Sonyn tulevat lippulaivat pressikuvissa: Xperia Z ja Xperia ZL

Vuosi 2013 käynnistyy heti varsin mehevällä vuodolla. Japanilaisen Sonyn kovasti huhutusta viiden tuuman täyden teräväpiirtotason kosketusnäytöllä varustetusta lippulaivasta on vuotanut verkkoon ensimmäinen lehdistökuva. Aiempien huhujen mukaan puhelimen viralliseksi nimeksi kerrotaan tälläkin kertaa Xperia Z. Laite esiintyy kuvassa vasemmalla puolella.

Samalla verkkoon on levinnyt kuva sisarmallista, jota oletettavasti kutsutaan nimellä Xperia ZL. Sen odotetaan tarjoavan pitkälti samat ominaisuudet kuin Xperia Z, mutta aavistuksen kompaktimmassa rakenteessa. Toisin sanoen tässä variantissa japanilaisvalmistaja on yrittänyt kutistaa näyttöä ympäröivät reunat mahdollisimman minimaalisiksi. Kuvan perusteella saavutettu kokoero on varsin selkeä.

Lippulaivamalli Xperia Z:n ominaisuuksiin pitäisi viiden tuuman näytön ohella kuulua myös 1,5 gigahertsin Snapdragon S4 Pro -neliydinpiirisarja, kaksi gigatavua RAM-muistia, Adreno 320 -grafiikkapiiri sekä 13 megapikselin kamera Exmor RS -tekniikalla. Mielenkiintoisena yksityiskohtana Xperia ZL:n etupuolen kamera olisi sijoitettuna laitteen oikeaan alakulmaan.

Kuvissa huomiota kannattaa kiinnittää myös puhelinten käyttöliittymään. Vaikuttaa siltä, että Sony ottaa tulevissa malleissaan täysin uuden linjan käyttöliittymänsä suhteen.

Japanilaisvalmistajan odotetaan virallistavan uutuutensa CES 2013 -messuilla ensi viikolla.

Lähde: Engadget

12 kommenttia

 1. Pirun komeita nuo Sonyn luurit. Etenkin nämä kaksi mallia ovat mielestäni todella näyttäviä. Ottaisin ulkonäön puolesta heti itselleni, ja mahdollisesti muutenkin.

 2. Todella näyttäviä puhelimia, varsinkin tuo oikean puoleinen. Josko sitä tollaisen koittais saada hyppysiinsä, kun ei tää lumia oikeen nappaa.

 3. Mielenkiintoista myös jos Timescapen ovat tehneet uusiksi. Oli mielestäni parempi kuin Touchwiz tai Sense.

 4. ”Vaikuttaa siltä, että Sony ottaa tulevissa malleissaan täysin uuden linjan käyttöliittymänsä suhteen.”

  jaa, no en minä ainakaan huomaa tuossa käyttöliittymässä mitään suurta eroa sony xperia S:sään, paitsi ehkä että valikkonäppäimet ovat näytöllä

 5. loistavaa sony, todella selkeä ja tyylikäs!

  tuo oikean puoleinen kapula on mittasuhteiltaan lähes täydellinen. näyttöä kiertävien reunojen leveydet (kapeudet) todella kohdallaan. laitteen fyysinen koko saatu minimoitua.

  ps. mitenkähän noksu vapautuisi lopullisesti omasta fetissistään, näyttöä kiertävistä leveistä reunoista…

  t. osakkeenomistaja

 6. Tuo Xperia ZL:n L pääte tarkoitti ainakin Xperia T(L):n kohdalla vain sitä, että laitetta myydään vain Amerikassa, laite on lukittu amerikkalaiseen verkkoon eikä sen bootloaderia voi avata, kuten muiden Sonyn puhelimien voi.

  Mutta erittäin mielenkiintoinen puhelin, ja ottaen huomioon Sonyn hyvät suhteet ulkopuolisten kehittäjien kanssa, saattaa tämä korvata nykyisen Galaxy S II:n ilmestyessään, koska Samsungilta ei pahemmin kehittäjätukea heru.

  1. ”…ottaen huomioon Sonyn hyvät suhteet ulkopuolisten kehittäjien kanssa, saattaa tämä korvata nykyisen Galaxy S II:n ilmestyessään…”

   Ihan mielenkiinnosta, mitä tarkoitat ”korvaamisella”? Kyseessähän ovat eri valmistajien puhelimet. Tarkoitatkohan ”syrjäyttää” tai jotain sellaista?

   Mielenkiintoista nähdä mihin Sonyn kaltainen kuluttajaelektroniikan vahva osaaja pystyy jatkossa, kun se nyt näyttää alkaneen todella panostaa matkapuhelimiin.

   1. Uskoisin, että niko omistaa itse S2:n, koska sanoi noin. Siinä tapauksessa sana ”korvata” sopisi hyvin tuohon lauseeseen.

    1. Enpä tullut tuota vaihtoehtoa ajatelleeksi. Tosin Sonyn suhteet ulkopuolisten kehittäjien kanssa ovat vähän mutkan takana oman puhelimen vaihtoon nähden (vaikka toki näiden välillä yhteyden voi nähdä).

     Kiitos vinkistä 🙂

 7. Mun veikkaus on että tuo oikean puoleinen on qwerty luuri ja siksi kuvassa näkyvät mitat ovat pienet, koska paksuutta on reilusti enemmän. Tämä vain veikkaus ja toivomus, jos tämä toive toteutuu niin hankintaan menee. On meinaan aikasta kova ikävä tehokasta ja suurinäyttöistä qwerty luuria..

  qwerty luurin kanssa myös painolle voi antaa armoa ja menettelee jos on alle 180g tai sinne päin. Paino on kompromissi minkä teen mielelläni jos vaan saa oikeat näppäimet, tietysti omilla ääkkösillään, muuten ei tule kauppoja..

  1. Ja mun veikkaus on että ZL on akultaan ja joltain muilta ominaisuuksiltaan kevennetty versio Z:sta..

Kommentointi on suljettu!