Seuraava iPhone tulee useissa väreissä, sisältää NFC:n ja paremman kameran?

Kuva ei vastaa Applen mahdollisen uuden iPhonen värivalikoimaa.

Ensimmäisiä huhuja syksyllä kauppoihin saapuneen iPhone 5:n seuraajasta alkaa levitä jo verkkoon. Uutuus saattaisi saapua kauppoihin jo kesän korvalla, sillä Applen huhutaan siirtyvän kuuden kuukauden julkaisusykliin. Tästä vihiä antoi jo neljännen sukupolven iPadin julkistaminen lokakuun lopussa, vaikka edellinen malli saapui myyntiin aiemmin keväällä.

Jefferies & Company -analyytikko Peter Misek ennakoi seuraavan iPhonen tulevan saataville useissa eri väreissä. Värimaailman tulisi noudattelemaan uuden iPod Touchin mallistoa ja vaihtoehtoja olisi 6-8 kappaletta. Nykyisin Applen älypuhelimen saa vain mustana ja valkoisena. Nokia ja muutamat muut valmistajat ovat viime aikoina panostaneet enenevissä määrin värivalikoimaan, joten Applen reagointi tähän kuulostaisi luonnolliselta.

Seitsemännen sukupolven iPhonen uskotaan sisältävän NFC-sirun. Jos tämä toteutuu, Applella lienee myös oma konseptinsa sen hyödyntämiseen. Kameran odotetaan myös kohentuvan. Osa huhuista väittää lisäksi näytön tarkkuuden parantuvan. Tämä todennäköisesti tarkoittaisi samalla myös ruudun koon kasvattamista.

Misekin mukaan markkinoilla liikkuu tällä hetkellä useita uuden iPhonen prototyyppejä. Mielenkiintoisimmaksi analyytikko kuvailee 4,8 tuuman Retina+ -näytöllä varustetun mallin, jossa on neliytimellinen A7-piirisarja. Mahdollisesti tulossa olisi myös 128 gigatavun sisäisellä muistilla varustettu variantti.

Applen mobiilialustan suunnittelussa odotetaan käynnistyvän uuden aikakauden, kun sen kehityksestä vastannut Scott Forstall jättää yhtiön. Ehtivätkö laajat uudistukset vielä seuraavaan julkaisuun jää nähtäväksi. On myös hyvin epäselvää, mitä Applella saattaisi olla mielessään iOS:n uudistamiseksi.

Uuden mallin nimeksi on tässä vaiheessa vahvimmin ehdolla iPhone 5S. Se noudattelisi Applen nimikäytäntöä, jota yhtiö on seurannut viimeisimpien mallisukupolvien kanssa.

Lähteet: Phone ArenaMac Spoilers & Mac Rumors

12 kommenttia

 1. Missä on Applen innovaatiot? Uusi malli näyttäis keräävän puhelimeen sellaisia ominaisuuksia, jotka ovat jo muiden valmistajien käytössä. Eiköhän pidetä hiljainen hetki männävuosien suuren innovaatioyhtiön muistolle.

  1. En ymmärrä miksi Applen innovaatioita haukutaan ja väitetään että ne on jo muka muilla valmistajilla mutta sitten kun nokia julkaisee puhelimen jonka ”innovaatiot” on 10vuotta vanhoja niin sitä kehutaan.

   1. Siinä asian ydin. Mitkä Applen innovaatiot? Onko niitä?

 2. Suuri innovaatio nykypäivän Applella on vain rahastaa vanhasta tekniikasta jota hehkutetaan x% parempana.

  Tuntuu vähän haikealta katsoa mihin tuotekehittely menee ilman Jobsia.

 3. Pieni oppitunti kännykkämaailman historiaan:

  Motorola oli aikoinaan kännykkämarkkinoiden jätti Razr-puhelimellaan. Ideat loppuivat valitettavasti kesken ja viime vuosikymmenen loppupuolella Motorola vain puski uusia läppäpuhelimia markkinoille, unohtaen innovoinnin.

  Vuoden 2007 alussa, kun Steve Jobs esitteli ensimmäisen iPhonen, esitteli Motorola samoilla messuilla ERIVÄRISIÄ Razr-läppäpuhelimia! Amazing!

  Ympyrä on sulkeutumassa ja Apple on pian samassa tilanteessa kuin Motorola. Eriväriset puhelimet eivät enää riitä kun pitäisi innovoida.

 4. No nyt Apple kopsaa muilta valmistajilta kirkkaat ja voimakkaat värit kun omat ideat on lopussa? Se nyt vielä olisi ymmärrettävää, että uusien värien rinnalle tulisi jotain sellaista mitä ei ole muissa puhelmissa mutta tällä hetkellä tämä kuulostaa vain kopioinnilta ja ideoiden loppumiselta. Mutta onhan niitä ideoita kyllä Appella jo ollutkin.

 5. Mukavaa lukea hyvin perusteltuja ja kirjoitettuja kommentteja. Nokia tuntui ainakin saavan innovoinnnin uudelleen käyntiin Lumia 920:n kanssa: Super Sensitive näyttö, joka toimii vaikka rukkasilla, ja langaton lataus.

  Toivottavasti kaikki kilpakumppanit onnistuvat tuomaan uusia ja ennenkuulumattomia ominaisuuksia. Älypuhelimien akunkesto kun saataisiin vanhan 3310:n tasolle, niin olisin iloinen!

  1. Jostain syystä tuo akkutekniikka junnaa paikoillaan vaikka se on niin merkittävä vaikutus nykypäivän elämään. Taitaa olla samaa aihepiiriä kun miksi sähköautot eivät ole vielä yleistyneet, vaikka tekniikka olisikin ehkä olemassa.

 6. on noita väri kuoria ollu jo nokian 6610 ja eteen päin muun muassa express vaihtokuret joskus 9 0 jotain ja :FERAS nokialla oli jo n70 kamerat molimilla puolilla takana 2Mp ja edessä vga jolla pystyi soittamaan niitä applen FACETIME puheluita syksyllä 2005 joten ei se apple ihan kaikkia innovaatioita ole tehnyt lähskään suurin oli hyvä käyttis kosketusnäytöllä mutta siitäkin uupui 3g ja moniajo joka oli symbian n95 jo toteutettu suht mielekkäästi piste.

 7. Huvittava tuo innovaatioiden vaatimus, vaikka firmathan tekee rahaa sillä, että ne myyvät sitä mitä halutaan ostaa. Jos kuluttajat vaativat värejä ja NFC:tä, niin sitten tehdään niitä hyödyntäviä laitteita. Viime aikojen hölmöin esimerkki on Nokia, joka lopetti myymästä kaikkea sitä mitä haluttiin, ja siksi nykytilanteessa ollaankin.

  Maailman paras kamera puhelimessa ei auta mitään, jos kuluttajat vetävät kaikki kuvat jonkun instagram-filtterin läpi huonommalla resoluutiolla jakoon. Lopulta kaikki näyttää samalta. Tärkeintä on myydä sen prosessin helppoutta kuin itse prosessia, jos haluaa että kauppa käy.

Kommentointi on suljettu!