ZTE liittyi full hd -kerhoon esittelemällä Nubia Z5:n

Täyden teräväpiirtonäytön omaavat puhelimet tulevat valtaamaan markkinat ensi vuoden aikana. Tästä on saatu jo vahvasti esimakua, kun ensimmäiset 1080p-näytöllä varustetut älypuhelimet ovat rynnineet markkinoille. Nyt oman mallinsa esittelee ZTE, joka on ristinyt 1920 x 1080 pikselin tarkkuuteen yltävällä viiden tuuman kosketusnäytöllä varustetun puhelimensa nimellä Nubia Z5.

Kiinalaisvalmistajan uutuus pyörittää Android 4.1.1 Jelly Bean -käyttöjärjestelmää, jolle potkua antavat neliytimellinen 1,5 gigahertsin Snapdragon S4 Pro -piirisarja sekä kaksi gigatavua RAM-käyttömuistia. Takaa löytyy 13 megapikselin kamera ja etupaneelista kahden megapikselin kamera. Muita mainittavia ominaisuuksia ovat Bluetooth 4.0, NFC ja 32 gigatavua sisäistä tallennustilaa.

Suurta mielenkiintoa Nubia Z5:ssä herättää myös 7,6 millimetriä paksu rakenne. Pituutta puhelimella on 138 millimetriä ja leveyttä 69,2 millimetriä. Nubia Z5 painaa 126 grammaa. Akku tarjoaa kapasiteettia 2300 milliampeerin verran.

Uutuus saapuu Kiinaan tammikuussa noin 555 dollarin hintaan mustana sekä valkoisena.

Lähde: UnwiredView

11 kommenttia

 1. Niin oliko tässä sitä 120 fps-kuvausta? Jos on niin millä resolle kamera tahkoaa sellaista tahtia?

  1. Hups, väärä kännykkä. Ominaisuus olikin Oppon kännykässä 😀

 2. Tuleekohan noita full HD näyttöjä yhtään pienemmille kännyille kun minulle tuo 5″ alkaa olla jo hieman turhan iso. Itselleni sopisi hyvin esim. 4,6″ full HD näyttö. Mutta muita ajatellen olisikohan ihan mahdotonta saada ahdettua vaikka 4″ kännyyn full HD näyttö. Siinähän pikseliä kertyisi varmaan jopa yli 600 tuumalle joka on todella huikea luku

 3. Nyt kyllä jos tarkemmin ajattelee niin kyllähän 4″ näyttöön riittäisi aivan hyvin vain HD resoluutio 🙂

 4. Ei ole enää näköjään nuo kiinalaiset pelkkiä halpa-luokan valmistajia. Tuon speksit eivät häpeä yhtään, päin vastoin esim. tuossa ohuudessa on kaikilla tekemistä.

 5. Näin luin tätäkin:
  – Uuh mitä ominaisuuksia
  – Woow
  – Hmm, ihan jees design
  – Ai, että android…. Voi p**ka, ja lukeminen loppui siihen.

 6. ”Täyden teräväpiirtonäytön omaavat puhelimet tulevat valtaamaan markkinat ensi vuoden aikana.”

  Valtaamaan markkinat? Eli selvästi suurimmassa osassa ensi vuonna myytävistä puhelimista tulisi olemaan täysresoluutionäyttö? Eipä kuulosta kovin uskottavalta minun mielestäni.

  1. Tarkoittaanee että valtaa lähinnä ”lippulaivamarkkinat” Eihän niitä nyt kukaan mihinkää 2-4″ gategoriaan olekkaan odottamassa.

 7. Olisi kyseinen malli kovasti itseäni houkuttanut, mutta luuri ei tainnut koskaan rantautuakaan Eurooppaan vaikka niin taisi alunperin olla tarkoitus? Onko kellään tarkempaa tietoa, onko Z5:sta mahdollista Euroopasta hankkia? Koitin etsiä, mutta laihat olivat tulokset. Harmi jos puhelinta ei Euroopan markkinoilla nähdäkään.

Kommentointi on suljettu!