Samsung Galaxy S IV tulee huhtikuussa? Sisältää S Pen -kynän?

Tuleva kevät tulee jälleen olemaan kovaa huhumyllyn aikaa korealaisen Samsungin ympärillä, kun vuotoja seuraavan sukupolven Galaxy S -lippulaivasta alkaa levitä verkkoon. Kyseessä on jo neljäs inkarnaatio puhelimesta, jonka voidaan hyvin todeta aloittaneen Samsungin nousun merkittävimmäksi Android– ja samalla suurimmaksi älypuhelinvalmistajaksi. Odotukset tuleva jälleen olemaan korkealla.

Viimeisimpien huhujen mukaan Galaxy S IV julkaistaisiin huhtikuussa. Koreasta lähtöisin oleva huhu väittää samalla Samsungin lisäävän mukaan Galaxy Note -sarjasta tutun S Pen -kynän. Se olisi varsin merkittävä muutos, sillä alkuperäisen iPhonen julkistuksen jälkeen älypuhelinmarkkinoilla on vahvasti liikuttu pois kynäkäytöstä.

Ruudun koko tulisi jälleen kasvamaan, jos tuoretta vihjettä on uskominen. Ensimmäisen sukupolven malliin nähden paneeli olisi jo tuuman suurempi. Tietojen mukaan Galaxy S IV kosketusnäyttö olisi kooltaan viisi tuumaa ja tarkkuudeltaan 1920 x 1080 pikseliä. Näyttö pohjautuisi AMOLED-tekniikkaan.

Sisältä löytyisi Exynos 5440 -neliydinpiirisarja ja takaa 13 megapikselin kamera. Paksuus tulisi tiettävästi kasvamaan 9,2 millimetriin. Nykyinen malli on paksuudeltaan 8,6 millimetriä.

Miltä huhut kuulostavat? Onko näytön koon kasvattaminen oikea liike? Entä S Pen -kynän mukaan lisääminen? Rakenteesta tämänkertainen huhu ei osaa vielä kertoa mitään. Monet ovat toivoneet muovisuuden poistumista. Tuleva vuosi näyttää, mihin materiaaleihin korealaisvalmistaja päätyy.

Lähde: Phone Arena

28 kommenttia

 1. Näytön koon kasvattaminen on oikea liike. Note III:n huhuiltu 6.3″ näyttö on tosin mielestäni aika lailla maksimi, kun puhutaan puhelimista eikä tableteista.
  Kynän saisivat jättää pelkästään isompiruutuiselle Notelle. Rakenne tullee jatkumaan muovilinjalla(tosin näissäkin on eroja), mutta toivottavasti olen väärässä.

  1. Uskon ja toivon että kynä jää vielä Note sarjaaan. Ei olisi mitään järkeä kasvattaa kokoa kynän takia. Höyläisivät sitä kokoa vain minimiin säilyttäen hyvän akun.

   Vähissä taitaa olla ulkoiset erot kilpailijoihin, Samsung yrittänee erottua omilla softillaan. (Enemmän tai vähemmän hyvä juttu 😉

 2. Ihan loisto luurihan tosta on tulossa.
  – Iso tarkka näyttö
  – Hyvä kamera
  – Hyvä sovellusvalikoima

  Tämä myy taatusti paljon vaikken itse piittaa androidista.

 3. Loistoluuri joo, mutta kun markkinoille tulee jokaiselta valmistajalta ensi vuonna samantasoinen luuri.. tähän on menty Android-leirissä. Muotoilulla voisi erottua, mutta Samsungin muovikulttuurilla iso En usko. Oppo Find 5 tällä hetkellä tyylikkäin Android-luuri omasta mielestäni.

 4. Monet ovat toivoneet muovisuuden poistumista.
  Totta,etu ja takakuorien materiaali PITÄÄ olla jo jämäkämpää polykarbonaattia!!!.
  Toivottavasti 13Mpikselin kamera tulee loistamaan muutenkin laadullisesti,kuin vain mekapikselien määrän osalta (vs.Nokian Pureview-teknologia ja optinen kuvanvakain)!.

   1. Yep,niin on mutta jämäkämpää kuin tavis muovi!. 😉

    1. S3 ON polykarbonaattia joten miksei S4 olisi? Taas mainosjäbät saanu jengin sekaisin.

 5. Ihan hyvältä kuulostaa, mutta muut androidvalmistajat ovat tehneet tuon. Luulisi jollain tavalla erottuvan muista tuon. Onkohan tuo 13megapikselin kamera uusi stanfardi nykyisen 8megapikselin sijaan?

