Nokia Lumia 800 Elisan myydyin puhelin vuonna 2012

Vuoden 2012 helmikuussa Suomessa myyntiin saapunut Lumia 800 nousi viime vuoden myydyimmäksi puhelimeksi Elisalla. Asia selviää teleoperaattorin tänään julkaisemista myyntitilastoista. Toiseksi myydyin puhelin oli Apple iPhone 4S. Kolmannella sijalla loisti Nokia C2-01, joka yritysasiakkaiden puolelle oli kaikkein myydyin puhelinmalli.

Vuosi 2012 oli tapahtumarikas matkapuhelinmarkkinassa. Uuden käyttöjärjestelmän lisäksi markkinoille tuli loppuvuodesta 4G LTE -nopeuksia tukevia puhelimia. 3G-älypuhelimet yleistyivät siinä määrin, että datayhteydestä tuli liittymän perusominaisuus”, kommenoti Elisan henkilöasiakkaiden liittymäliiketoiminnasta vastaava johtaja Henri Korpi.

Elisan myyntitilastot todistavat, että ainakin Suomessa Nokia on noussut takaisin älypuhelinten kärkiryhmään. Uusi Lumia-mallisto kiinnostaa selvästikin suomalaisia. Kilpailu on kuitenkin sen verran kovaa myös Nokian kotimarkkinoilla, että mistään ylivallasta ei voida menneiden vuosien tavoin puhua. Tästä kertoo jo se, että joulukuun myydyin puhelin Elisalla kuluttaja-asiakkaiden osalta oli iPhone 5.

Henkilöasiakkaiden vuoden 2012 myydyimmät puhelimet:

 1. Nokia Lumia 800
 2. Apple iPhone 4S
 3. Nokia C2-01
 4. Samsung Galaxy S III
 5. Samsung Galaxy S II

Yritysasiakkaiden vuoden 2012 myydyimmät puhelimet:

 1. Nokia C2-01
 2. Nokia Lumia 800
 3. Apple iPhone 4S
 4. Nokia E7-00
 5. Apple iPhone 5

Lähde: Elisa

13 kommenttia

   1. Minäkin hommasin L800:sen reilulla parilla huntilla, kun SGS+ sanoi sopimuksen irti. Yllättävän tyytyväinen olen ollut, odotukset ei tosin olleet kovin korkealla. Eniten plussaa ulkonäöstä (valkoinen) ja pienestä koosta.

   2. Kaikki lasketaan!

    On mielenkiintoista kuulla myös DNA:n ja Soneran tiedot…

    😉

 1. Lumia 800 tarjoaa nykyhinnalla todellakin rahalle vastinetta.. Hintalaatu suhde on loistava..

 2. Suomi on Nokian kotimaa ja ainahan täällä Nokia myy, jopa Windows Phone kun tappioksi myydään.

 3. Ja androidjonnet selittää kun Nokiat myy. Hyvä Nokia, Hyvä Suomi!

 4. Lumia 800:sella on tämän hetken paras hinta-laatusuhde. Loistavan kännyn saa nyt todella halvalla. 🙂
  Pitää muistaa, että vajaa vuosi sitten Lumia 800 oli Nokian lippulaiva! 😉

 5. Juu, Suomessa tietysti myy.
  Maailmallahan tilanne valitettavasti on toinen. Ajatelkaa nyt pikku-valmistaja julkaiseen puhelimen todella harvinaiseen systeemiin. Harva sellaiseen uskaltaa sitoutua.

  (kyllä, Nokia todellakin on pikku-valmistaja älypuhelimissa nykyään. Ja kyllä Windows Phone on eksoottinen harvinaisuus järjestelmissä 2% markkinaosuuksineen).

  1. Jep, ei taida olla edes älypuhelin valmistajien top kympissä enää. Niin ne ajat muuttuu… 😀

 6. Symbian ja Wp sekoilun jälkeen en ihmettele miksi on tippunut kärkivalmistajista. Symbianin jälkeen olisi täytynyt hypätä suoraan Android kelkkaan, jossa nokia olisi ollut mahdollisesti ylivoimainen kamera- ja karttaominaisuuksiensa ansiosta. Kun mietitään, että Android on suurin käyttöjärjestelmä niin se olisi ollut valtava etukäteen Nokialle.

Kommentointi on suljettu!