Analyytikko: odotukset Lumia 920:n myynnistä ylipositiivisia

Nokian osakekurssi on ollut viime viikkoina hyvässä vireessä. Se kielii markkinoiden luottamuksen palautumisesta yhtiöön, joka puski marraskuun aikana kauppoihin seuraavan sukupolven Windows Phone -mallistonsa. Odotukset puhelinten myynnistä ovat kovat, sillä edelliset mallit epäonnistuvat nousemaan merkittäviin myyntilukemiin. Nyt Nokialla on siis tärkeä näytönpaikka tai sen osuus älypuhelinmarkkinoilla uhkaa kutistua entisestään.

Uuden sukupolven malleista erityisesti Lumia 920:n myynnistä on kuultu lupaavia tietoja. Sen on kerrottu olevan loppuunmyyty useaan otteeseen eri kauppaketjuissa ympäri maailmaa. Suomessakin myynti pärähti hyvin käyntiin, kun uutuus nousi heti marraskuussa operaattoreiden myyntilistojen kärkikahinoihin. Kaikki ei ole kuitenkaan välttämättä niin ruusuista, kuin useat eri lähteet ovat antaneet ymmärtää. Näin väittää ainakin Pacific Crest -analyytikko James Faucette, jonka mukaan Nokian uuden Lumia-malliston myyntiä on liioiteltu.

Uskomme Nokian viimeaikaisen kurssinousun johtuvan ylioptimistisista kommenteista Lumian myynnin suhteen”, sanoi Faucette. Analyytikon mukaan puheet kovasta kysynnästä johtuvat heikosta saatavuudesta, jonka vuoksi laitteet ovat loppuneet useilta kauppiailta. Faucetten tietojen mukaan esimerkiksi Saksassa Lumia 920:n saatavuus on vasta hiljalleen alkanut normalisoitua, vaikka toimituserät ovat edelleen hyvin pieniä.

Faucette kertoo operaattori AT&T:n myyvän viikossa vain 10 000 – 15 000 Lumia 920:aa. Toimituserien sanotaan olevan myös rapakon takana pieniä ja näin operaattori myy laitteet loppuun muutamissa päivissä. Analyytikon puheissa saattaa olla perää, sillä ainakin Suomessa operaattorit ovat valitelleet Lumia 920:n heikkoa saatavuutta. Alkuvuodesta lopullinen tilanne selviää, kun Nokia julkaisee kuluvan vuoden viimeisen neljänneksen tuloslukunsa.

Lähde: BGR

25 kommenttia

 1. Jees.

  Suomalais yritys nousuun, niin todistan kavereille, että Nokia nousee.

  1. Suomalainen se on niin pitkään, kunnes siirtää pääkonttorin pois Suomesta.

 2. Kuumille kiville menee markkinoiden paras puhelin, eikä mikään ihme.

 3. WP:n ja Lumian ympärillä pyörii historian suurin astroturffauskampanja Microsoftin johdolla. Totuus paljastuu viimeistään Nokian tulosjulkistuksessa.

 4. Kyseessä ollee sama taktiikka, mitä käytettiin Lumia 800:n kanssa vuosi sitten. Sekin oli loppuunmyyty/suuri ennakkotilausmenestys monessa Euroopan maassa – ennenkuin varsinaiset kovat luvut myöhemmin julkistettiin. Jos ette usko, niin tehkää googlaus: lumia 800 sold out, ja katsokaa artikkeleita, joiden päiväys on viime vuoden lopussa/tämän vuoden alkupuolella. Heikko saatavuus on melko varmasti tässäkin kyseessä.

  ”There’s an old saying in Tennessee—I know it’s in Texas, probably in Tennessee—that says, ’Fool me once, shame on…shame on you. Fool me — you can’t get fooled again.'” 🙂

 5. No tuohan Eemelin linkki on kyllä hyvä. Yksi aino AT&T pomo tollasta sanonut että parempi kuin odotettiin. Mitä odottivat? Eivät yhtään mitään tollasella puhelimella. ”myyty useissa liikkeissä loppuun” Entäs tällä kertaa? Entäs Microsoftin virallinen lausunto, myy 4 kertaa paremmin kuin viime vuonna tähän aikaan? Entäs tämä Nokian liikkeelle laskema huhu Yahoon kautta? Pessimisti ei tosin pety eli ei tässä kannatta mitää ihmeitä odottaa. Amazonillakin näyttää olevan taas erä lumia 920 puhelimia, mustana ainakin.

 6. Huudellaan sitten vasta suuresta myyntimenestyksestä,kun luvut ovat samaa tasoa mitä Samsung Galaxy S2 ja varsinkin Samsung Galaxy S3 (joka on on maailman myydyin älypuhelin)!. 😉

  1. Saatko jotakin tyydytystä siitä, että tulet jokaiseen WP-artikkeliin kehumaan simsungia?

    1. Eemeli itsehän ei koskaan päästele mitään aivopierujaan android uutisiin?

    2. Pikkutytöt kinastelee käyttöjärjestelmistä, milloin tämän blogin kommentit ovat näin huonoiksi menneet?

    3. @ Joonas:

     Kommenttisi olisi ollut OK, jos olisit jättänyt tuon ”pikkutytöt” pois. Se ei mitenkään parantanut kommenttiketjun tasoa.

    4. Kyllä toi loppu on ainakin käsittämätöntä roskaa ja sen tietää jokainen alaa seuraava.

  2. Vai että sgs3 maailman myydyin älyluuri, nyt meni kyllä ”hiukan” metsään 😀

   1. No Q3:lla kyllä, yli 18miljoonaa myytyä. iPhone 5 tullee pyyhkimään pöydän jatkossa.

 7. Android pitäsi poistaa maailmasta. Hyi helv.. että sitä on inhottava käyttää.

  1. Ei Androidia henkilökohtaisen kokemuksesi vuoksi tarvitse poistaa maailmasta. Riittää kun poistat sen omasta maailmastasi.

   1. Ja Ademeion voisit poistua tältä sivustolta turhanpäiväisine viisauksinesi. Eivät sinunkaan kommenttisi juuri edistä tai no nostata keskustelun laatua. Aina vain otat kantaa toisten sanomiin virheisiin ym..

    1. Ja päätit sitten itse ottaa kantaa minun sanomisiini artikkelin sijaan…

 8. Nokian Lumia 920 myy n. 2 miljoonaa kappaletta Q4 aikana. Yhteensä Nokia myy noin 2.5 miljoonaa Windows Phonea nyt loppuvuonna. Aika heikkoa tuo on kun ajatellaan, että Nokia möi esim. Symbian N8 mallia 4 miljoonaa kappaletta ensimmäisenä kvartaalina myyntiin tulon jälkeen, vaikka älypuhelin markkinat silloin olivat 2.5 kertaa pienemmät kuin ne nyt ovat.

 9. Eivät nuo odotukset kovin ylipositiivisia ole, jos katsoo edelleen osakkeen hintaa. Vajaa kolme euroa on kyllä vielä aika konkurssihinta osakkeesta.

Kommentointi on suljettu!