Seuraava iPad maaliskuussa? Ohuempi rakenne ja kapeammat reunat?

Lokakuussa esitelty neljännen sukupolven iPad oli päivitys Applen suositun tablet-laitteen suorituskykyyn. Samalla Apple siirsi tablettinsa uuteen Lightning-liitäntään. Muutoin paketti pysyi tutussa muotissaan.

Muutama kuukausi edellisen mallin esittelyn jälkeen huhut seuraavan version ympärillä alkavat kuumentua. Huhujen mukaan se nähtäisiin markkinoilla jo maaliskuussa. Tämä vahvistaisi sen, että Apple on virallisesti siirtynyt tiheämpään julkaisusykliin tablet-mallistossaan. Saman odotetaan tapahtuvan iPhonen kanssa.

Uuden täysimittaisen iPadin sanotaan ottavan mallia pienemmästä iPad ministä. Tämä näkyisi paitsi ohuempana rakenteena niin myös kapeampina reunoina. Huhun mukaan pituus tulisi kutistumaan neljä millimetriä ja leveys peräti 17 millimetriä. Toisin sanoen sivureunat tulisivat kapenemaan varsin huomattavasti. Paksuutta uutuus tulisi leikkaamaan kaksi millimetriä.

Taiwanilaisen DigiTimesin mukaan Apple tutkisi parhaillaan mahdollisuutta hyödyntää Sharpin IGZO-näyttöjä ensi vuoden iPad- ja iPhone-mallistoissaan. IGZO sisältää useita etuja nykyisiin tekniikoihin nähden: pienempi virrankulutus, ohuempi rakenne ja tarkempi kosketusherkkyys.

Lähde: Mac Rumors

9 kommenttia

 1. Huhhuh. Ehkä liiankin tiheään tahtiin tulee noita.

  Ostan ehkä ipad 2, koska en kaipaa retinaa.

 2. Töissä kun käyttää ipad2, niin tulee ihmeteltyä miten rumalta teksti näyttää verrattuna retina näyttöön. Mutta ei sitä retinaa tosiaan kaipaisi, jos siihen ei olisi tottunut.

  1. Kaupassa oli vierekkäin Note 10.1 ja retina iPad, niin kyllä lähti Noten ostohalut sen ominaisuuslistasta huolimatta, on niissä näytöissä niin huikea ero. En todellakaan tule ostamaan mitään 10″ tablettia alle FullHD resoluution. Näyttö se on joka tabletin tekee.

 3. Hullua tällainen julkaisutahti… Luulin, että Android-puolella ollut ”kerran n. vuodessa” olisi jo liikaa, mutta tämä nykyinen Applen suuntaus on kyllä vielä kahjompaa… Tuskin kerkeävät uudet laitteet kaikkialle kauppoihin kun uutta jo pukkaa. Toivottavasti tämä on vain typerä huhu ja Apple pitäytyy sentään jonkinlaisissa aisoissa.

  Tätä ennen i-laitteet ovat olleet siltä kannalta ihan turvallinen ostos, että ne eivät ”vanhene” yhtä nopeasti kuin Android-sisarensa. No, jos tähän mennään niin omenathan vanhenevat seuraavaksi paljon nopeammin kuin vihreät robotit.

  1. Ei tässä ole mitään hullua, itse olen ainakin olettanut, että maaliskuussa tulee uusi iPad ihan kuten joka vuosi samaan aikaan.

   Itse en pidä tuota syksyllä tullutta ns uutena laitteena. Se tuli vain lighting liittimen takia ja samalla apple hiukan paransi prossunopeutta koska osat oli valmiina joten fiksuahan se oli laittaa.

   Tämä maaliskuussa tuleva on sitten se normaali vuotuinen iPad vähän suuremmilla muutoksilla.

 4. ”Uuden täysimittaisen iPadin sanotaan ottavan mallia pienemmästä iPad ministä. Tämä näkyisi paitsi ohuempana rakenteena niin myös kapeampina reunoina. Huhun mukaan pituus tulisi kutistumaan neljä millimetriä ja leveys peräti 17 millimetriä. Toisin sanoen sivureunat tulisivat kapenemaan varsin huomattavasti. Paksuutta uutuus tulisi leikkaamaan kaksi millimetriä”.

  toivottavasti tämä tieto tavoittaa nokian suunnittelijat. muotoilu ratkaisee tulevaisuudessa tablettikisan.

  ps. epäilen kyllä, että nokian tuleva tabletti on leveäreunainen, paksu ja painava…
  pps. taas kerran olisin erittäin mielelläni väärässä, toivottavasti tällä kerrralla olenkin!!!

  t. osakkeenomistaja

 5. Tabletissa ne paksut reunat vaan helpottaa käyttöä. Ipadissä tulee silloin tällöin painettua näyttöä kiinnipitävän käden kämmenellä, joten en lähtisi reunoja kaventamaan.

  1. Juurikin näin. Varsinkin pystysuunnassa iPadia käytettäessä leveämmistä reunoista saa hyvän otteen. Jos reunoja kavennetaan laitteesta on vaikeampi pitää kiinni.

   Reunojen kavennus toimii hyvin pienten tablettien kanssa, jolloin takaa saa hyvän otteen, mutta isommilla tämä ei onnistu.

 6. Eipä tuu juurikaan padia käytettyä pystysuunnassa,eli sais näyttö olla reunaan asti mun pualesta…

Kommentointi on suljettu!