tä, niin MINUN mielipiteeni on, että jokaisella käyttiksellä on vahvuutensa…

    1. Kerroppa montako android puhelinta löytyy 5 tuuman 1080p näytöllä?

    2. Nythän wp on miltei tasoissa androidin ja iOsin kanssa

    3. LG:ltä kaksi, en muista nimiä, mutta molemmista oli juttua MB:ssä. Toinen julkaistiin pitkän aikaa sitten ja se oli ensimmäinen 5″ FHD-näyttöpuhelin, HTC:lta on kolme varianttia uudesta lippulaivasta, OPPO:lta on kaksi ja Sonystä on huhujuttu täällä MB:ssä. En ole satavarma, ovatko kaikki laitteet todellisia, mutta ainakin niistä on ollut juttu kirjoitettuna täällä MB:ssa.

    4. ”Paroni” on aivan oikeassa. Muutama huhu ja ennakkojulkistus on 1920 × 1080 -näytöllisistä puhelimista nähty, mutta huhut ja julkistukset eivät ole markkinoilla olevia puhelimia. Mikäli ZTE:n puhelin tulee näillä ominaisuuksilla myyntiin samaan aikaan muiden valmistajien vastaavien huippumallien kanssa, merkitsee se ZTE:n hyppäämistä teknisessä mielessä kärkikaartiin (olettaen ettei siinä ole odottamattomia puutteita). Ilmaus ”vielä vuosi sitten tässä kännykässä olisi ollut hyvät speksit” ei siis ole realistinen; vuosi sitten tällaiset määritykset olisivat vielä olleet jonkinasteinen sensaatio.

    5. Joo, Ademeion. Huomasin itsekin kirjoittaneeni typerästi. Siis onhan tuossa hyvät speksit, todella hyvät. Minun olisi pitänyt kirjoittaa, juuri kuten sanoit, että nuo speksit olisivat olleet vuosi sitten todella merkittävät ja odottamattomat. Mutta kyllä nuo silti ovat hieno saavutus ZTE:ltä.

    6. @ ”TheMan”:

     Kunpa useampi netissä toimisi niin kuin sinä: tulisi rohkeasti esiin myöntäisi erehdyksensä reilusti sen sijaan, että jumittuisi puolustamaan väitettään loputtomiin.

  1. Varmasti on ihan sattumaa tuo N9 -tyylinen kello ja uskoisin, että tuo on ZTE:n omien insinöörien ja suunnittelijoiden tuotosta. *sarkasmia* 😀

Kommentointi on suljettu!