Videolla: Microsoft paljastaa Windows Phonen näppäimistön salaisuuden

Windows Phonen virtuaalinäppäimistö on kerännyt paljon kehuja tarkkuudestaan. Samaan tulokseen päädyimme myös MobiiliBlogin Lumia 920:aa käsittelevässä arvostelussamme, jossa totesimme kirjoitustarkkuuden muun muassa iPhone 5:tä paremmaksi. Tähän vaikuttavat tietenkin useat eri tekijät: kosketusnäytön herkkyys ja koko sekä näppäimistön asettelu ja sen toimintaa ohjaava algoritmi.

Microsoft paljastaa julkaisemallaan videolla yhden erittäin olennaisen ominaisuuden Windows Phone -alustan virtuaalinäppäimistöön liittyen. Yhtiö pyrkii parantamaan tarkkuuttaa muuttamalla dynaamisesti eri kirjaimien kokoa. Ominaisuuden toiminta ei näy käyttäjälle, mutta tekniikkademo paljastaa sen idean.

Käytännössä järjestelmä pyrkii ennakoimaan käyttäjän seuraavan painalluksen. Näin kirjaimien koko suurenee sitä mukaa mitä todennäköisempänä järjestelmä pitää niiden painallusta. Tämä vaikuttaa puolestaan positiivisesti tarkkuuteen ja nopeuttaa kirjoittamista.

Lähde: e’s Phoneblog

21 kommenttia

 1. Oho! Tuo on kyllä aika nerokasta! Onkohan tuollainen muissa käyttöjärjestelmissä? Ja onko WP8:ssa vaakanäppäimistö laitettu koko näyttöön?

  1. Ei ole, mutta kyllä se silti ihan hyvin toimii 🙂

 2. Kappas perskuletta, tuohan on nerokasta. Taitaa siis toimia hyvin myös suomenkielellä? Tuossahan on potentiaalia jos on vielä oppiva systeemi.

  Ja tosiaan onkohan androidissa jotain vastaavaa tai jossakin sille saatavilla olevista näppäimistöistä?

 3. ei ole ja ei ole. mutta itsekkin olen huomannut miten hyvä kys. virtuaali näpäimistö on

 4. Ei vaan jaksa joku näppäimistö innostaa kun WP järjestelmä itsessään on niin friikkien marginaalia. Sama juttu kuin pöytäkoneissa, jotkut kaverit meuhkaavat Linuxin puolesta miten hyvä se on Windowsiin verrattuna. Ei vaan jaksa meikäläistä innostaa vaan käytän Windowsia kun se kuitenkin on se standardi ja sille on ohjelmat. Älypuhelinpuolella on tismalleen päinvastoin, ei tosiaankaan kiinnosta mitkään 2-3% markkinaosuuden marginaalijärjestelmät. Android on mobiilimaailman standardi ja käytän sitä, koska se on kaikin puolin järkevintä. Tämä on paras strategia suurimmalle osalle käyttäjiä.

  1. Toisin kuin PC-puolella, niin kännyköissä standardi tulee muuttumaan. Parissa kolmessa vuodessa se on Windos Phone.

   1. Käy minulle, mutta markkinaosuus pitää olla yli 20% ennen kuin edes harkitsen. Mielummin yli 50%. Tuohan muuten tarkoittaa sitä että Android+iPhone laitteiden myynti katkeaa kuin veitsellä leikaten vuoden alusta ja Windows Phonen myynti pomppaa pystysuoraan ylös.

    1. Valitset siis kännykkäsi markkinaosuuden perusteella!?
     No, jokainen tyylillään.

    2. Joo, Nokia tappoi Symbianin ja Microsoft Windows Mobilen uuden Windows Phonen tieltä. Kävi vain niin että käyttäjiä ei kiinnostanut Windows Phone ja he siirtyivät Android-käyttäjiksi. Niin itsekin tein, olin Symbianin kelkassa kun se oli huipulla mutta nyt Android on täsmälleen oikea paikka olla ainakin tämä vuosikymmen. Ja Eemeli vaan päivittelemään uusinta Linux-distroa PC:hen kun olet noita friikki-miehiä.

