Sony päivittää kymmenen puhelinmalliaan Android 4.1 Jelly Beaniin

Japanilainen Sony on tarkentanut aikeitaan Android 4.1 Jelly Bean -päivityksien osalta. Kaiken kaikkiaan yhtiö tulee päivittämään kymmenen puhelinmalliaan Jelly Bean -alustaversioon. Ikävä kyllä päivityksiä joudutaan kuitenkin odottamaan pitkälle ensi vuoden alkuun.

Ensimmäisenä uuden alustaversion saavat Xperia T, Xperia TX ja Xperia V. Niille päivityksen pitäisi saapua helmi-maaliskuussa. Seuraavana vuorossa ovat Xperia P, Xperia J ja Xperia go, joille Android 4.1 saapuu maaliskuun loppuun mennessä. Muutaman viikon perästä seuraavat vielä Xperia S-, Xperia SL-, Xperia ion– ja Xperia acro S -mallit.

Yhtiö on nyt virallisesti päättänyt olla päivittämättä muun muassa Xperia U– ja Xperia sola -malleja Jelly Beaniin. Tämä on saanut aikaan varsin närkästyneitä kommentteja yhtiön blogissa. Kuluttajien on vaikea ymmärtää, kuinka esimerkiksi heikommalla raudalla varustettu Xperia J saa päivityksen, mutta Xperia U ja Xperia sola jäävät kuluvan vuoden malleista sen ulkopuolelle.

Sony korostaa Xperia-puhelinten käyttökokemuksen muodostuvan useista eri tekijöistä, joihin vaikuttavat RAM, laitteisto ja näytön tarkkuus. Jelly Beanin ulkopuolelle jätettyjen mallien käyttökokemus olisi Sonyn mukaan tullut heikentymään ja siksi niille ei ole järkevää tarjota uutta alustaversiota.

Lähde: Sony