Kotimainen Sunduka haluaa siirtää muovikortit älypuhelimeen

Korttien ja erilaisten etukuponkien odotetaan siirtyvän tulevaisuudessa vahvasti älypuhelimiin. Konseptista on puhuttu jo muutaman vuoden ajan, mutta ainakaan Suomessa se ei ole vielä noussut merkittävään suosioon. Sama koskee myös mobiilimaksamista, jota yritetään kovasti tuoda mobiililaitteisiin.

Suomalainen Sunduka Oy on lanseerannut Mobiilikortti-sovelluksestaan uuden version nimellä Cardu. Uudistetulla palvelulla ja nimellä yhtiö pyrkii tuomaan tuotteensa maailmanlaajuisille markkinoille. Cardun ideana on koota kanta-asiakas-, jäsen- ja etukortit kätevästi puhelimeen.

Tuotteemme on jo saanut hyvin jalansijaa Suomessa. Uudistetulla palvelullamme pystymme palvelemaan kuluttaja- ja yritysasiakkaitamme entistä paremmin. Tuotenimi Cardu ja palvelun kieliversiot mahdollistavat myös konseptimme kansainvälisen laajentumisen”, totesi Cardun kehittäneen Sunduka Oy:n toimitusjohtaja Timo Soininen.

Sunduka kehuu palveluaan ympäristöystävälliseksi ja helppokäyttöiseksi sekä yrityksillä että kuluttajille. Valmis alusta ei vaadi yrityksiltä erillistä sovelluskehitystä eri mobiililaitteille. Cardu on yhteensopiva Android-, iOS-, Symbian– ja Windows Phone -puhelinten kanssa. Suomessa palvelussa ovat mukana muun muassa K-plus, Linnanmäki, Oulun Energia ja Fintoto.

Lisää tietoa aiheesta löydät Cardun ja Sundukan virallisilta kotisivuilta.

4 kommenttia

 1. Yritin löytää noiden Cardu- ja Sanduka-linkkien kautta tietoa siitä miten tämä sovellus kommunikoi kassapäätteiden tai niiden käyttäjien kanssa. NFC:llä, Bluetoothilla, kassan juovakoodinlukijalla vai millä? Jotenkinhan täytyy kassasysteemeihin siirtää tieto asiakaskortin numerosta yms. Voisiko joku kertoa?

  Olisin kokeillut tuota ohjelmaa käytännössä, mutta se ei ole saatavana Nokian N9-puhelimelle (”Maemo Harmattan”). Voisiko Sanduka tehdä Cardun aikanaan myös N9:lle, jolle se syntynee helposti varioimalla Cardun Sailfish-versiosta, jos sellainen tehdään Jollaa varten.

  1. Toimii varmaan viivakoodi/numerosarja yhdistelmällä

   1. Lueskelin lataussivujen arvosteluviestejä. Suurin osa arvostelijoista näyttää olevan tyytyväisiä, mutta viesteissä epäillään, että ohjelma lähettää omin lupineen maksullisia tekstiviestejä. Toiset kommentoijat eivät tätä vahvista; ilmeisesti vain ohjelmaa ladattaessa voi tulla tekstiviesti. Aika monet käyttäjät arvostelevat toistaiseksi kapeaa peittoa (toimii vain tietyillä asiakaskorteilla), tai ehdottavat että ohjelman pitäisi toimia NFC:llä. Paremman uskottavuuden aikaansaamiseksi ja epäilyjen torjumiseksi noille Cardun ja Sandukan nettisivuille pitäisi lisätä Cardun toimintaperiaatteen kuvaus: miten kortin tiedot välittyvät, ja lähettääkö kännykkä tekstiviestejä tai puheluita automaattisesti vai ei.

  2. -> forum.nitdroid.com
   Tuolta löytyy ohjeet N9n dualboottiin niin saat kaikki softat N9lle. Itse laitoin ja tyytyväinen olen 🙂

Kommentointi on suljettu!