 6. plz plz plz kynä mukaan… valitettavasti usealle toimittajalle on jäänyt harmaaksi kynän merkitys note laitteissa, kyse ei ole vain pelkästä muistiinpanojen kirjoittamisesta tai tekstiviestien kirjoittamisesta, tarjolla on oikeasti miljoonia muita mahdollisuuksia tehostaa älyluurien käyttöä, ennen kaikkea mahdollisuus tehdä asioita jotka eivät ilman kynää onnistu.

  note II kynätoiminnot oli merkittävä parannus ekaan Noteen, silti kynän toimintoja voidaan parantaa loputtomiin ja toivonkin että S IV tulee kynä jossa on uusia innovaatioita ja aiempia kynä sovelluksia parannettu sekä toiminnallisuuksia hiottu.

  Kynä S IV :ssa ei ole keneltäkään pois

 7. Samsungin pitäisi jättää kynä notelle . Myy kyllä varmasti todella paljon.

 8. En nyt tiedä onko sillä niin väliä että onko känny muovia vai metallia. Ainakin jos kännykkää käsittelee hyvin niin ehkä jopa valitsisin muovin ns. Metallin sijaan, koska muovi on paljon kevyempää. 🙂

  1. On Apple silti saanut iPhone 5:destä vain 112grammaa painavan, vaikka kuorimateriaali ei ole muovia. 😉

   1. Niin, voisihan se olla tietysti alumiinia, mutta tuskin samsung nyt yhtäkkiä sitä vaihtaa

 9. ostatteko joka vuosi uuden pelin !!??? Mita varten !!???

 10. Pari vuotta sitten naurettiin n900:sen kynälle ja nyt sellainen on sitten niin hyvä että.

 11. Kynä pitäisi ehdottomasti jättää Noten varusteeksi. Sitä ei tarvita puhelimessa nostamassa hintaa, massaa ja painoa.

  1. Luulisi kynän kuitenkin olevan aika halpa varuste, johon Samsungin ei tarvinne kovin paljon panostaa, sillä tarvittava tekniikka on jo olemassa Noten ansiosta. Tämän tyyppisissä puhelimessa tärkeimmät mitat, eli pituuden ja leveyden, määrää nykyään pitkälle näyttö, joten tässäkään suhteessa kynä ei pahentaisi ongelmaa. Jäljelle jäävä asia on paino, jonka kasvua en osaa arvioida. Suurempi ongelma saattaa olla se, että kynä vie jonkin verran tilaa, joka olisi ehkä voitu käyttää kookkaamman akun hyväksi.

   Ihan uteliaisuudesta, miksi mainitset erikseen massan ja painon? Nehän ovat tässä tapauksessa käytännössä sama asia (ellei käyttäjä satu olemaan avaruudessa).

 12. Ihan liian iso ”pienimmäksi” näytöksi koko mallistossa. Jos SGS4 tulee omaamaan 5″ näytön, niin Sampan olisi parempi ymmärtää, että julkaisisivat sitten ”SGS4 minin” n. 4″ näytöllä, mutta tinkimättä tehosta. Vaikka itse pidänkin isosta näytöstä (iPhone 5:n näyttö on ehdottoman liian pieni, jopa Note tuntuu vähän pieneltä, siksi pidänkin Tab 7.7:sta eniten), niin tiedän ja tunnen paljon ihmisiä joille 4.8″ on jo aivan liian iso. Ei kukaan pidä Notea rintataskussa! (ainakaan tuntemistani henkilöistä).

  Omasta mielestäni järkevintä olisi lanseerata ”lippulaivamalli” lähes samoilla tehoilla ja ominaisuuksilla, mutta muutamassa eri ruudun koossa. Jos olisin itse päättämässä, päätyisin seuraavaan sarjaan:

  1) 3-4″ näyttö (puhelin), lähempänä 4:ää. ehkä jopa pari kymmenystä yli, riippuu suhteesta. Ainakin 720p resoluutio.

  2) 5-6″ näyttö (”phablet”), 1080p resoluutio, näytön koko riippuu muun laitteen muodosta, lähempänä 5:ttä jos reunojen on tarkoitus olla leveitä (tyhmää, jos minulta kysytään.)

  3) n.7″, ehkä vähän yli (oma ”lempilaitteeni”), varsinkin jos pitkien sivujen reuna on mahdollisimman kapea. Niin että ”tavallisella” kädellä laitetta voi vielä pitää yhdellä kädellä venuttamatta luonnottomasti sormia. Pitää toimia kuin normi puhelin (eli mikki ja normi kuuloke, ei pelkkiä kaiutinpuheluita). 1080p reso riittäisi omasta mielestä, luultavasti joku haluisi jo ”retina-tasoista” tähän kokoon. Ehdottomasti parempaa teknologiaa kuin LCD/normaali AMOLED. (tunnustan, SuperAMOLED Plus näytöt ovat hemmotelleet silmäni piloille 🙂

  4) 9-10″, ”mediatabletti”, nykyisten iPadien ja 10.1 Tabien luokkaa. Itse en pidä tätä kovinkaan järkevänä kokoluokkana, koska on liian iso kuljetettavaksi mukana muutoin kuin laukussa/repussa/ym. Ja jos kerran tarkoitus on median katsominen eikä kuljetettavuus, niin miksi ei voisi olla paria tuumaa isompi? 1080p riittäisi useimmille, koska leffoja ei vielä ole tarkempina juurikaan saatavilla, mutta retina-tasoinen näyttö olisi kyllä kova.

