iPhone 5 ylsi Kiinassa kahden miljoonan myyntiin avajaisviikonloppunaan

Kuudennen sukupolven iPhonen myynti on lähtenyt vauhdilla käyntiin Kiinassa. Syksyllä Yhdysvaltoihin ja Eurooppaan saapunut iPhone 5 rantautui Kiinassa kappoihin 14. joulukuuta. Puhelin tulee olemaan joulukuun loppuun mennessä myynnissä yli 100 maassa, joka tekee siitä mallihistorian nopeimmin levittäytyneen iPhonen.

Avajaisviikonloppuna iPhone 5:ttä myytiin Kiinassa peräti kaksi miljoonaa kappaletta. Perspektiiviä lukuun antaa sen vertaaminen iPhone 5:n maailmanlaajuisen ensi-ilta viikonlopun myyntiin, jonka aikana puhelinta siirtyi asiakkaille viisi miljoonaa kappaletta kaikkiaan yhdeksässä maassa.

Hyvästä avajaisviikonlopusta huolimatta Kiinassa on Applelle vielä paljon käyttämätöntä potentiaalia. Tärkeää olisi saada solmittua yhteistyösopimus maan suurimman teleoperaattorin, eli China Telecomin kanssa. Teleyhtiöllä on Kiinassa yli 700 miljoonaa asiakasta. Esimerkiksi Nokia kertoi hiljattain yhteistyöstä China Mobilen kanssa, jonka myötä operaattorin valikoimassa nähdään Lumia 920T.

Lähteet: Apple & The Next Web

5 kommenttia

 1. Aikamonen floppi, kuten aikaisemmin uutisista on saanut lukea. Kiinassa on populaa senverran että pitäisi mennä kyllä paremmin kaupaksi.

  Noh, kurssi kyykkää näköjään ja syvään 😀

  1. Niin tai näin, ainakin julkaisivat heti avajaisviikonlopun myyntiluvut, mitä tietyt firmat eivät koskaan tee…

  2. Kiinassa ei ”ihan” jokaisella taida olla varaa laittaa iPhonea. Ei kaks miljoonaa viikonlopussa ihan vähän ole. Joillain se tuntuu olevan työn alla, että saa edes kolmessa kuukaudessa.

  3. Floppi? 🙂 noh mikähän muu älyluuri kiinassa on myynyt viikonlopun aikana enemmän?

   Tämä oli meinaan siis applen ennätysavaus kiinassa.

   Mitä tulee osakkeen kyykkäämiseen nii eiköhän se kohta nouse ja vauhdilla 🙂 viimeistään tammikuun 24.

  4. Jos nimimerkki ”Nyymi” olisi edes lukenut uutisen, hän tietäisi, että iPhone 5 ei ole maan ylivoimaisesti suurimman operaattorin China Telecomin valikoimissa. Saatavuuteen nähden kahden miljoonan kappaleen myyntiä voidaan pitää erittäin hyvänä. Kiinalaiset operaattorit käyttävät valtavaa asiakasmääräänsä hyödykseen neuvotteluissa ja uskaltavat siten vaatia kännykkävalmistajilta huomattavan suurta osuutta kännykkäkohtaisista voitoista.

Kommentointi on suljettu!