Kiinalainen Oppo julkisti vihdoin 1080p-näytöllä varustetun huippupuhelimensa: Find 5

Syksyllä kiinalainen Oppo uhosi esittelevänsä markkinoille puhelimen viiden tuuman näytöllä ja täydellä teräväpiirtotarkkuudella. Sen piti olla ensimmäinen laatuaan, mutta nopeasti kehittyvillä markkinoilla taiwanilainen HTC ehti lopulta ensin esittelemään ja tuomaan markkinoille älypuhelimen viiden tuuman 1080p-näytöllä. Nyt myös Oppo on saanut oman mallinsa julki ja se kulkee odotetusti nimellä Find 5.

Oppo Find 5:n viimeisintä tekniikkaa omaavan kosketusnäytön pikselitiheys tuumaa kohden on huimat 441. Kyseessä on IPS-paneeli, jossa kosketus- ja näyttöelementit on integroitu yhteen. Näin värit toistuvat kirkkaammin ja näytön tuottama kuva on aivan paneelin pinnassa. Näyttöä ympäröi sivuilla vain 3,25 millimetriä paksu reunus.

Puhelimen runko valmistetaan 210 grammaa painavasta ruostumatonta terästä olevasta kappaleesta. Kaikkiaan 12 valmistusvaiheen jälkeen valmis runko painaa lopulta ainoastaan 6,3 grammaa.

Huikean näytön lisäksi Oppo Find 5 sisältää 1,5 gigahertsin Qualcomm APQ8064 -neliydinpiirisarjan, kaksi gigatavua RAM-muistia ja 16 gigatavua sisäistä tallennustilaa. Puhelimen takana koreilee 13 megapikselin kamera, joka kykenee tallentamaan videokuvaa huimalla 120 fps:n nopeudella. Muihin ominaisuuksiin kuuluvat muun muassa NFC, GPS, WiFi, Bluetooth ja HPSA+. Laite pohjautuu Android 4.1 Jelly Bean -käyttöjärjestelmään ja sisältää 2500 mAh:n akun.

Puhelin saapuu kauppoihin ensi vuoden alussa. Sen hinnaksi ilmoitetaan 499 dollaria.

Lähteet: GSMArena & Phone Arena

14 kommenttia

 1. Uskon, että jatkossa puhelimet ovat suunnilleen tätä luokkaa. Tuo kamerakin on huikea! Tietääkö kukaan suurnopeuskuvauksen resoluutiota?

    1. Ei ollu tarkotus sulle vastata tuolla viestillä, mutta muistaakseni 920 julkkareissa ne hehkutti sitä näyttöä että se on better than HD, Purepixel HD+diipadaapa 1280×768… Ja juuri kun se saadaan myyntiin, niin alkaa heti happanemaan kouraan.

  1. Helppoa on heittää isoja lukuja paperille, mutta kamerasta laadusta ei voi tuon perusteella sanoa vielä yhtään mitään. Odotan roskaa.

 2. milloinpa ::Jake:: olisi jotain positiivista mistään android tuotteista sanonut.

  1. Samaa mieltä Erkki. Itse joudun sanomaan nyt jotain negatiivista tästä laitteesta. Siinä ei ole micro sd paikkaa lisämuistille, joka olisi ehdoton ominaisuus kun on tällainen luuri kyseessä. Montako hd elokuvaa mahdutat 16 gigaan ja siihen päälle pelit, sovellukset, musiikin ym.. En tajua..

  2. Monesti, mutta ymmärrän että tämän voi tarpeen tullen unohtaa jos haluaa korostaa omaa mielipidettään. Ainut valmistaja joka on kameroillaan kohauttanut on Nokia, enkä usko että joku rndm kiinanihme tuo mitään erikoista tässä suhteessa-paitsi kovia lukuja paperille. Yleensä myös oikeasti hyvällä kameroilla varustetut mallit ovat paksumpia.

  3. No eipä Paroniltakaan kaunista sanaa saa irti jos kyseessä on Nokialainen.

 3. Teki. Pakko tuottaa pettymys myös,mutta Nokia Lumia 920 ei ole myöskään muistikorttipaikkaa ja eikä vakioakkua saa vaihdettua tehoakkuun!!.

  1. Olet oikeassa Henkka. Lisämuisti olisi ehdoton tämän hintatason puhelimeen.

   1. Silti omaan S3:een on saatavilla yli tuplamäärä muistia Lumiaan nähden.

    1. Se on totta, mutta 16 gigaa on normikäyttäjälle ihan tarpeeksi. 32 gigaa tuplasti tarpeeksi.
     Ei sillä muistin määrällä ole enää silloin väliä, jos voi sanoa ”mun kännykässä onki 100 gigaa muistia.”

Kommentointi on suljettu!