Sonyn tuleva lippulaiva on Xperia Z? Ohut, vedenkestävä ja viiden tuuman näyttö?

Japanilaisen Sonyn on jo viikkoja huhuttu työstävän ensi vuoden alkupuolella julkistettavaa lippulaivamallia, josta löytyisi viiden tuuman kosketusnäyttö täydellä teräväpiirtotarkkuudella. Venäläinen Mobile-Review loi laitteeseen hiljattain jo laajan katsauksen, joten puhelimen olemassaolosta lienee enää turha kiistellä. On ainoastaan ajan kysymys, milloin se näkee virallisesti päivänvalonsa.

Tähän asti huhuissa monimutkaisella Sony C660X Yuga -nimellä kulkeneen lippulaivan lopulliseksi nimeksi on tuoreimpien huhujen mukaan muodostumassa Xperia Z. Tämä kumoaisi aiemmat väitteet japanilaisvalmistajan aikeista muuttaa nimeämiskäytäntöään.

Teknisesti Sony Xperia Z on varsin herkullisen kuuloinen paketti. Se ei tule olemaan vain yksi muiden viisituumaisten lippulaivojen joukossa, sillä huhu kertoo puhelimen täyttävän IP55– ja IP57-sertifikaattien vaatimuksen. Toisin sanoen Xperia Z kestää tavallista kovempaa käsittelyä sekä vettä. Kaikesta huolimatta sen mitat ovat erittäin kilpailukykyiset: 139 x 71 x 7,9 millimetriä.

Huippunäytön lisäksi uutuudesta odotetaan löytyvän 12 megapikselin kamera, kaksi gigatavua RAM-muistia, neliytimellinen Snapdragon S4 Pro -piirisarja, LTE-yhteydet ja microSD-muistikorttipaikka. Käyttöjärjestelmänä toimisi Android 4.1 Jelly Bean.

Lähde: Phone Arena

5 kommenttia

  1. Ihan hyvältä kyllä kuulostaa. Sonyllä on rahkeita nostaa markkinaosuuttaan vielä paljonkin. Sonyllä on musiikki&elokuvat sekä muu kodin kulutuselektroniikka hallussa, joten tuon kokonaisuuden ympärille voi rakentaa varsin hyviä tuotteita.

    1. Itselle vielä kolahtaa tuo Sonyn ulkonäkökin viimeaikoina. Houkuttelevia laitteita.

      1. Niin yllättävän hyvän näköisiä laitteita tullut Sonyltä.

  2. Damn, jos samanlaisen sais windows phonella, niin ostaisin varmaan heti kun saisin. Sonylta on kyllä tullut hienolla muotoilulla varustettua kamaa viimeaikoina 🙂

Kommentointi on suljettu!