Videolla: Samsung esittelee kattavasti ATIV S -puhelintaan

Ensimmäisenä Windows Phone 8 -puhelimena markkinoille julkaistua Samsung ATIV S:ää odotetaan edelleen kauppoihin. Korealaisvalmistaja on lupaillut, että uutuus nähtäisiin myynnissä vielä ennen vuoden vaihtumista, joten kauppoihin sen pitäisi putkahtaa minä hetkenä hyvänsä.

Lähenevää julkaisua alustamaan Samsung on kuvannut kaksi videoesittelyä uutuudesta, joiden kautta saa varsin hyvän käsityksen korealaisvalmistajan Windows Phone 8 -puhelimesta. Nokia Lumia 920:aan nähden sen merkittävimmät edut löytyvät ohuemmasta sekä kevyemmästä rakenteesta. Osa saattaa laskea positiiviseksi asiaksi myös suuremman 4,8 tuuman kosketusnäytön ja HD Super AMOLED -tekniikan. Maininnan ansaitsee myös 2300 milliampeerin akku.

Muotoilullisesti Samsungille tyypillistä linjaa noudatteleva puhelin on osa Samsungin uutta ATIV-tuoteperhettä. Ajatuksena mallistossa on tarjota yhteneväinen käyttökokemus eri laitteiden välillä: puhelin, tabletti ja kannettava tietokone. Tämä onnistuu Windows Phone 8:n ja Windows 8:n avulla, jotka jakavat saman Modern UI -käyttöliittymän.

Lähde: Phone Arena

12 kommenttia

 1. Samsung tekee hyviä Android- puhelimia kuten Galaxy S 3:n ja mielestäni yhtiön ei tarvitsisi käyttää lainkaan Windows Phone- alustaa. Suosittelisin siis pysymään vain Androidissa ja antaa muiden kuten Nokian ja HTC:n käyttää Windowsia.

  …ja suoraan sanottuna Ativ S ei tehnyt minuun minkäänlaista vaikutusta ja Nokian Lumia 920 jättää kyllä tuon puhelimen kylmäksi.

  1. Paitsi että vie varmasti akkukestossa Lumiaa kuin pässiä narussa, samoin koko on 2-0 Ativ:lle, mutta siinä ne varmaan sitten olikin. Lumiassa on sen verran hyviä ominaisuuksia (omat sovellukset & OIS) että tämä erä merkitään Nokialle.

 2. ATIV S mallin kuorien värivalikoima kun vielä lisääntyisi,niin voisi mennä paremmin kaupaksi.
  Niin juu…tähän Samsung ATIV S malliin voi vaihtaa tehokkaamman akun,jollei vakioakun teho (toiminta-ajat) riitä (toisin kuin Nokia Lumia 920 mallissa)!. 😉
  Hinnoittelu näyttäisi olevan tulossa hyvinkin kilpailukykyinen (reippaasti alle L 920 hinnan). =)

 3. Mainitun akun ja näytön koon lisäksi puhelimessa ei ole mitään kovin ihmeellistä. Nämäkin videot esittelevät oikeastaan WP8:n ominaisuuksia, joista yksikään ei ole Samsungin omaa käsialaa. Vai oliko tuo ChatON Samsungin yksinoikeus? Jopa HTC onnistui tarjoilemaan edes jotain omalaatuista HTC8X:n muodossa, eli silmiinpistävän designin.

  Innovaatiosta en Samsungia tunnekaan, ovathan kaikki valmistajan Android lippulaivapuhelimetkin aina vain kilpailua isompia, ohuempia ja tehokkaampia. Harvoin kuulee, että Samsungilla olisi jotain oikeita innovaatioita laitteissaan.

  Jättiläisen jalansija on kuitenkin valtava myös Suomessa, joten voi olla että Samsung saa liikutettua tonneittain näitä puhelimia vain brändinsä avulla. Mielestäni videoilla näkynyt oman tuotteen myymisen yrityksen puute oli lähes silmiinpistävää. Samppa saattaa uskoa lähinnä omaan painoonsa.

 4. Nokia Lumia 920 mallin valttikortti on näyttö ja kaksois led-salama,hämäräkuvaus ja paino on suurin miinus (vs.Samsung Galaxy Note). + se (ettei akkua pysty vaihtamaan vaikka tehoakkuun,jos akku ylikuumenee jostain syystä,niin ei voi irroittaa)!!.Erottuva Nokia Lumia 920 on ainakin muista/myöskin kuorien värivalikoimassa ja tämä on paras asia tässä mallissa.

 5. Toivoisin Samsungin tuovan tuota metallista designia myös muihin kuin WP puhelimiin, lähinnä muovisen tuntuman vuoksi on jäänyt Samsungin luurit kauppojen hyllyille.

  Minusta Samppa on aina onnistunut hyvin WP muotoilun kanssa aina ensimmäisestä WP7 versioista saakka. Harmi ettei Windows muuten herätä ns. viboja. Jotain tajunnanräjäyttävää odotellessa… 🙂

 6. Odotellaan seuraavia Samsungin WP8 malleja ensivuonna.Varmasti tämä ei jä yhteen malliin eli ATIV S malliin.Ensivuonna ainakin Samsung Galaxy S4 saa mm.paremman kameran (13Mpix),joten samaa tekniikkaa tulee käyttöön myös WP8 malleihin.Myöskin näyttö tulee tukemaan WP8 malleissa Full HD:ta!.

  1. Heh! Näkisin ilolla sen päivän, kun samppafanitytöt huomaavat, että kaikkia odotettuja ominaisuuksia ei välttämättä tule siihen ”musthave”-malliin.

   On tainnut muutama muukin valmistaja tajuta Nokian lisäksi, että WP on tulevaisuus mobiilialustoissa ja Android ei pärjää enää kahden vuoden päästä. 😉

   1. On tainnut muutama muukin valmistaja tajuta Nokian lisäksi, että WP on tulevaisuus mobiilialustoissa ja Android ei pärjää enää kahden vuoden päästä.

    Tai sitten ei. 😉
    =)

    1. Miksi muuten muutkin rupeisivat tuottamaan entistä enemmän WP laitteita.
     Kun kaikissa laitteissa (kännykkä, tietokone, tabletti) on sama käyttis, niin kokonaisuus on yhtenäinen ja kaikki toimii saumattomasti.
     Tämän on Apple osoittanut.

 7. Samsung ATIV S ei ole varustettu 4G.LTE-verkkoyhteyksillä!!,joten…mielummin valitsisin Samsung GT-i9305 eli Galaxy S3 4G.LTE mallin. ;(

Kommentointi on suljettu!