  5) 12″+, ehkä jopa 15″. ”korvaamaan” nykyiset ”mediatabletit” ja muut, kuten Note 10.1 ja iPad. Jos kerran sen ei ole tarkoitus mahtua taskuun ja/tai sen tarkoitus on jokapatauksessa jäädä kotiin eikä tule joka kauppamatkalle mukaan, miksi se ei samalla olisi tarpeeksi iso, että siitä voisi esim. katsoa leffaa muutenkin kuin yksin? Tai piirrellä oikein kunnolla, ettei reunat tule vastaan. Olemmehan me jo aikoja sitten rahdanneet 15″ ja isompiakin kannettavia mukanamme, 15″ tabletti olisi vielä huomattavasti pienempi. Uskon että tälle kokoluokalle olisi kova kysyntä.

  Kaikkien laitteiden pitäsi olla suht samalla tasolla toisiinsa nähden, ei mitään että tabletissa 2GHz 6-core ja puhelimessa 1GHz dual-core, vaan niin että laite on, sekä laitteistolta että ohjelmallisesti, melkein sama, vain ruudun koko muuttuu. (tietysti iso tabletti saisi sisältää paljon isomman akun ja hieman enemmän tehoa, koska resoluution muuttuessa tehontarvekin nousee.) Ideaalitilanne olisi, jos kukin laite saisi omilla ”tehdasasetuksillaan” saman verran ”pisteitä” tehokkuudesta.

  1. Hyvää pohdintaa, Nite. Itselleni puhelimen mielekkään enimmäismikoon määrittää pääosin mukanapidettävyys, joka taas vaihtelee vuodenajan mukaan. Talvella on aina tarjolla taskuja, joissa puhelin kulkee mukana ongelmitta, mutta lämpimämpinä vuodenaikoina ei aina ole paikkaa, jossa suurempaa puhelinta pitäisi kätevästi. Viime aikoihin asti olen käyttänyt kooltaan pientä puhelinta, ja tämänhetkinenkän laitteeni ei ole suurimmasta päästä, mutta ensi kesään mennessä tarvitsisin toimivan ratkaisun 5″ tai ehkä sitäkin suuremman puhelimen kuljettamiseen mukana silloin, kun ylläni ei ole takkia, eikä uskollinen reppunikaan ole matkassa. Housuntaskussa noin suuri laite ei mielestäni ole mukava (ja suhtaudun myös hieman varoen tällaisen säteilylähteen pitämiseen lähes kiinni lisääntymisvälineissäni). Onko kenelläkään vinkkejä kätevistä lisävarusteista puhelimen taskuttomaan ja reputtomaan mukana pitämiseen?

    1. Vyölaukku voisi tosiaan olla ihan hyvä ratkaisu. Kokeilu ei ainakaan tulisi kalliiksi, vaikkei laukusta pitäisikään. Mutta onkohan mitään sellaista järjestelmää, jossa puhelimessa olisi jokin kiinnike ja vyöllä sen vastakappale, ja puhelimen saisi tarvittaessa irrotettua nopealla pikku liikkeellä? Tai jotain… 🙂

  1. Niin. Pyöräillessähän minä kannan viiden tuuman laitetta kädessäni..
   Niin. Lenkillähän minä kannan viiden tuuman laitetta kädessäni.
   Niin. Autoillessahan minä pidän viiden tuuman laitetta kädessäni.

   Että silleen….

 13. Omasta mielestäni S-Pen pitäs jättää vain Notelle. Se on vähän niinkuin Noten tavaramerkki. Enkä lähtis sitä lisäämään Galaxy S sarjaan. Se että SGS4;n näyttö kasvsis 5″ on kans vähän ? Johonki se raja pitäs vetää. Samoten Note3;n näytön kasvaminen 6″ tai jopa yli tuntuu hiuka arveluttavalta. Note2 5.5″näytöllä tuntuu nyt just optimi koolta. Note3;n haluaisin vaan kehittystä rautaan ja ominaisuuksiin, esim kameraan.

 14. Tuo näytön koon suurentaminen on aivan naurettavan typerä asia. Samsung galaxy S2:n näyttö on jo niin iso, ettei kännykässä sellaista kuuluisi olla. Samsungilla on kyllä mielestäni hyviä kännyköitä, mutta noiden ylisuurten näyttöjen takia en ole edes harkinnut ostavani sellaista.

  1. Todella typerä idea, senhän todistaa jo Note sarjan sekä S3:n myyntimäärätkin.

 15. Vähän tuntuu, että note on kohta pelkkä tabletti ja s4 on uusi note…

Kommentointi on suljettu!