WSJ: Google suunnittelee kunnianhimoista ”X-puhelinta”

Elokuussa 2011 tapahtunut yrityskauppa, jossa Motorolan matkapuhelinyksikkö siirtyi Googlen omistukseen, ei ole vielä vaikuttanut näkyvästä matkapuhelinmarkkinoilla. Motorolan toiminta on päällisin puolin jatkanut entiseen malliinsa ja Google on työstänyt Nexus-laitteita useiden eri kumppaneiden kanssa: Asus, LG ja Samsung. Tilanne voi kuitenkin muuttua ensi vuoden aikana, kertoo arvostettu The Wall Street Journal.

Verkkolehti kertoo kuulleensa asiasta perillä olevilta lähteiltä Motorolan suunnittelevan kiivaasti Googlen avustuksella kunnianhimoista ”X Phone” -puhelinta. Tarkoituksena olisi saada aikaan todellinen premium-sarjan tuote, joka kamppailisi asiakkaista eritoten Apple iPhonen kanssa.

Motorolan strategiaan on luvassa merkittäviä muutoksia WSJ:n mukaan. Googlen tavoitteena on parantaa matkapuhelinalan pioneerin asemaa supistamalla mallistoa ja panostamalla enemmän laatuun. Jatkossa mallisto koostuisi operaattoreiden kautta myytävistä malleista (Droid jne.) ja X-sarjasta, jota olisi tarkoitus täydentää puhelimen jälkeen taulutietokoneella.

Suunnitelmia vaikeuttaa kuitenkin se, että Googlen täytyy samalla pitää yllä suhteitaan muihin Android-valmistajiin. Erityisessä roolissa on Samsung, joka myi 40,3 prosenttia kaikista Android-laitteista heinä-syyskuun aikana. Googlen epäillään kuitenkin pelkäävän Samsungin siirtyvän muunneltuun versioon Androidista, jossa Googlen palvelut olisi karsittu pois. Samaa strategiaa on käyttänyt Amazon, joka on muun muassa korvannut Google Play -kaupan omalla palvelullaan.

Asiaa seuranneet henkilöt kertovat Motorolan toimivan Googlelle eräänlaisena vakuutuksena, jos Samsung päättää tehdä muutoksia toimissaan. Motorolan kanssa Googlella olisi mahdollisuus entistäkin tiiviimpään integraatioon raudan ja ohjelmiston välillä. Tätä ajattelutapaa menestyksekkäästi on toteuttanut Apple.

Googlen ”X-puhelimesta” tiedetään vielä kovin vähän mitään konkreettista. Tietojen mukaan tutkinnan alla ovat olleet ainakin taipuisat näytöt sekä keraamiset materiaalit. Niiden avulla puhelimeen saataisiin kestävyyttä sekä uusia muotoja ja värejä. Tilannetta seuranneet lähteet sanovat kuitenkin uusien tekniikoiden osoittautuneen haasteellisiksi ja niiden hyödyntäminen saattaakin jäädä vain teoria-asteelle. Vaikeuksista huolimatta ”X-puhelin” olisi tarkoitus saada ulos vuoden 2013 aikana.

Lähde: The Wall Street Journal

3 kommenttia

  1. Ei näin, google tappaa kaiken kilpailun ja karkottaa valmistajat. Sitten antero kuolee.

    1. Mitä tarkoitat sillä, että Google ”tappaa kaiken kilpailun”? Artikkelissahan puhutaan juuri Googlen Android-valmistajille tarjoamasta mahdollisuudesta kilpailla vapaasti paitsi tietenkin laitteilla, myös käyttöjärjestelmää muokkaamalla. Artikkelista ei käy ilmi, että Androidiin olisi tulossa ominaisuuksia jotka on suljettu muilta Android-valmistajilta kuin Motorolalta.

      1. Itsekään en kyllä ymmärrä sitä, että Googlen tulo laitemarkkinoille tappaa kilpailun, mutta Microsoftin sen sijaan piristää ekosysteemiä…

Kommentointi on suljettu!