Googlelta muutoksia YouTubeen, rikkoi osan Windows Phone -sovelluksista

Ensin ilmoitus Exchange ActiveSync -tuen luopumisesta ja nyt muutoksia YouTuben perusrajapintoihin. Googlen viime aikaiset muutokset ovat vaikuttaneet ikävästi Windows Phone -alustaan, jolle hakukonejätti ei tarjoa virallisia GMail– ja YouTube-sovelluksia.

Verkkojulkaisu, The Verge, kertoo suositun MetroTube-sovelluksen kehittäjän vetäneen tuotteensa pois Windows Phone -kaupasta, sillä Googlen tuoreet muutokset YouTubeen rikkoivat sen toiminnan. Tietojen mukaan muutokset ovat vaikuttaneet myös muihin kolmansien osapuolien YouTube-sovelluksiin. Google ei tarjoa virallisia YouTube API -rajapintoja, joten epävirallisten sovellusten toiminnassa piilee aina mahdollinen ongelma.

MetroTuben kehityksestä vastaava Lazy Worm Apps kertoo ohjelman ylittäneen jo 400 000 latauksen rajapyykin. Se on merkki siitä, että erilliselle YouTube-sovellukselle on kysyntää. Kehittäjä kertoo parhaillaan korjaavansa MetroTubea toimintakuntoon, sillä ongelma on paikannettu. Toiveissa on saada se mahdollisimman pian takaisin Windows Phone -kauppaan.

Niin sanottu virallinen tie käyttää YouTubea Windows Phone -pohjaisilla laitteilla on verkkoselaimen kautta. Nykyinen mobiilinäkymä on varsin onnistunut, joten virallisen sovelluksen uupuminen ei ole täysi katastrofi.

Lähde: The Verge

20 kommenttia

 1. Vaikka Googlella onkin kilpaileva käyttöjärjestelmä, on outoa, että tukia vedetään pois ja iOS:lle tehdään niitä lisää… Google, mikä on ideasi!?

  1. ”Don’t be evil” vai miten se meni? Googlen toiminta on vastoin omaa sloganiaan. Yhtiö ei ole enää se sama ’kiltti Google’, mitä se oli vielä vuosia sitten. Monien on jo aika herätä tähän todellisuuteen.

   1. Mitä eviliä siinä on jos Google uudistaa palveluaan? Siinähän sitten kolmannen osapuolen koodarit korjaa tuotteensa? Myisivät vaan kunnolla niitä WP laitteita niin ehkä jokupäivä sielläkin olisi oikea YouTube.

    1. ”Uudistaa tuotteitaan” siten, että WP:n käyttäjät eivät enää jatkossa pysty synkronoimaan Googlen kalenteria ja yhteystietoja puhelimeensa, sähköposti sentään toimii (vielä).

    2. Sekin on vain MS:n omissa käsissä, he haluavat tukea vain OMAA suljettua järjestelmäänsä. Google taas ei halua maksaa linsenssimaksuja MS:n suljetusta järjestelmästä vaan tukea avoimia järjestelmiä. Makes sense.

    3. Avoimia järjestelmiä. Toisin sanoen Androidia.

    4. Ei kukaan estä Microsoftia lisäämästä *DAV standardeja laitteisiinsa.

 2. Uutisen otsikko on outo, sama vaikutus on kaikille 3rd party you tube sovelluksille, oli ne sitten androidille tai ios:lle.

  1. Google estää Microsoftia saamasta samoja metatietoja, joita Android ja IOS laitteet saavat. Google siis rajoittaa kilpailua, koska Microsoftilla on oma Bing hakukoneensa, Applella ei sellaista ole.

 3. Tulee vain jostain kumman syystä mieleen MS ja määräävä markkina-asema. Guukkeli se vaan siirtää tukea ja kehitystyötä pois kasvavalta kilpailijan alustalta. Saa nähdä koska viranomaiset asiaan älyävät puuttua.

 4. Nyt se on varmaa: Google pelkää WP:n nousua. Googlekin tietää, että WP on ylivoimainen käyttis

  1. Todellakin tommonen parin prosentin markkinaosuus tarkoittaa ylivoimaa. 🙂 ja vaikka se nousis 5 tai jopa 10÷ niin siinä ei vielä paljon Googlen puntti tutise.

   1. Kirjoitinkin, että pelkää WP:n nousua. En missään vaiheessa väittänyt, että markkinaosuus olisi ylivoimainen.
    Se on ylivertainen käytettävyydeltään, sillä sitä voi muokata omakseen, mutta se ei tarvitse hirveitä säätöjä.

   2. Pelkkä prosenttiosuus ei kerro laadusta mitään vaan ihmisten hölmöydestä.
    Kylä se WP vaan on silonen käyttää sanokaa fanipojat mitä tahansa.

 5. Ei WP ole ylivoimainen käyttis. Ja aina vaan huonontuu mitä enemmän Google laittaa kapuloita rattaisiin. Ja vaikka onkin vähän outoa ja kilpailuhenkistä toi Googlen toiminta. Niim mitä sen on väliä WP on kuoleva ja katoava käyttis. Ja ei ne viranomaiset tohon puutu. Kyllähän Google saa ite päättää kelle palveluitaan tarjoo ja kelle ei.

  1. Miksi Google ei toisi softiaan WP:lle?
   Koska pelkää WP:n nousevan. Tässä on juju.
   WP olisi entistä parempi käyttis Googlen palveluilla, ja nousisi varmemmin Androidin ja iOsin rinnalle. Nyt Google pyrkii estämään sen pelossaan.

   No, onneksi Microsoftilla on paljon vastaavia omiakin palveluita. Saan pysyä Lumia käyttäjänä tulevaisuudessakin. 🙂

   1. Se johtuu ihan siitä että Google on tajunnut ettei markkinoiden huonoin käyttis ansaitse niiden hyviä palveluita. Ja vaikka Google toisi palvelunta WP:lle niin Wp olisi silti valovuosia Androidia ja varsinkin iOS:aa jäljessä.

   2. Googlelta viisasta toimintaa. Miksi alkaa kaveeraamaan toisen käyttiksen kanssa. Bisnesmaailmassa täytyy vetää aina kotiin päin!

 6. MS voisi vastavuoroisesti estää Googlen hakupalvelun käytön kaikilla Windows-järjestelmillä. Ei olisi edes vaikea toteuttaa ja vaikuttaisi melko radikaalilla tavalla Googlen tulorakenteeseen kun jokunen satamiljoonaa potentiaalista käyttäjää olisi tavoittamattomissa.. Kiusa se on pienikin kiusa…

  1. Loistava idea! Itse kannattaisin, mutta peruskäyttäjät älähtäisivät

Kommentointi on suljettu!