Videolla: Oppo Find 5

Nyt kun Oppo Find 5:n saapuminen Suomen markkinoille on vahvistettu katsovat monet laitetta varmastikin aivan uudesta kulmasta. Niinpä muutaman videoesittelyn katsastaminen kiinnostaneen useimpia nyt selvästi aiempaa enemmän.

Alle on koottu Engadgetin ja AndroidAuthorityn videokatsaukset kiinalaisvalmistajan uutuuteen. Niiden kautta päästään hieman tutustumaan Oppo Find 5:n rakenteeseen sekä ohjelmistoon, jonka pohjana toimii Android 4.1 Jelly Bean. Puhelimen pitäisi saapua Suomeen vuoden 2013 ensimmäisen neljänneksen aikana.

Oppo Find 5:n virstanpylväs on viiden tuuman kosketusnäyttö, jonka tarkkuus on 1920 x 1080 pikseliä. Sen muita ominaisuuksia ovat muun muassa 1,5 gigahertsin neliydinsuoritin, kaksi gigatavua RAM-muistia, 13 megapikselin kamera sekä NFC.

18 kommenttia

 1. Mahtava design, mahtava kamera, nfc, iso tarkka näyttö,Nopea, mutta mikä pilaa HUIPPUPUHELIMEN?

  ANDROOOOIIID

  Sanoisin jo melkein, että tämä on parempikun S3 tai Notet, tosin kynä puuttuu ja paska käyttis….

  1. Ominaisuuksiltaan tämä pesee reilusti SGS3:n ja Noten, mutta Android pilaa tämänkin laitteen.

   1. Siis lähinnä tarkalla näytöllään, jollaista ei erääseen rajoittuneeseen käyttikseen saa?

 2. Oikeastaan kun miettii, android on melkein kuin ios. Samantyylinen käyttis. Androidissa on hyvät puolensa. Melkein yhtä laaja ja kattava valikoima google playssa kuin ioksen app storessa, sovellusvalikoima päihittää windows phonen mennen tullen. Uusimmat sovellukset tulevat usein ensin iokselle ja androidille, sitten vasta windows phonelle. Androidin asetukset on todella muokattavia, windows phonessa asetukset ovat liian yksinkertaiset, eikä lähes lainkaan muokattavia. Sanoisin että androidin muokattavuus päihittää myös ioksen suht yksinkertaisen muokattavuuden.

  Mikä siis mättää Oipe? Onko nimi Android vain sinulle heti aivoissa ”huono”, vai mistä kiikastaa. Olen ajan myötää tajunnut että ei Android huono käyttis ole. Sehän valtaa maailman puhelimien käyttikset. Luulenpa että olet vain päättänyt että Android on huono, ketään muu siihen ei vaikuta, ja piste. Mutta mietippä asiaa tältä kannalta! 🙂

  1. Ja kun katsoo videota, alussa mainitaan että Oppo on laittanut paljon aikaa siihen, että saa omat ”iconit” eli nuo kuvakkeet puhelimeen, eli jos jostain syystä androidin ulkoasu ei miellytä, niin nyt on sitten uutta luvassa!

   1. Android lagaa, se on ruma, en tykkää käyttötavasta ja muutenkaan en tykkää.

    Jos apple valmistaisi halpoka iPhoneja android olisi kuollut… Penskat ostaisivat iPhoneja eikä lagi-androideja.

    Windows Phone, MeeGo, Sailfish ja iOs on hyviä. Android on vaan surkea. 🙁

    1. Aika rajut ennakkoluulot minun mielestä.
     Huomaa kuitenkin ero iPhonen hintaisissa 500€-> android 4.1 varustetuissa puhelimissa sekä 50€ 2.3 räkämallien välillä.
     Jos android on ruma, voit muokata sen juuri sellaiseksi kuin haluat, siinä piilee mielestäni androidin suurin vahvuus.

   2. Android lagaa, se on ruma, en tykkää käyttötavasta ja muutenkaan en tykkää.

    Jos apple valmistaisi halpoka iPhoneja android olisi kuollut… Penskat ostaisivat iPhoneja eikä lagi-androideja.

    Windows Phone, MeeGo, Sailfish ja iOs on hyviä. Android on vaan surkea. 🙁

    1. Ootko ihan itse käytössä tuon Sailfishin todennut hyväksi? 😉

    2. Aika asenneongelmalta haiskahtaa, jos Sailfishia hyväksi kuitenkin sanoo…

    3. Olen testannut kaikkia paitsi sailfishiä, mutta se vaikuttaa paljon paremmalta, kuin android jo ensikättelyissä.

    4. Vai lagaa ja on ruma? 🙂 Androidihan on abaut ainoa josta saa tehtyä sen näköisen kun tykkää, ja voi moro että wp on nuhanen 610 noksussa. Meego jo lähdössä död ja sailfishiä ei oo kukaan edes kokeillut. Softat sen puhelimen tekee, Androidi on vain ainoa jossa toimii kaikki.

    5. Jos mielestäsi android lagaa, olet testannut vain ZTE bladea tai vastaavia tehottomia ja 2.2 versionumerolla varustettuja puhelimia. Kyllähän tietokonekkin lagaa, kun huono rauta alla.

    6. No Paroni. Onko ankkaroidi muka parempi 150€ simsungissa?

    7. Paha sanoa kuin eivät moiset kiinnosta yhtään. Ei wpllä eikä androidilla.
     Yks 79e Galaxy Pocketti tossa on MP3-soittimena ja yllättävän sulava paketti. Vain näyttö on umpisurkea.
     S3 ei ainakaan lagaile. Softia on; launcherit ym voi vaihtaa tarpeensa mukaisiksi.

 3. Tuossa on nyt oipe pelkästään asenneongelmasta kyse. Samalla lailla tietokoneenikin lagaa välillä, ei se sitä jatkuvasti tee. Windows Phone (omistan lumia 800, harmi) ei aina avaa mun sovelluksia, joudun sammuttamaan ja laittaa päälle uudestaan, ja toisinaan se toimii loistavasti. Joskus ipadini lagaa, joskus se toimii moiteettomasti. Mulla oli android kivikautisessa galaxy minissä vielä pari vuotta sitten, sekin lagasi mutta samalla tavalla kuin muutkin laitteet, VÄLILLÄ.

  Kamalaa yleistämistä ja kamalia ennakkoluuloja nuo vain ovat. PS: En ole androidin kannattaja, kunhan sanoin :DD

  1. PS: En oo ikinä ennen kuullutkaan käyttiksestä ”sailfish”. Piti kuulkaas Googlata.

  2. Ei ole ennakkoluuloja tai yleistämistä jos on omistanut 250€ androidluurin vuoden ajan 😉

Kommentointi on suljettu!