Lumia 800 vuoden myydyin puhelin Soneralla, iPhone 5 DNA:lla

Elisan perässä myös Sonera on kiiruhtanut julkaisemaan viime vuoden myydyimpien puhelinten tilastot. Listaus on hyvin samankaltainen molemmilla operaattoreille, sillä myös Soneran osalta myydyimmäksi malliksi nousi Nokia Lumia 800, jota seurasi Apple iPhone 4S. Muut viiden kärjen puhelimet olivat Soneralla Samsung Galaxy Xcover, Samsung Galaxy Gio ja Apple iPhone 5.

Vuoden myydyimmissä puhelimissa Nokia Lumia 800 ja iPhone 4S nousivat kärkeen varsin tasaisella myynnillä koko vuoden aikana. Samsung vahvisti selvästi asemiaan Suomen markkinalla useamman mallin tasaisella myynnillä. Kaiken kaikkiaan päättyneen vuoden hyvä älypuhelinmyynti ennakoi mielenkiintoista matkapuhelinvuotta 2013, kun uutuusmallit ja yleistyvät 4G-puhelimet tuovat lisää mielenkiintoisia vaihtoehtoja sekä kuluttajille että yrityskäyttäjille”, arvioi Soneran myyntijohtaja Petri Lahtinen.

Poikkeuksen koko vuoden myyntitilastoihin tekee DNA, jonka listan ykkönen ehkä hieman yllättäen oli iPhone 5. Yllättäen siksi, että laite saapui myyntiin vasta aivan syyskuun lopussa. Sen menekki on näin ollen ollut DNA:n myymälöissä varsin hurjaa. Muita DNA:n mukaan hyvin myyneitä puhelimia olivat muun muassa Samsung Galaxy Xcover, Samsung Galaxy S II, Lumia 800 ja Apple iPhone 4S.

Vuoden 2012 aikana myyntiin tuli useita houkuttelevia älypuhelinuutuuksia kaikilta tärkeimmiltä valmistajilta. Uudet mallit herättivät ansaitusti suurta kiinnostusta ja nousivat myyntitilaston kärkisijoille usein jo ennakkomyynnin aikana”, kertoi DNA Kaupan toimitusjohtaja Sami Aavikko. ”Koko vuoden selkeäksi ykköseksi nousee iPhone 5, mutta muuten kärki on erittäin tasainen.

Lähteet: Sonera & DNA

1 kommentti

  1. Käsittämätöntä miten iPhone 5 voi olla vuoden myydyin luuri DNA:lla vaikka se oli myynnissä vain muutaman kuun.

    Joko DNA:n puhelinmyynti on yleisesti ottaen surkeaa tai sitten iPhone 5 on myynyt huimia määriä todella pienessä ajassa.

Kommentointi on suljettu!