Venäläisvalmistajan puhelimessa kaksi näyttöä: LCD edessä, E-Ink takana

Venäläinen YotaPhone paljastaa kehittelevänsä mielenkiintoista älypuhelinta, joka on tarkoitus varustaa kahdella erillisellä kosketusnäytöllä. Niin sanottu päänäyttö tulee olemaan LCD-tekniikkaan nojaavaa paneeli, jonka tarkkuus on 1280 x 720 pikseliä. Takapuolelta löytyy sen sijaan sähköisistä lukulaitteista tuttu mustavalkoinen E-Ink-näyttö. Molempien paneelien koko on 4,3 tuumaa.

Ideana E-Ink näytössä on vähentää laitteen virrankulutusta. Mustavalkonäyttö syö hyvin vähän akkua ja sen kautta voidaan helposti hoitaa perustoimintoja. Se ei kuitenkaan toimi kaikissa tilanteissa optimaalisesti muun muassa hitaan vasteajan takia. Tästä syystä mukaan on laitetta myös perinteinen LCD-näyttö.

Puhelimen muita ominaisuuksia ovat 1,5 gigahertsin tuplaydinsuoritin, kaksi gigatavua RAM-muistia, 32 gigatavua sisäistä tallennustilaa, LTE-yhteydet ja 12 megapikselin kamera. Uutuus painaa 140 grammaa ja on paksuudeltaan 10 millimetriä.

YotaPhone on tarkoitus saada markkinoille venäläisien operaattoreiden kautta vuoden 2013 kolmanteen neljännekseen mennessä. Yhtiö käy parhaillaan keskusteluja myös yhdysvaltalaisten ja eurooppalaisten operaattoreiden kanssa laitteen markkina-alueiden laajentamiseksi.

Lähde: Engadget

3 kommenttia

  1. Ei varmastikaan tule myymään paljoa, mutta hyvä idea

  2. Nää luurit tulevaisuudessa tulevat olemaan erittäin hyviä käyttöliittymiä esim. Wlannin kautta käytettettävään, palvelimella pyörivään softaan. Ja ovatkin olleet sitä jo kauan.
    Ei tarvita enää tehdä erillistä hardista käyttöliittymään.

Kommentointi on suljettu!