Videolla: tuplanäytöllinen YotaPhone

Joulukuun puolivälissä kerroimme venäläisyhtiön mielenkiintoisesta älypuhelimesta, jonka etupuolella loistaa tavallinen 4,3 tuuman LCD-näyttö ja takana saman kokoluokan E-Ink-näyttö. Ajatuksena puhelimella on mahdollistaa uudenlaisia käyttötapoja sekä säästää laitteen kullanarvoista akkua. Mustavalkoinen E-Ink-näyttö kun tunnetusti kuluttaa virtaa selvästi perinteistä näyttöä vähemmän.

YotaPhone-nimeä kantava laite hyödyntää vahvasti eleliikkeitä. Engadgetin videolla nähtävän prototyypin etupuolella ei ole ainuttakaan painiketta. Näytön alta löytyy sekä edessä että takana kosketusherkkä alue, jonka kautta puhelinta voidaan ohjata eleliikkein. Itse asiassa E-Ink-näyttöä on mahdollista hallita vain ja ainoastaan paneelin alta löytyvällä alueella. Sen kautta on aikeissa mahdollistaa muun muassa sivujen vaihtelu E-kirja-sovelluksissa.

Muilta osin YotaPhone on perinteinen Android-pohjainen älypuhelin. Päänäyttö on tarkkuudeltaan 1280 x 720 pikseliä ja laitteen muita ominaisuuksia ovat 1,5 gigahertsin tuplaydinsuoritin, kaksi gigatavua RAM-muistia, 32 gigatavua sisäistä tallennustilaa, LTE-yhteydet ja 12 megapikselin kamera.

Puhelin on tarkoitus tuoda ensi vuoden aikana venäläisille markkinoille. Yhtiö on toiveikas sen suhteen, että laite saadaan vuoden 2013 aikana myyntiin myös muualla päin maailmaa.

Lähde: Engadget

2 kommenttia

  1. Hieno idea, mutta turha laite käytännössä. Ja taas löytyy se turha android…

  2. Android nyt sattuu oleen tällä hetkellä se paras käyttöjärjestelmä, joten en nää mitään syytä, että sitä ei käytettäis??

Kommentointi on suljettu!