Apple työstää omaa älykelloa?

Kehittyneet älykellot ovat jo arkipäivää. Jostain syystä ne eivät kuitenkaan ole saavuttaneet suurta suosiota. Niiden ideana on valjastaa kosketusnäytöllä varustettu kello älypuhelimen apuriksi ja näytöllä muun muassa saapuneet tekstiviestit ja sosiaalisten palveluiden ilmoitukset. Suomalaisille tunnetuin älykello on varmastikin Sonyn SmartWatch, jonka japanilaisyhtiö esitteli noin vuosi sitten.

Nyt älykellomarkkinoille huhuillaan hamuavan Applen. Yhteistyökumppanikseen se on ottanut kiinalaisen Tech.163-sivuston (Google-käännös) mukaan Intelin. Kello tulisi tarjoamaan 1,5 tuuman OLED-näytön ITO-päällysteisellä lasilla.

Applen älykello tulisi keskustelemaan iPhonen kanssa Bluetooth-yhteyden kautta. Huhun mukaan siinä olisi ominaisuus, joka mahdollistaisi puheluun vastaamisen suoraan kellon kautta. Todennäköisesti Applen Siri-ääniopas näyttelisi keskeistä osaa kellossa. Se saattaisi toimia esimerkiksi kätevänä linkkinä puhelimen ja käyttäjän välillä tehden äänikäskyistä nykyistä käytännöllisempiä. Tässä vaiheessa kaikki on kuitenkin vain suurta spekulaatiota.

Jos mahdollisen älykellon ulkoista olemusta halutaan arvuutella, niin ehkäpä joitain viitteitä voitaisiin löytää kuudennen sukupolven iPod nanosta. Sille on itse asiassa saatavilla lisävarusteena hihnoja, joiden avulla sen voi kietaista ranteeseen kellon tavoin. Käyttöliittymä on myöskin räätälöity pienelle 1,55 tuuman kosketusnäytölle, joka mukailee hyvin iOS-laitteiden ilmettä.

Huhun mukaan Apple esittelisi älykellonsa markkinoille vuoden 2013 ensimmäisen puoliskon aikana.

Lähteet: TechCrunch & PRWeb

8 kommenttia

 1. Ihan hieno homma jos tommonen tulisi, mutta omaan ostoon ei varmaan menisi. Kyllä sen puhelimen jaksaa vielä nostaa sieltä taskun pohjalta.

  1. Se on Michael Knight btw 😉

   Pebble aloittaa kohta älykellonsa toimitukset. Oma on jo tilattuna. Toimii iphonen lisäksi myös Androidin kanssa.

   1. Itsekin Pebbleä odotellut, siinä on potentiaalinen vekotin..

 2. Tämä konsepti rannekello pelkästään älypuhelimen lisälaitteena ei toimi. Pitäisi olla itsenäinen rannepuhelin esim. biletys käyttön.

   1. Tuolla on tuollaisia gps/gsm rannepuhelimia http://www.pilviset.fi. Google kehittelee omaa ranneälypuhelinta ja kyllähän tuolle konseptille varmasti markkinoita löytyy, kunhan oikeanlaiset toiminnot saadaan niputettua kohtuullisiin mittoihin. Mitä toimintoja tuollaiseen laitteeseen sitten halutaan, onkin sitten toinen juttu. Jonkilainen itse räätälöitävä malli vois toimia, eli pilvestä ladattavat ominaisuudet.

Kommentointi on suljettu!