    3. Androidin markkinaosuus oli nousussa ja Symbianin laskussa, ennen sitä ”palavaa öljynporauslauttaa”.
     No. Vuoden parin päästä olemme tästäkin asiasta taas viisaampia. Silloin voi taas jälkiviisastella.

    4. Kahden vuoden päästä Andoidilla yli 1.5 miljardia rekisteröityä laitetta, Windows Phonen markkinaosuus max 5%. Saa ottaa talteen.

    5. En usko.
     Markkinapaikat vaihtuvat niin nopeasti.

    6. Ei vaihdu. Googlen eikä minkään muunkaan firman johdossa kun ei ole Ballmerin ja Elopin kaltaisia valopäitä. Nämä tappoivat Symbianin ja Windows Mobilen omatoimisesti. Jopa niissä maissa joissa Symbianilla oli 70-90% markkinaosuus. Tavoite oli että valtaosa näistä käyttäjistä olisi siirtynyt Windows Phone käyttäjäksi. Kävi kuitenkin niin että Windows Phone ei kiinnosta ketään maailmalla (kuten ei ole koskaan kiinnostanut) ja yhdeksän kymmenestä asiakkaasta siirtyikin toisiin järjestelmiin.
     Sota on jo ohi. Android ja Apple hallitsevat 90% markkinoista, mutta rämpivät marginaalissa. Harmittaa Nokian kannalta, mutta virheelliset päätökset tuovat aina huonoja vaikutuksia. Yllätyksenä ei olisi pitänyt tulla, Microsoftin edellisten kumppanien kohtalot ovat aina olleet niin synkkää kerrottavaa. Pelkkiä savuavia raunioita jäljellä.

     Taas lähti muuten yksi johtaja Nokialta (Victor Saeijs). Tämä oli se kaveri joka alkuvuodesta sanoi että ”Valloita USA, tai menehdyt. Suunnitelma B on, että suunnitelman A täytyy onnistua.” Ja nyt kaveri häippäisee Nokialta ”henkilökohtaisten syiden” takia… Joku sanonta oli rotista…

    7. Kai ymmärrät tero että vaikka heitätkin peliin pari faktaa, tuo on loppujen lopuksi pelkkää mutuilua? Just checking.

 5. Aika näppärä, tämän kun yhdistäisi Swypeen, niin yhden käden käyttö olisi kuin silkkiä vain.

 6. Tuollainen näppis on ollut saatavilla Androidiin ainakin jo puolitoista vuotta. Sovellus on nimeltään Smart KeyBoard Pro ja toiminnon voi asettaa päälle menemällä ko. näppäimistön aseteuksiin ja valitsemalla lisäasetukset ja dynaaminen näppäimen koon muuttaminen. Toimii mainiosti!

 7. Eemeli ei perustelee mitenkään väitöstään, joten annappa kuulua. Miksi se ei yllä wp:n tasolle?

  1. Olen käyttänyt mm. Galaxy S3, S2, sekä useita muita Androidpuhelimia eri kokoisilla näytöillä. Itse omistan WP-luurin ja olen voinut vertailla näitä puhelimia keskenään.

 8. Vaikka muissakin järjestelmissä voi olla samankaltainen oppiva ja ennustava dynaaminen näppäimistö, on sen kirjoitustarkkuus kuitenkin Lumia 920:ssa aivan eri luokkaa kuin vastaavissa puhelimissa. Kuten uutisessa sanotaan, laitteen hyvän kosketusherkkyyden takia Lumia 920 on kirjoittamisessa omaa luokkaansa. En muuten ole varma, että kaikissa WP- puhelimissa kirjoittaminen on niin erinomaista muihin verrattuna sillä edellinen puhelimeni oli Lumia 800 eikä sen kirjoitusominaisuudet tuntuneet sen paremmalta kuin kilpailevissa laitteissa.

  Mutta kuten sanoin, Lumia 920 tuo näppäimistöön valtavan parannuksen.

Kommentointi on suljettu!