Toyota tuo auton langattomalla Qi-latausalustalla

Langattoman latauksen mahdollistava Qi-standardi on kohentanut asemiaan mobiilimarkkinoilla kuluvan vuoden aikana. Kiitos tästä kuuluu tietenkin laitteille, jotka ovat ottaneet tekniikan käyttöön. Merkittävimpinä niminä muun muassa Nexus 4 ja Lumia 920 tukevat Qi:tä. Ensi vuonna nähdään, nouseeko Qi markkinoilla aidosti merkittävään asemaan ja tuleeko siitä lippulaivamallien yleinen ominaisuus.

Autonvalmistaja Toyota tekee pelinavauksen tuodakseen Qi-tekniikan autoihin. Vuoden 2013 Toyota Avalon Limited tulee olemaan markkinoiden ensimmäinen auto, josta löytyy Qi-latausalusta. Se on integroitu osaksi keskikonsolia ja on pinnaltaan hyvän kitkan omaava.

Tulevaisuudessa langaton latausalusta saattaa integroitua mitä erilaisimpiin tuotteisiin. Nokia on näyttänyt tästä ajatuksesta mallia omalla JBL PowerUp -kaiuttimellaan, jonka päällä on mahdollista ladata Qi-tuellista puhelinta. Laajempi yleistyminen vaatii kuitenkin ensin sen, että markkinoilta löytyy laaja valikoima elektronisia tuotteita, jotka sisältävät Qi-tuen.

Lähde: Engadget

7 kommenttia

 1. No tuosta ei ainaaan navikoida kovin tehokkaasti.
  Yleismallinen puhelinteline autoon langattomalla latauksella kelpaisi. Se olisi kätevä.

  1. Toisaalta uusissa autoissa on lähes poikkeuksetta navi. Mutta eipä teline vaihtoehdostakaan mitään haittaa olisi.

   1. Ei Suomessa. En minä ainakaan montaa tonnia ole valmis maksamaan uuteen korollaan lisää, että saisin valmistajan navin. Kiitos Suomen autoveron.

 2. Hämäävä tuo iPhone kuvassa. Sehän ei tue langatonta latausta. 😉

  1. Siinä taitaa olla jokin suojakuori, jossa on akku. Se saattaa tukea langatonta latausta.

 3. Nokian pitäisi liittoutua Toyotan kanssa yhteen 😀

Kommentointi on suljettu!