Mozilla julkaisi Firefox OS -simulaattorin

Kehittäjät pääsevät nyt työstämään täydellä höyryllä verkkopohjaisia sovelluksia Mozillan tulevalle Firefox OS -käyttöjärjestelmälle. Alustan testaaminen onnistuu nyt suoraan tietokoneella Firefox-selaimeen asennettavalla lisäosalla, jonka avulla kuka tahansa innokas kehittäjä tai käyttäjä voi kokeilla sen toimintaa vaivattomasti.

Mozillan Firefox OS -käyttöjärjestelmästä on kuultu tasaisesti tietoja kesästä lähtien. Sen kehitys käynnistyi toki jo aiemmin, jolloin se kulki vielä nimellä Boot to Gecko.

Tuleva alusta on suunnattu edullisiin ja keskihintaisiin älypuhelimiin. Sen odotetaan saapuvan markkinoille ensimmäisissä kuluttajatuotteissa ensi vuoden aikana. Alustaa tukemassa ovat muun muassa ZTE, Telefonica, Sprint ja Qualcomm.

Firefox OS -simulaattorin esiversion voi ladata Firefox-selaimeensa täältä.

Lähde: Engadget

5 kommenttia

  1. Voisiko tästä olla Nokialle joku vara-vaihtoehto kun Windows Phone kerran rysähti kiville? Tosin, Elop ja Siilasmaa pitäisi ensin erottaa mutta se tapahtunee viimeistään kevään yhtiökokouksessa.

    1. Millä tavalla on rysähtäny kiville? 😮

      1. Sillä tavalla, että Windows Phone ei kiinnosta ketään maailmalla. Myyntimäärät ovat todella aneemisia, eikä Windows Phone nosta Nokian älypuhelin puolta siitä suosta mistä me suomalaiset toivoisimme sen nousevan.

        1. No kyllä näyttää kiinnostavan viime aikaisten uutisten perusteella.

Kommentointi on suljettu!