Huawei panostaa sisältöön, avaa tutkimuskeskuksen Helsinkiin

Kiinalainen telekommunikaatiolaitteiden valmistaja Huawei investoi rajusti Eurooppaan seuraavien vuosien aikana. Yhtiön tavoitteena on tuplata tutkimuksen parissa työskentelevien henkilöiden määrä vanhalla mantereella seuraavan 3-5 vuoden aikana. Tällä hetkellä Huaweilla on Euroopassa 7000 henkilöä tutkimustyön parissa.

Yksi osa operaatiota on Helsinkiin avattava tutkimuskeskus, johon Huawei on sitoutunut investoimaan seuraavan viiden vuoden aikana kaikkiaan 70 miljoonaa euroa. Tavoitteena on palkata keskukseen seuraavien vuosien aikana yli 100 henkilöä sovelluskehitykseen. Kokeneita sovelluskehittäjiä on viime vuosina vapautunut Suomessa paljon Nokian irtisanomisien myötä, joten kiinalaisvalmistajan panostus Suomeen tulee monelle varmasti iloisena uutisena.

Suomella on vahva telekommunikaatioekosysteemi”, kommentoi uuden tutkimuskeskuksen sijaintia Huawein Itä-Euroopan ja Skandinavian toimista vastaava Kenneth Fredriksen.

Huawei on hiljalleen noussut halpavalmistajan maineesta laadukkaiden ja tehokkaiden älypuhelimien toimittajaksi. Yhtiöltä on nähty kuluvan vuoden aikana useampi varteenotettava kilpailija niin sanotussa lippulaivasarjassa. Markkinaosuudella mitattaessa kiinalaisyhtiön on kuitenkin vielä pieni tekijä, sillä Huawei myi Gartnerin arvion mukaan 11,9 miljoonaa matkapuhelinta kuluvan vuoden heinä-syyskuussa.

Lähde: Nasdaq

6 kommenttia

  1. ”Huawein Itä-Euroopan ja Skandinavian toimista vastaava Kenneth Fredriksen.”

    Suomi ei tarkkaan ottaen kuulu kumpaankaan, vaan Pohjoismaihin.
    Ja halvan maan valitsivat 🙂

      1. Suomi ei missään nimessä kuulu Skandinaviaan, kuten ”Röh” sanoo. Väärinkäsityksesi on tosin aika yleinen. Silloin kun Suomi halutaan lukea mukaan, puhutaan yleensä ”Pohjoismaista” (kuten ”Röh” edelleen sanoo) tai myös ”Fennoskandiasta”.

  2. Justiinsa, tämä keskustelu ei kyllä liity kauheasti aiheeseen, mutta jos ihan tarkkoja ollaan niin Skandinaviaan kuuluu Ruotsi, Tanska ja Norja. Monesti sitä tosin käytetään synonymina Pohjoismaille.

Kommentointi on suljettu!