VTT:ltä Android-sovellus oppimisen tueksi: weLearn

Ei ole salaisuus, että tabletit tulevat seuraavina vuosina leviämään laajasti koululuokkien käyttöön. Murros on jo käynnissä ja onkin hyvä, että ideoita kosketusnäyttölaitteiden hyödyntämiseen oppimisessa tulee myös Suomesta. Tästä on osoituksena VTT:n kehittämä Android-sovellus, weLearn. Se on oppimisen tueksi kehitetty ilmainen sovellus, joka on tarkoitettu käytettäväksi kouluissa sekä muussa opetus- tai koulutuskäytössä.

VTT:n kehuu sovelluksen käyttöönottoa helpoksi ja nopeaksi. Opettaja voi luoda weLerniin virtuaaliluokkia, joihin oppilaat liittyvät pääsykoodin avulla. Ohjaaja rakentaa ympäristöön erilaisia tehtäviä, joita oppilaat suorittavat muun muassa ottamalla kuvia, tallentamalla äänileikkeitä ja perinteisesti tekstinmuodossa. Näin oppimisympäristö muodostuu monipuolisemmaksi, kun tietoa päästään yhdistelemään oppikirjojen tiedon kanssa. Samalla oppiminen on henkilökohtaisempaa, sillä oppilas voi itse valita, millaista tietoa, missä muodossa ja mistä paikasta hän tuottaa.

Sovellusta voidaan VTT:n mukaan hyödyntää laajasti eri kouluaineissa, kuten biologiassa ja maantieteissä, historiassa, kielissä, taideaineissa ja liikunnassa.

VTT:n weLearn toimii tässä vaiheessa vain muutamilla valituilla Android-taulutietokoneilla. Sen saatavuutta aiotaan kuitenkin laajentaa. Suunnitteilla on myös älypuhelimissa toimiva versio. Sovelluksen voi ladata Google Play -kaupasta.

VTT:n kehittämä sovellus perustuu VTT:n Smart Urban Spaces (SUS) ITEA2-projektissa kehitettyihin ratkaisuihin. weLearn on kehitetty yhteistyössä Oulun kaupungin ja oululaisen Metsokankaan koulun kanssa.

4 kommenttia

  1. Hyvältä vaikuttaa! Lisäksi Android on oikea valinta alustaksi, onhan se tämän ajan standardi käyttöjärjestelmissä.

    1. Kyllä. Kouluihin riittää halpa Android tabletti. Ei olisi järkeä tehdä sovellusta >500€ laitteille.

      1. Myös Androidin paljon suuremmalla avoimuudella voisi kuvitella olleen merkitystä VTT:n alustavalinnassa. Lienevät myös aavistaneet, mihin suuntaan markkinat ovat kehittymässä, eivätkä halunneet uhrata rajallisia kehityspanoksiansa alustaan, joka on tulevaisuudessa todennäköisesti jäämässä suhteellisen kapean kuluttajaryhmän valinnaksi (iPad, iOS).

Kommentointi on suljettu!