Nokian Windows RT -taulutietokone tulee akullisella näppäimistökannella?

Viime aikaisten huhujen perusteella vaikuttaa vahvasti siltä, että Nokia esittelee vihdoin vuoden 2013 aikana markkinoille oman taulutietokoneensa. Alkujaan Nokian on uskottu suunnitelleen pelin avaamista tablettien osalta jo kuluvan vuoden aikana, mutta suomalaisvalmistaja päätti lopulta painottaa mallistossaan älypuhelimia. Yksi syy tähän saattaa olla Microsoftin oma Surface-tabletti, jonka kanssa samoille apajille ryntääminen ei välttämättä olisi ollut edes järkevää.

Aavistuksen epävarmana lähteenä tunnettu taiwanilainen DigiTimes kertoo teollisuuslähteiden vihjaavan Nokian Windows RT -pohjaisen taulutietokoneen saapuvan markkinoille vuoden 2013 heinä-syyskuun aikana. Aiempia huhuja mukaillen DigiTimes väittää laitteen perustuvan kymmenen tuuman kosketusnäyttöön.

Verkkojulkaisu The Verge on puolestaan kuullut tietoja kirjamaisesta suojuksesta, jota Nokia suunnittelee tabletilleen. Monipuoliselta kuulostava lisävaruste tulisi toimimaan suojuksena, näppäimistönä ja jalustana. Lisäksi se sisältäisi erillisen akun. Itse tabletin akkukeston sanotaan yltävän kymmeneen tuntiin, joten lisäakulla sen toiminta-ajat olisivat varsin loistavalla tasolla.

Nokian tabletin liitännöistä The Verge osaa kertoa sen verran, että alustavien tietojen mukaan se sisältäisi kaksi USB-porttia sekä HDMI-tuen.

Suomalaisvalmistajan arvellaan kertovan taulutietokoneestaan jo alkuvuoden aikana. Todennäköisimpinä ajankohtina pidetään 8. tammikuuta käynnistyviä CES 2013 -messuja tai helmikuun lopun Mobile World Congress 2013 -tapahtumaa.

Lähteet: DigiTimes, SlashGear & The Verge

7 kommenttia

 1. En usko, että CES:issä julkaistaan tablettia. MBG:ssä luulen sen tapahtuvan.
  Huhut kuulostavat hyviltä.

 2. Muuten loistavaa, mutta en tykkää enää windows rt, koska voi ladata vain NIUKASTA sovelluskaupasta. Pro on liian kallis ja tuskin Nokia sitä tekeekään. Pro olis noilla jutuilla aikas pro. Hyvä et on hdmi ja usb, mutta kallistun Appleen sovellusten takia. 😮

 3. hehkutetaan nyt jo spekseistä,syksyllä ne on jo kivikautisia…omenalta taitaa tulla parikin padia siihen mennes…

 4. Joo niin just, äpleltä tulee taas uus ibadi ja minibadi ja uusi äiphöyn 5 s vaiko 6 vai 4.

  Oipee kyllä niihin pornosivujen lataamiseen riittää jopa w-rt sovelluksetkin joten tiedät mitä tehdä.

  1. iPadissä on enemmän sovelluksia ja pelejä.

   Sen takia se on parempi. Nokia on paras puhelinvalmistaja, mutta ei se vielä tässä pärjää. 🙁

 5. Ja se on kiva nähdä kun Mobiiliblogin kommenttien taso laskee… Syy miksi olen vähentänyt tänne kirjoittelua. 🙁

 6. Oipe onhan puhelimissakin Applella eniten sovelluksia, joten jos se on syy, niin miksi silti pidät Nokiaa parhaana puhelinvalmistajana?

  Ehkä et sittenkään tarvitse niin paljoa sovelluksia kuin luulet.

Kommentointi on suljettu!